|
100 tyś zł, działka przy drodze w małym mieście- jaki biznes |
100 tyś zł, działka przy drodze w małym mieście- jaki biznes
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Dysponuję 100 tys zł (ewentualnie kredyt na kolejne 100 tys zł), działka ogrodzona mogę utwardzić (10 arów) przy głównej drodze w małym mieście (8 tys. osób). Jaki pomysł na biznes? Może jakiś handel, albo jakaś produkcja?? Czekam na wasze pomysły.
no ale czym sie zajmujesz? znasz? interesujesz? no rozwija się rynek skuterów! za tom kase to postawisz mały salon podpiszesz umowe z hurtownią I JEST! na otwarcie nowej działalnosci jest dotacja z uni jak poszukasz! komis samochodowy plac jest pare aut z niemiec za te 200 tys pare od ludzi w komis i jest!
łatwo sie mowi :)
Mozesz zrobic franczyze-glazura za grosze,kamien za grosze,blachy.Albo maly sklad budowlany.
a wiec tak...
komis samochodowy odpada, ponieważ jest już chyba pięć w mojej miejscowości, a poza tym jeszcze sporo osób sprowadza na własną rękę. skład budowlany raczej też odpada bo też już ich kilka jest! Zastanawiałem się już wcześniej nad otwarciem kamienia elewacyjnego, ogrodowego - na własną rękę - a jest taka sieć kamień za groszę - bo szukałem na necie i nic takiego nie widze może i byłby pomysł z tą glazurą za grosze, tylko nie wiem czy nie są trochę kiepskie marże... ktoś pisał w drugim poście o skuterach z włoch - w sumie u mnie nikt tym nie handluje, ale w odległości ok. 20 km znajduje się już salon skuterów - ale myśle że może nie byłby to zły pomysł, ponieważ mam znajomą co mieszka w rzymie i ona mogła by mi pomóc znaleźć tam skutery i motorki czekam na inne ciekawe propozycje
Mozesz otworzyc stacje LPG,albo kupic maszyne do brykietu.Koszt malej[wyd. 250 kg/h] to ok 150 tys.
Stacja LPG może i by była dobra, ale działka znajduje się w bliskim sąsiedztwie domów i na niej również znajduje się dom, więc nie raczej nie dostałbym pozwolenia.
Jeśli chodzi maszynę do brykietu... hmmm z tego co czytałem na forum sama maszyna to trochę mało - pasuje mieć całą linie produkcyjną, no i jakąś wiatę do składowania tego brykietu, a na to potrzeba już większego wkładu (realnie patrząc 400-500 tys zł) A co myślicie o składzie kamienia ogrodowego, elewacyjnego?? Czy idzie na tym w miarę zarobić?
Witam, ten skład w sieci kamień za grosze to jest np u mnie w mieście (jestem z Lublina) koło Obi na Kraśnickich; kupowałem tam kamień do ogrodu, a niedawno drewno do kominka... (zima za wcześnie przyszła ;)) mam nawet taką fajną wizytówkę od tych chłopaków co tam sprzedają, taki dinozaur jak z Flinstonów na różowym tle... telefon 815032424 ( a na odwrocie napisali mi chyba telefon do centrali 815030001)... jakby coś to mogę się dowiedzieć coś bliżej jak będę tamtędy przejeżdżał
W Warszawie więcej można zarobić.
Zapraszam do zainwestowania w sklepy mięsne (+pieczywo, sery itp.), wysłałem PW. Pozdrawiam.
auta na czesci albo w calosci na przekladke z anglii tanio tel 609379088
Przeczytaj również posty podobne do tematu "100 tyś zł, działka przy drodze w małym mieście- jaki biznes": - Jaki biznes przy drodze wojewódzkiej - Działka przy ruchliwej drodze - Działka nad jeziorem przy drodze krajowej - działka 70 arów przy drodze krajowej - Działka na wsi 35ar przy drodze krajowej
• Strona 1 z 1
|
|