|
1 mlna nie ma pomyslu - strona 3 |
1 mlna nie ma pomyslu
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
nie mam neostrady za 1 zł :) teraz już troche drożej powiedziałem że niektórzy a nie fszyscy czytac też trzeba umiec a nie tylko pisac podejżewac to sobie karzdy może niech on sie wypowie a nie ty za niego napewno ocoś osiągnol dlatego chciałbym wiedziec co
mietek22, nie mówię już o innych Twoich błędach ale te Twoje "fszyscy" to już mnie rozwaliło... Powodzenia
dokładnie :/ nie wiem dlaczego pojawiła się taka moda wśród dzieciaków, żeby robić specjalnie takie rażące błędy...
Dla mnie to jest żałosne ze jakiś główniarz pisze że ma milion w kieszeni . Fajnie ze w tak młodym wieku sie tym interesujesz ale widać ze masz 12 lat bo przez twoje ściemnianie zadajesz trud innym którzy próbóją Ci pomóc . Wiesz czytanie książek to nie wszytko , jęsli tak by było to każdy profesor który wykłąda na Akademii ekonomicznej byłby milionerem .
Wiesz ja może też nie należe do najstarszych bo mam 19 lat . Ale napisałem ze jesteś główniarz bo uważam takie zachowanie za główniarskie podejście do sprawy . I takim czymś nic cennego sie nie nauczysz .
mietek22, pytasz sie co zrobic z milionem daj mi 20min a ja ci podam liste interesow na ktorych mozna zarobic ciekawe co z ta lista zrobisz? Majac milion gwarantuje ci ze zarobisz na nim wiecej niz 20%/rok.
1. siec stacji LPG 2. stacja benzynowa jedna duza w dobrym punkcie (z tym bedzie ciezko bo wiekszosc dobrych punktow jest juz zajeta lub 2 mniejsze na obrzerzach miast (blokowiska, osiedla itp) jesli jestes zainteresowany to moge ci dac namiar na pewne miato ktore az sie prosi o taka stacje niestety nie mam takiego kapitalu a zanim go nazbieram to ktos na pewno zdarzy wpasc na ten pomysl a jest dobra dzialka na sprzedarz w centrum dodatkowo daje kontakt na paliwo wysokiej jakosci o 10gr tansze na litrze niz paliow orlenu i transport gratis (co do warunkow mozemy sie dogarac za zapytanie ofertowe sie u mnie nie placi :D ) 3 siec sklepow z komputerami jedni twiedza ze to juz przezytek ja znam wlasciciela ktory taka siec stworzy z 7 sklepami w mniejszych miastach na kazdy wylozyl 50tys razem 350tys zostae jeszcze na niezla fure i domek) nie nazeka na brak kasy pracownicy zarabiaja SREDNIA krajowa a wlasciciel jeszcze na tym zarabia W moim miescie jest ponad 10 sklepow komputerowych z czego 5 miescie siew odleglosci zaledwie 20-30metrow od siebie i on ma najwieksze z nich obroty. 4. siec komsow GSM 5. Siec lombardow - nie doceniane ale mozna na tym tez niezle zarobic nawet w dobie allegro itp serwisow 6. siec sklepow z urzywanym sprzetem komputerowym (np sklepy z samymi laptopami) 7. salony skuterow 8. imort samochodow niby bardzo oblegany temat i juz jest coraz ciasniej w tej branzy ale przebitka i tak jest spora i robiac czeste promocje szybko mozna zwerbowac STALYCH klientow 9. handel blacha roznego rodzaju stal kolorowa tu tez jest juz ciasno ale majac milion w kieszeni mozna wygrysc pare mniejszych firm temat tez troche mi jest znany 10. siec salonow car audio o handlu mozna pisac duzo ale teraz moze uslugi 11. firmabudowalana z milionem zbudujesz taka ekipe oraz mozesz pozwolic sobie na taka reklame ze latwo bedzie wykosci konkurencje (mysle o miastach do 100tys mieszkancow) 12. siec serwisow GSM 13. siec warsztatow samochodowych 14. prywatna "umieralnia" tu milin moze byc malo ale jak by tak wynajac jakis duzy lokal to milion na sprzet styknie 15. dyskoteki ale na duza dyskoteke na poziomie nie radze sie brac szkoda by cie bylo za mlody jestes by grysc piach (mniejsze kluby gdzies na wioskach) 16. ogrodnictwo 17. wkoncu glosno jest ze brakuje materialow budowlanych moze produkcja zwiazana z tym tamtem? mozna by tak wymieniac i wymieniac i konca nie widac. Poprostu nie rozumiem jaki ty widzisz problem w wymysleniu pomyslu w co zainwestowac. Niektore branzesa juz dosyc ciasne ale startujac z glowa mozna konkurencje czyms zaskoczyc. Chciales pomyslow masz czekam na realizacje!!
andras, byłoby pięknie, gdyby to była "moda" wśród dzieciaków na błędy. Obawiam się jednak, ze to nie jest moda, tylko brak umiejętności pisania.
Język polski łatwy nie jest i błędy się zdarzają każdemu, ale 30 w jednym poście to lekka przesada :-) vavis, dzięki za stanięcie w mojej obronie :-) Nie trzeba było, ale dziękuję. mietek22, jeśli z czytaniem masz mniejsze problemy niż z pisaniem to zawsze możesz przeczytać moje wcześniejsze posty (po kliknięciu na profil), które napisałem. Będziesz miał ogólny pogląd na moje podejście do interesów. W kilku wątkach napisałem też coś o sobie. Ale pewnie nie będzie Ci się chciało czytać. Znam parę osób, które mają milion w gotówce. Zaręczam Ci, że jest to bardzo dużo pieniędzy i by je zarobić musiały wykazać się sprytem, wiedzą, rozeznaniem i ponadto musiały ryzykować. Żadna z tych osób nie zapytałaby o koszt zapytania ofertowego, żadna też nie wysyłała by zapytania przez e-mail bez wcześniejszego kontaktu telefonicznego. Żadna z nich nie zapytałaby również co ma zrobić ze swoim milionem na forum internetowym. Uznałem, że jeśli jednak masz takie pieniadze, to musiałeś je dostać, a nie zarobić, bo Twoja wiedza o realiach na to by nie pozwoliła. Dlatego zaproponowałem wpłatę na fundusz inwestycyjny z pomocą prawnika, bo to jedyna bezpieczna forma inwestowania w takim przypadku. Czy masz do mnie pretensje, że nie dałem się złapać na marną prowokację i że udzieliłem Ci słusznej porady? Pytasz co osiągnąłem w biznesie. Odpowiem: niewiele. Na razie jedynie komfort nie sprawdzania cen przy zakupach w supermarkecie. Zajęło mi to kilkanaście lat od momentu kiedy zacząłem pracować. Ale oczywiście nadal pracuję, by osiągnąć więcej. A mając 12 lat w ogóle nie myślałem o interesach, pozycję startową masz zatem lepszą ode mnie. Na razie jednak skup się na nauce (z naciskiem na j. angielski), a reszta przyjdzie z czasem. Pozdrawiam.
PierwszyBiznes, jeżeli jesteś pewny że nie moge posiadac tyle pieniędzy to nie będe cie przykonywał abyś zmienił zdanie. Poza tym myśle że samo czytanie książek w tym wieku wystarczy , przecież nie otworze własnej firmy mając 12 lat.Myśle że jak na mój wiek nie ocenial bym siebie gówniarzem wcale nie zmuszałem cie do odpowiadania w tym temacie nawet nie musiałeś zaglądac na ten temat jeżeli cie on nie interesuje, a jednak zajrzałeś z ciekawości.Uważam że jednak od ciebie rzeczywiście nic cennego sie nie naucze jeżeli tak podchodzisz do sprawy.
Vavis, chciałem sie poprostu dowiedziec co można zrobic z taką gotowką, co wy byście z nią zrobili żeby sęsownie zainwestowac w solidną firme. Dzięki że odpowiedziałeś na pytanie jakie było zawarte w temacie. Rafal 74 , ty wlaśnie udzielileś mi najcenniejszej porady a mianowicie że mam sie skupic na nauce ale interesowanie się biznesem to moje głowne zainteresowanie. Sume którą wymieniłem otrzymam dopiero po osiągnięciy pelnoletności narazie zajmuje się nią mój ojciec. Myśle że to "niewiele" co osiągnołeś w biznesie to już bardzo dużo i życze ci wytrwalości w dalszym dąrzeniu do celu. napewno przeczytam inne twoje posty może nie wszystkie ale znaczną ich częśc . Ojciec również powtarza mi żebym nie myślał o tym zbyt wiele bo wszystko przyjdzie z czasem a czasy się zmieniają .
ale debata...... ja bym ten milion przejadł, najlepiej spaghetti i pizza!!!!!!!!!!!!!
ale o czym my tu w ogóle mówimy . Nie wydaje mi sie zeb yś naprawde miał tego miliona a nawet jeśli masz to odziedziczyłeś go w spadku i napewno będziesz miał do niego dojście dopiero po ukończeniu 18stego roku życia . A za 6 lat będą całkiem inne realia więc o czym my tu mówimy . Ja też sobie moge napisać ze mam 1milion euro i nawet do tego całkiem fajną historyjke wymyślić jak do tego miliona doszłem . Ale nie o to tu chodzi.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|