|
1 mlna nie ma pomyslu - strona 2 |
1 mlna nie ma pomyslu
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Z milionem mozesz pomyslec o inwestycji w nieruchomosci w Londynie. Mowie oczywiscie o wynajmie, bo jesli chodzi o kupno to za milion moglbys kupic co najwyzej 2-pokojowe mieszkanie, ktore daloby Ci ok. 4 tys. zl miesiecznego zysku. A posredniczac w wynajmie mozna zarobic znacznie wiecej. No i za 7 lat w Londynie bedzie olimpiada, a to oznacza ogromny wzrost cen wynajmu mieszkan w najblizszym czasie. Pozdrawiam
Moze kregielnia?
firma transportowa
W jaki sposób można mieć do dyspozycji milion złotych nie potrafiąc sklecić poprawnie po polsku dwóch zdań ...?
a co ma szkoła do statutu społecznego ?
Według mnie wielkie G
Ja gdybym miał milion PLN , połowę wydałbym na dom, taki około 120-150 m2, a drugą połowę zainwestowałbym w jakiś handel, moze jakiś sklep w centrum handlowym, miesięcznie można wyciągnąć 10-30 % zysku.
Gontek, bardziej dziwi strach przed wydaniem kilku złotych na ewentualny koszt zapytania o cenę hali.
Mając milion w gotówce nie zadaje się pytań o koszt zapytania ofertowego. I nie wysyła się maili tylko bierze telefon do ręki i dzwoni. Ktoś, kto ma milion wie, że telefon jest szybszym i pewniejszym sposobem kontaktu. Qozak, szkoła do statusu społecznego ma bardzo wiele. To pieniądze nie mają. I faktycznie można mieć milion nie potrafiąc sklecić na piśmie zdania po polsku, ale za tym milionem nie idzie status społeczny. Mimo wszystko burak z milionem jest zawsze pariasem, nawet na gminnych salonach. Poza tym propozycja budowy domów pod wynajem dla człowieka, który się nie orientuje w realiach jest nieporozumieniem. To skomplikowana operacja, mnóstwo papierków, załatwiania, uzgodnień, a tutaj jest problem z prostym zapytaniem ofertowym. Mietek22, jeśli naprawdę dostałeś od kogoś ten milion, to tylko dla Ciebie fundusz inwestycyjny, bo inaczej to krótko będziesz milionerem. I do podpisania umowy weź ze sobą lepiej jakiegoś prawnika.
a tak swoja droga potrzebujesz pomysl czy pomysl i namiary?
zreszta wystarczy poczytac posty z dzialu pomysly na biznes lub szukam pomyslu i tam mozna cos wyczytac uwazam ze ten post jest bez sensu i zakladanie kolejnych typu mam XX zl co zrobic to chyba jakies nie porozumienie. 100 osob pyta sie o to samo dostaje podobne odp a mimo wszystko pyta... ktos kto ma milion i chce go powiekszyc musi umiec myslec a tego nikt nikogo nie nauczy. co z tego ze ja komus dam zloty srodek na biznes skoro on nie bedzie umial znalesc kontatu zalozyc firmy czy zrobic glupiego zamowienia (nie czepaim sie nikogo poprostu czytanie kolejnego takiego samego postu z takim samym zapytaniem troche irytuje) w sobote poznalem chlopaka co pracowal jako przedstawiciel handlowy wiele nie zarabial trafil mu sie dobry kontak i bez posiadania zadnej gotowki w 3 miesiace wykrecil 250tys zl na nowego nissana trzeba umiec wykorzyustac to co sie ma to kogo sie zna jeden dobry kontakt i wcale nie musisz miec kasy poprostu trzeba umiec myslec!!!!! Majaxc pieniadze poprostu jest latwiej. Zarobic mozna praktycznie na wszystkim nie wazne czym wazne jak...
ja bym zarobił tak kup lokal użutkowy w dobrym miejscu oczywiście możesz go wynajmowac(słyszałem o handlarzach którzy skupują takie lokale i potem wynajmują) lub możesz prowadzic sam jakąś działalnośc
lokale w najmie od mieszkań są 3-5 razy droższe ja sam tak zrobiłem na wzroście cen lokal zyskałem 20% wartości zamieżam prowadzic tam działalnośc jeśli zbankrutuje to zawsze moge wynając lokal
jach666, pomysl dobry ale nie z milionem w kieszeni
kamienica z dobrym lokalem u mnie w miescie 70tys mieszkancow kosztuje 400-500tys i to jeszcze do remontu z wynajmu dostaniesz 5tys/mc a to jest tylko 6% rocznie od zainwestowanej kwoty no + to o ile podskoczy wartosc nieruchomosci ale jak juz kupi sie taka nieruchomosc to szoda ja pozniej sprzedac jak sie nie ma pomyslu na nic a chce sie gdzies ulokowac pieniadze to pomysl bardzo dobry ale na gpw czy fortexie mozna zarobic wiecej lub jakims handlu ale do tego juz trzeba miec glowe na karku reke na pulsie i troche znajomosci... chyba zeby wyszukiwac okazji tanio kupic i zaraz drozej sprzedac lub zrobic remoncik isprzedac lub wynajmowac ze stalym meldunkiem mieszkania na gorze u nas za byle szope z meldunkiem wolaja 10tys zl (ale z takim lokatorem bywa roznie)
Według mnie to jest jedna wielkia ściema z tym milionem , bo kto sie pyta na forum mająć milion w kieszeni o biznes. A pozatym jakis biznes już musiałbyś mieć wczesniej żeby dojść do tego miliona zł , bo chyba w totolotka go nie wygrałeś . Rób to co robiłeś .
Dla mnie to jest mało poważne i przez to małowiarygodne że ktoś mająć milion w kieszeni pyta sie na forum co z nim zrobić .
ok to teraz powiem tak. Pewnie niektorzy z was myślą że mam 22 lata bo taki mam nick a tak nie jest bo mam 12 lat ale interesuje sie tym fszytkim już teraz czytam książki biznesowe czytam wiadomości w internecie gazety itd. Chce w życiu coś osiągnąc i nie zrażają mnie teraz takie odpowiedzi że nie umie posklejac poprawnie zdania zastanówcie sie co wy robiliście gdy chodziliście do 5 klasy podstawówki. A właśnie uważam że na takim forum moge sie czegoś nauczyc rozmawiając z takimi ludźmi jak wy bo przecież trzeba sie doskonalic . A teraz chcialbym wiedziec ile lat ma pan Rafał 74 i co osiągnął przez te lata bo krytykowac innych i wymądżac sie w internecie to każdy potrafi.
o żesz ty....
ha ha ha, to nam pojechał
Nie mieliśmy miliona złotych w kieszeni i neostrady za złotówkę w domu... Mimo wszystko powodzenia.
mietek22, a kto ci powiedzial ze ludzie na tym forum mysla ze masz 22 lata?? to nie wszystko moge sobie napisac miliarder i tez nikt nie musi wierzyc ze nim jestem...
wrecz przeciwnie niektore twoje wypowiedzi same przez siebie swiadcza o tym ze nie masz jeszcze pojecia o zyciu i ukonczonego gimnazjum... podejrzewam ze pan Rafał74 ma troche wiecej do powiedzenia o biznesie i zyczyl bym ci tego abys osiagnal to co on... czytanie ksiazek to ie wszystko jak sam kiedys napisales trzeba tez miec kontakty i umiec myslec!
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|