|
10.000 Pln. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczow. Mam pytanie. Czy jest ktos, kto moze zajmuje sie branza handlowa, lub prowadzi jakis Pub, czy ktos moze poszukuje Inwestora? byc moze chce sprzedac jakies udzialy w dobrze prosperujacej Firmie? interesuja mnie takie smiale propozycje, jestem w posiadaniu 10.000 Zlotych. i nie do konca, wiem jak moglbym nimi zagospodarowac w taki sposob aby po jakims nie wielkim czasie koszta sie zwrocily z pewnym procentem %. No chyba ze macie jakies lepsze propozycje, a wstepnie myslalem, ze moze jest ktos kto odnalazl jakis ciekawy lub drogi czy rzadko spotykany produkt w Europie lub w Stanach Zjednoczonych i potrzebuje Inwestora z nie wielka gotowka, chodzi o handel lub jakies udzialy w dochodowej Firmie. Czekam na propozycje "biznesowa". Jestem powaznym czlowiekiem ze Slaska i z zawodu Technikiem Informatykiem.
Jakiego zysku oczekujesz i wjakim czasie-jaka forma wspolpracy Cie interesuje-pytania jakie zadalam juz jako osoba powazna i konkretna w mailu odpowiadajacym na zainteresowanie z Twojej strony moim wpisem na forum.Moze wiec jesli nie w mailu okreslisz swoje oczekiwania scislej na forum.Pozdrawiam.
O ile rozumiem, chcesz w niewielkim czasie (tzn ile miesiąc, pół roku czy 5 lat?) włożyć 10.000 i odzyskać je spowrotem plus jakieś nieokreślony %. W parę lat to może Ci się uda, a jeśli chcesz w parę miesiący podwoić zainwestowaną sumę, to też naiwnie szukam takiej inwestycji, mam trochę więcej do włożenia, nie mam dużych wymagań - 3% miesięcznie na czysto od zainwestowanej sumy :mrgreen:
No wiesz, jestem oczywiscie zainteresowany takim przedsiewzieciem, no na przyklad zastanawialem sie aby wladowac swoja gotowke w "cos" z odzyskiem nakladow z 10% zyskiem po 5 - ciu latach? Oczywiscie przyklad podalem. Ale z tego co widze to zadnych Firm i ludzi nie interesuje taka Inwestycja, bo w Polsce kazdy pali sie do duzego Przedsiebiorstwa i potrzebuja 100 krotnie wieksza gotowke na przyklad 100.000 lub 1.000.000 Pln. Od danego Inwestora, oczywiscie to rozumiem, bo sam marze o duzym Przedsiebiorstwie, a jest sporo ludzi, ktorzy maja lata doswiadczen w prowadzeniu Firm, lub maja duzo wiecej Firm. A myslalem o zainwestowaniu pieniedzy w kwocie 10.000 Pln. I zebym mial po prostu jakis dochod z tego, typu 1000 Pln miesiecznie, moglbym nawet przedluzyc umowe na 10 lat?. Pozdrawiam.
[ Dodano: Pon Paź 02, 2006 9:15 pm ] Czy mial juz ktos stycznosc z takimi rozwiazaniami?
Hmmmm...zysk 1000 zl misiecznie z 10 tys zl to 10% miesiecznie-czyli rocznie 120%
Szerze mowiac,jesli bez wkladu pracy,kosztow i oplat ktos ma propozycje na taki zysk-to ja jestem rown iez bardzo zain teresowana.
Widze ze poziom Naiwnosci na tym forum wzrosta z kazdym dniem...1000 zl miesiecznie przy inwestycji 10 000 zl.. Buahahaha, bardzo dobry zart. Powodzenia w biznesie.
P.S. Sorry za jadowitosc, ale mam nadzieje ze ktos tu otrzezwieje i wezmie sie za cos konstruktywnego.
Znaczy się uważasz to za zbyt mały zysk żeby się w to bawić?
Konstruktywnego? masz lepszy pomysl? moze zacznij od powaznych tekstow a na koncu zarty bo w ten sposob zle wplyniesz na forumowiczow. Ale skoro jajcarzem jestes, i nie masz bladego pojecia o Biznesie zalecam Ci Forum dla Gimnazjalistow.
Taką kwote to najlepiej zainwestuj w fundusze inwestycyjne wybierz najlepiej fundusz akcji polecam DWS 25 małych spółek, lub w akcje. Na akcjach 10% to spokojnie . Jeżeli masz pytania to pisz
Megi, Mf - zastanowcie sie co piszecie. 10% miesiecznie to za maly zysk??? Szkoda gadac... Megi - co to znaczy lepszy pomysl? Przeciez ty nie napisalas zadnego pomyslu tylko liczysz na to ze znajdzie sie czarodziej ktory wskaze ci inwestycje ktora da ci 1000zl miesiecznie przy inwestycji 10 000. Przeciez to szczyt naiwnosci.
Byc moze forum gimnazjalistow to ciekawa propozycja, ale jednak pozostane przy tym. Jesli bedziesz we wroclawiu to zapraszam na moje szkolenia biznesowe, bedzie to dla ciebie inwestycja lepsza niz te twoje 10% miesiecznie, bo przynajmniej poznasz podstawy ktore rzadza rynkiem. P.S. Jestem ciekawy jak przy zblizajacej sie bessie chcecie "spokojnie" zrobic 10% miesiecznie. Polecam poznac podstawy i dopiero pisac na forum. Mimo wszystko zycze szczescia.
A Tobie o co chodzi? Zakładasz, że 10% miesięcznie z za dużo? Że jest to niemożliwe? I Ty prowadzisz szkolenia biznesowe? Znam osobiście kilka osób z tego forum które zarabiają więcej niż 10% tego co włożyli, a są i tacy co tę ilość przekraczają już po pierwszym miesiącu. 10% spokojnie uzyska sie na gpw, czy będzie bessa czy nie, 10% przy usługach to najniższe założenie podczas planowania. Wielu z nich zaczynało z o wiele mniejszymi kwotami. Nie każdy inwestor ma miliony.
Ja pozwole sobie poprosic-skoro jest to az tak oczywiste,moze jednak podzielisz sie znajomoscia branzy lub inwestycji dajacej takie zyski.Szczerze mowiac lepiej byloby zainwestowac 30 tys-zakladajac 10% miesiecznie-daje srednio 3000-bez pracy,kosztyow,ryzyka,niz ponosic koszty wlasnej firmy,ryzykowac,reklamowac,pracowac...naprawde,chetnie zainwestuje by wyciagnac srednio miesieczna pensje siedzac spokojnie w domu.
Inwestycja bez kosztów? Inwestycja bez pracy? Chyba się nie rozumiemy, ja pisałem o inwestycji takiej kwoty w stworzenie firmy a nie o zainwestowanie w coś bliżej nieokreślonego.
Mf o czym Ty piszesz? Najpierw piszesz ze 10% miesiecznie uzyska sie "spokojnie, niewazne czy przy bessie czy hossie", a pozniej piszesz o stworzeniu firmy. Zastanow sie o czym bredzisz...
To, ze znasz ludzi ktorzy osiagaja 10% zwrotu miesiecznego nic nie znaczy. Ja tez takich znam. Znam tez takich ktorzy sluchajac takich bredni jakie ty wypisujesz stracilo 70% kasy na GPW (podczas hossy!, inwestujac w bardzo ryzkowne spolki na gorce). Przyklady nie tworza teori, a ty ja chcesz na sile stworzyc mowiac o "spokojnych" 10% miesiecznie. Gdyby to bylo takie oczywiste, to tak jak pisze Dori - wolalbym siedziec w domu niz tworzyc nowe firmy. Jesli o czyms piszesz, to najpierw poczytaj o czym. Uwazaj, bo swoimi postami wypisujesz sobie wizytowke, ktora nie swiadczy zbyt dobrze o Twojej wiedzy. Mieszasz sie w zeznaniach najpierw piszac o inwstycji w akcje a pozniej bulwersujesz sie odpowiadajc na post Dori, o inwestycji w tworzenie firmy. Szkoda czasu na dyskusje z Toba, w koncu za wiedze sie placi a ja nie mam zamiaru tej wiedzy dawac Tobie za darmo.
A Ty uważasz, że na giełdzie zarabia się tylko podczas hossy?
To jest argument? Czy ja powiedziałem, że można zainwestować w byle na GPW? To jest chyba normalne, że jak chce się w coś zainwestować trzeba kilka rzeczy zrobić najpierw a nie od razu kupić akcje byle czego.
Nikomu nie muszę nic udowadniać, pysznić się swoją wiedzą.
Inwestycja na GPW też jest pracą, jeśli kiedykolwiek coś kupowałeś za choćby 1000zł to wiesz, ile trzeba rzeczy sprawdzić, uzgodnić, zrobić plan inwestowania, scenariusz. To jest ta "praca" o której pisałem.
;-)
|
|