|
10 procent w skali roku |
10 procent w skali roku
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Proszę mi wyjaśnić jakim cudem np. noble bank lub open finance oferuje lokaty 10 procent w skali roku?? i do tego jeszcze ipod w prezencie warty jakieś 1000 zł.. czy to możliwe i jakie są ewentualne chaczyki?? dodam że mam 80 000 zł do zainwestowania. Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam
Proszę podać jakieś linki z przykładami takich ofert.
A nie wystarczy Ci 5% rocznie:D, co możesz znaleźć w niektórych bankach w ofertach bezbelkowych??
ja też prosze o całą tą oferte, bo aż mnie zaintrygowało :P
Naprawdę ciężko masz sprawdzić ofertę kilku banków? W porywach jest 10 interesujących, które posiadają dużo własnych oddziałów, a także stabilną pozycję na rynku. Nie wierze, że trzyma Pani swoje oszczędności w domu i czeka aż ktoś kto być może się nie zna i poda Pani ofertę, a Pani ją wybierze. Polecam zainstalowanie przeglądarki internetowej, która posiada sprawdzanie pisowni. Taki program jest darmowy;)
Powiem tak - gratuluję autorowi tematu znalezienia ogromnego sposobu na zarobek. Przy takiej inwestycji w rok zarobisz 8.000 zł. Z tego co się orientuje miesięcznie bezrobotny ma większy zasiłek :-)
Z tego co się orientuje co bezrobotny ma zasiłek tylko przez rok. Każdy tak pracuje, aby osiągać jak największe zyski i jak najmniej się napracować. Jeżeli mówisz, że 8000 PLN to mały zarobek to ile zarabiasz miesięcznie, aby gardzić taką kwotą? Nawet gdybym zarabiał kilkakrotnie więcej niż 8000 to te pieniądze można zagospodarować. Nie wiem, czy wiesz, że dysponując kwotą 80 tys. zł inwestując na lokacie 3 i 4 procentowej bez podatku Belki będzie około 1 tysiąca złotych różnicy?? Dużo ludzi jest przyzwyczajonych do jednego, pewnego banku, mimo że tracą tysiące złotych przez współpracę z tym bankiem.
Ja pieniędzy nie lokuję w banku tylko inwestuje je w dobre projekty biznesowe które będą przynosić zyski i prócz pracy z tego czerpie zyski. Ja jestem zadowolony jak miesięcznie dostaje 30.000 zł ze swoich inwestycji. I dla mnie to jest pieniądz, a nie zakładanie lokaty i zysku np. 8.000 zł w skali roku.
Widzisz ten Pan ma do zainwestowania 80 tys. i chce te pieniądze odzyskać wraz z zyskiem. Podaj przykłady dobrych projektów biznesowych, gdzie zarabiasz 30 tys. zł miesięcznie?? Myślenie to przyszłość. Biznes w większości przypadków polega na cyklicznej sprzedaży produktów lub usług. W przypadku niektórych biznesów zysków liczyć nie da się po miesiącu, czy nawet roku, ale dopiero latach i trzeba inwestować miliony, aby zarabiać 30 tys. miesięcznie. Mowa tutaj np o budownictwie. Jeżeli nie chcesz mówić co to za biznes to skończmy dyskuję.
Ja inwestuje w dobrze prosperujące projekty e-biznesu. Czyli internetowego biznesu. Nie trzeba inwestować milionów. Wystarczyło to że zainwestuje 135.000 zł w dany projekt który zagwarantował mi pełen zwrot wkładu po okresie pół roku jak i miesięczny zysk zabezpieczony przez umowę notarialną i weksel na daną kwotę w skali roku. Sam pracuję w firmie marketingowej i dobrze prosperująca strona na samych reklama pozyskuje od 20.000 zł netto w górę za dzień emisji. Więc nie pouczaj mnie skoro nie masz żadnego doświadczenia w tej branży.
hej AMB85,to ty pewnie juz Merolem s500 jezdzisz,co??i masz wille na karaibach??? ( SMIECH )
Kolego, umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy mam Ci zaproponować powrót do szkoły podst? Mogę Ci polecić Moją dawną szkołę podst. którą skończyłem ponad 20 lat temu. Przy zarobku 42 tys zł miesięcznie, utrzymaniu domu i rodziny to zostaje kilkanaście tysięcy :-) kłania się matematyka. Oblicz sobie po ilu latach bym mógł sobie kupić mercedesa i wille na Karaibach :-) albo wiesz co? Wyręczę Cię, abyś nie musiał przez weekend myśleć, bo w końcu będziesz miał wolne od szkoły. Otóż aby móc sobie kupić wille na Karaibach musiałbym odkładać ok. 28 lat, a co do Mercedesa s500, używanego w dobrym stanie kupie za 80-90 tys, więc czy trzeba być milionerem dla takiego auta? Zanim założysz użytkowniku "misiek168" konto zastanów się czy warto? Jeżeli jednak będzie dla Ciebie warto założyć to zastanów się po co je zakładasz? Jak się dowiesz po co, to zastanów się co Cię dokładnie w biznesie interesuje? Bo jak widzę to kolega sobie z nudów konto założył, a o biznesie wie tyle ile ja o zakonie :-). Uwielbiam gdy takie osobniki zakładają sobie konta i piszą posty bo im się nudzi :-) życzę udanych podbojów na tym forum. Może chociaż trochę "liźniesz" tematu związanego z rejestracją się jako bezrobotny :-) chociaż nie, to nie to forum Panie miśku :-)
Witam ponownie kolege AMB85,przedewszystkim szkole skonczylemtez ok 20lat temu,takze nie mosisz mnie odsylac do szkoly ,a na dodatek jeszcze twojej,a jezeli chodzi o zakup willi na karaibach, to widze ze kolega jest nie doinformowany w cenach willi na tych wyspach ,przeciez z dochodami takimi jak kolega przedstawil w swoim poscie,to jest zaden problem,chyba ze sie zyje ponad stan.Ogolnie zecz biorac ja mieszkam za granica , i smiesznym jest dla mnie stwierdzenie ze w polsce na utrzymanie potrzeba kilkunastu tysiecy zlotych.A odnosnie rejestracji jako bezrobotny wcale mnie to nie interesuje,nawet niewiem skad kolega ma takie pomysly.A wracajac do tematu, bardzo niegrzecznie jest krytykowac kogos i sie wysmiewac za to ze chce troche zarobic pieniedzy przy wlasnym wkladzie,a moze ten ktos na te pieniadze ciezko pracowal , a teraz chce troche odpoczac i przy okazji zarobic.Dla mnie kolega jest zadufanym i wynioslym biznesmenem ktory nie widzi nic poza czubkiem wlasnego nosa.Powodzenia w dalszym prowadzeniu interesow.Z powazaniem(bezrobotny Misiek168)
Bzdura, nie ma takich biznesów, gdzie zarabia sie 40% miesięcznie. Chyba, że zarabianie na inwestorach :)
Sa biznesy gdzie zarabia się nawet 100 %. Co do tych 10% w skali roku to sam osobiście jestem w stanie zagwarantować taki zwrot.
No to ja muszę włąscicielom firmy, w której pracuję przekzać. Zatrudnili 40 tys ludzi, zainwestowali miliardy i mają tylko 15% zwrotu. A mogli tak jal Ty 100%, siedząc na forum.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "10 procent w skali roku": - Pożyczka 500.000 zł na procent w skali roku. PILNE! - 96% w skali roku - 75% w skali roku!!!! - 40.000 NA 33% W SKALI ROKU - Minimum 15% w skali roku!!!!!!
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|