|
10.000 Pln. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Gdzie napisalem ze zarabia sie tylko podczas hossy? Twoje wnioskowanie z moich tekstow jest podobne do kampanii Kaczynskich...
Wedłóg mnie i chyba wszystkich którzy mają odrobine pojęcia o giełdzie "zbliżająca się bessa'' trwa już od mniej więcej początku tego roku, a zarobienie 10% nie jest niczym nadzwyczajnym-nie tylko na giełdzie ale wymaga to odpowiedniej wiedzy i wiele pracy.
Poza GPW 10% można zarobic na handlu np.samochodami używanymi gdzie przy wkładzie 10000zł można zarobi na jednym samochodzie nawet więcej niż 1000 zł wiem to z własnego doświadczenia- ale powtarzam czy to GPW czy handel autami nikt nikogo w fotelu nie posadzi tylko trzeba a to zapracowac
W takim razie ja nie jestem osoba ktora "ma odrobine pojecia o gieldzie" bo dla mnie zysk 120% rocznie jest czyms nadzwyczajnym. Sprawdz historyczne stopy zwrotu najwiekszych inwestorow gieldowych swiata. Ich srednia w zaden sposob nie przypomina 120%, a raczej oscyluje w okol 30... Chyba ze rozmawiam z przyszlymi pogromcami Warrena Buffeta, w takim razie odszczekam to jak zobacze o Was artykuly w Forbsie :).
moim zdaniem to forum powinno byc dostatecznie przecedzone.bo bez sensu zeby ktos udzielal drugiemu rady na temat biznesu jak sam w zyciu nic nie osiagnal a jest tu takich wielu co w zyciu duzo gadaja a malo robie.
A ich plany biznesowe koncza sie na samych marzeniach.
Tak czytam to forum i wpadłem na ten temat. Panowie i Panie, pociesze Was - zachowujecie się w pełni normalnie. Na kilku forach biznesowych czytałem głównie tego typu posty - ja jestem super biznesmenem a wy się nie znacie, ja wiem lepiej bo mam 17 dyplomów a wy nie. Tylko że tego typu fora są po to, aby zapozmać się z tematem, zdobyć kontakty a raczej w necie nie znajdziemy instrukcji jak zarobić tak, aby się nie narobić. Przepisu na biznes nigdzie nikt nie dostanie, nikt nikogo nie weźmie za rękę i nie zacznie prowadzić od urzędu do urzędu, od klienta do klienta. Programy Firma na TVN też pokazują zasady jakimi powinniśmy się kierować przy otwieraniu firmy a nie gotowy przepis.
Ja też uważam, że naiwnością jest oczekiwanie, że ktoś nas weźmie do interesu z 10 000 przy zysku 10% miesięcznie. Już nie jest problemem kwota miesięcznego zysku, ale także (przepraszam za szczerość) śmiesznie mała kwota 10 000. Ktoś to prowadzi interes z zyskownością 10% miesięcznie lub więcej to nie potrzebuje 10 000 bo takie to może co miesiąc wyciąga sam lub ich wielkrotność i już nie wie na co je wydawać. A ci co potrzebują 10 000 to są takimi biznesowymi nieudacznikami, że lepiej z niwi w żadne interesy nie wchodzić.
|
|