|
100 tys zl. W co to mozna zainwestowac??? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mam do zainwestowania okolo 100 tys zl w miscie okolo 13 tys mieszkancow (wisla) albo okolo 200 tys mieszkancow (Bielsko Biala). prosze o dobre rady. wszystkie pomysly propozycje i pomocne dlonie mile widziane. dzikuje
W ieście do 200 tyś. mieszkańców możesz więcej zdziałać, niż w małej miejscowości.Nawet, jak to będzie kiepski pomysł to dotrze on do większej liczby odbiorców:) Mógłbym Ci doradzić kilka rzeczy.
Po pierwsze jeżeli sam nie masz pomysłu to może spróbuj franczyzę? Osobiście uważa, że to nie głupi pomysł. Jednak musisz dobrze wybrać, aby się nie "wkopać". Z franczyzy jest w czym wybierać. Zapewnią Ci zawsze jakąś pomoc, a na początku warto z takich rzeczy skorzystać. Trochę się interesuję franczyzą więc jak będziesz tym zainteresowany to napisz micoś więcej o tym mieście-Przewaga młodych czy starszych,itp. kilka ważniejszych szczegółów, a ja spróbuje Ci ddoradzić.
Czy koniecznie chcesz uzyc wlasnych pieniedzy? Moge poradzic jak wykorzystac pieniadze innych. Ale to juz raczej w kontakcie osobistym. mi-dan@wp.pl lub 602 436 481
witam.
jest w bielsku kręgielnia? jeśli nie to może warto o tym pomyśleć? z takim kapitalem byc moze byś coś zdzialal a to serio dobry biznes, chętnych na gre na pewno nie zabraknie. pozdro
Jeśli ja miałbym taką kasę, to może zainwestowałbym w tworzenie gier komputerowych. Oczywiście trzeba mieć trochę o grach pojęcia. Produkcja gier dzisiaj to kosztowna sprawa (jak filmów), wystarczy spojrzeć na takie firmy jak EA Games, czy Blizzard. W Polsce jednak da się stworzyć grę miejszym kosztem, np. Painkiller - świetna produkcja i na światowym poziomie. Na początek (tak myślę) można by zasponsorować jakąś nowo powstałą ekipę developerską. Ostatnio w sieci znalazłem projekt Deamoneth, który powstaje w kraju. Gra jest we wczesnej fazie produkcji, ale myślę że ma szansę po usłyszeniu muzyki do niej i obejrzeniu kilku screenów. Chłopaki pewnie siedzą przed monitorami wieczorami/nocami, zapewne wychudzeni i potrzebują sponsoringu. Wspieranie, szczególnie u nas w Kraju takich zapaleńców to jest dobra sprawa. Jeśli projekt będzie dążył w dobrym kierunku, to wystarczy znaleźć wydawcę który sprzeda produkt na świecie. Nawet jeśli okaże się niezbyt dobry, to powinny się przynajmniej zwrócić koszty produkcji.
a może zainwestuj w http://www.dagrasso.pl (oczywiście jeśli w bielsku nie ma jeszcze pizzerni z tej sieci) serwują tam świetną, dużą pizze w dobrej cenie, najlepsza pizza jaką jadłem. sukces gwarantowany.
Przeczytaj temat "Wydawnictwo na CD", może to cię zainteresuje. Z kapitału zostałoby Ci jeszcze na prowadzenie jakiegoś niewielkiego interesiku.
|
|