Witam wszystkich.
W zwiazku ze sprzedażą mieszkania będę miał do dyspozycji 100 tys i chciałbym je zainwetować na giełdzie,funduszach,jakies poradypropozycje mile widziane
|
100 tys inwestycja na 1,5 roku |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich.
W zwiazku ze sprzedażą mieszkania będę miał do dyspozycji 100 tys i chciałbym je zainwetować na giełdzie,funduszach,jakies poradypropozycje mile widziane
Zarobiles na mieszkaniu i chcesz wtopic na gieldzie? Widzisz - tutaj ryzko jest zajebiste ale zarobek jesli dobrze trafisz tez duzy. Gdybys to 100 tys zainwestowal tydzien temu w FON mialbys dzisiaj 200 tys PLN gdybys zainwestowal to w TUP mialbys 125 tys - ale gdybys tydzien temu zainwestowal w FORTIS TO MIALBYS TERAZ TYLKO 31 TYS pln WIEC 70% MNIEJ - WIEC UWAZAJ i mysl 3 razy zanim wykonasz ruch. Dla mnie wciaz gode uwagi wydaja sie 3 firmy - FON - pomimo ostrych wzrostow i piatkowej lekiej korekty piatkowej w przyszlym tygodniu znowu beda wzrosty, a napewno na poczatku kwietnia przed walnym cena moze szarpnac sie ostro w gore.
TUP - dwa komunikaty oraz wywiad prezesa TV Biznes - plany ma conajmniej super oraz niedlugo nowa emisja z PP wiec mysle ze podskoczymy o kilkanascie kilkadziesiat % w gore. CAPITAL - Cena narazie jak zamrozona - a jak widac po komunikatach czlonkowie powiekszaja pakiety i mysle ze niedlugo spolka uderzy z monym infem (CP Energia i inne wschodzace w ich sklad) - mysle ze do wakacji prznajmniej dwukrotny zysk choc wciaz mam nadzieje ze powtorzy scenariusz z tamtego roku - wedrowka z 5PLN na 108 PLN. Pozdrawiam serdeznie
Ja bym proponowal tez poza gielda zainwestowac troche w zloto czyli monety kolekcjonerskie. Jest tam duzo mniej ryzykowniej niz na gieldzie a tez mozna ladnie pomnozyc kase.
Pozdrawiam
myślałem o tym też znasz sie na tym ? mozesz coś więcej napisać??
fundusze opierają się na giełdzie więc jak tam będzie wtopa to i Ty nic nie zaobisz. Jeżeli już fundusze to radze wchodzić gdy będzie korekta bo jak kupicz na "górce" to i rok możesz nie ujżeć zysków.
Wiesz luter wszystko zalezy od tego czy chcesz inwestowac agresywnie czy zachowawczo. Monet nie polecam jesli sie na nich nie znasz. Mozna naprawde sporo zarobic ale trzeba miec olbrzymia wiedze i doswiadczenie w tej materii. Chyba ze chcesz dla ciekawosci kupic kilka moment za male pieniadze i troche potrzymac wtedy polecam naprawde fajna sprawa. Co do funduszy ja od zawsze mam o nich negatywne zdanie. Oferuja znacznie wiecej niz lokata ale skoro nawet malo wprawny inwestor na GPW zarobil w zeszyl roku 100% to ..... Jednak jak nie masz doswiadczenie na GPW i wiedzy jestes niejako skazany na fundusze. Oczywiscie mozesz kupowac akcje ktore polecaja ludzie na roznych forach ale to slepa uliczka ktora niechybnie prowadzi do katastrofy. Proponuje wiec zaczac inwestowac na gieldzie male kwoty by zdobyc praktyke. Ciekawa opcja jest zainwestowanie czesci kwoty w jakis swietny pomysl. Czasami na tym forum pojawiaja sie naprawde ciekawe pomysly ktore nie wymagaja wielkich inwestycji a moga przynieść wysoka stope zwrotu. Pozdrawiam i powodzenia
|
|