|
100 tys. zlotych, w co zainwestowac? |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Ja w temacie potrzebuje pomocy. Mam 100 tys. zl. kapitalu i chcialbym te pieniazki zainwestowac na gieldzie. Jako, ze jest tu bardzo duzo ludzi, ktorzy znaja sie na fachu jakim jest gieldam, wiec w co radzicie mi zainwestowac, w gre wchodzi WIG 20. Z gory dziekuje.
Na tym polega cała gra na giełdzie musisz wybrać sam , giełda to nie do pomocy społecznej. Jeśli sam doszedłeś do takiej kwoty to po co nas o to pytasz. Na giełdzie jest albo zysk albo w pysk
kolega Xzibit ma racje - najlepiej jak sam bedziesz decydowal - tak zreszta twierdzi wielu znawcow .
Na Twoim miejscu zainwestowal bym kase w jakas dobra literature lub kursy a poznej sam bym zaczal inwestowac . Wogole to ciezko stwierdzic ktore spolki z Wig 20 beda przynosily bo teraz wszystko leci na pysk - moze sie cos ruszy do przodu po pierewszej polowie roku- ale to tylko moje spekulacje . pozdro
Czyżbyś brał udział w konkursie o nazwie chyba "z klasy do kasy"? :D
Znajome liczby: 100 tys. i wig20 :)
Hej, moim zdaniem najlepiej zrobisz jak sobie dokładnie przemyślisz temat (pewnie widzisz sytuacje na giełdzie) Spadają ceny akcji, dużo lepsze warunki oferują lokaty. Spójrz sobie na zrozumfinanse. pl poczytaj o giełdzie, lokatach, funduszach i zdecyduj sam:)
to zalezy na jak długo chcesz zainwestowac taka kwotę? jeżeli chcesz szybko zarobić to moze być ciezko bo aktualnie jeszcze trwa korekta ale osobiscie uważam że to już niedługo sie skończy i za jakieś 6 miesięcy juz powinno sie osiagnać zysk z zakupionych teraz akcji.... expertem nie jestem ale jakbym miał taka kwote na inwestycje to chyba bym tak zrobił.... ale jezeli interesuje cie troche dłuższy termin inwestycji to moge Ci zaproponowac lokatę w AEGON w której bedziesz mogł korzystac z wielu dostepnych funduszy inwestycyjnych o róznym stopniu ryzyka i wtedy przez obranie odpowiedniej strategi inwestowania można osiagnac spory zysk w relatywnie niedługim czasie... jakby co to o szczegóły pytaj na pw..
ja mogę Ci zaproponować lokaty międzybankowe lub inwestycję długoterminową w ktorąś z dostępnych na rynku polis z częścią kapitałową. podaj maila na pw, mogę Ci przesłać ofertę lokaty :)
Mamy dobry czas do zarabiania na kontraktach terminowych, jak i na surowcach. Za akcje na razie się nie bierz, bo przez najbliższy czas możesz dużo stracić, dolar słaby, złoto rośnie, ropa też, "analitycy" zarzucają nas wiadomościami o krachu i recesji, media trąbią o wszystkim niepotrzebnie no i rodzi się powoli chaos wśród małych inwestorów przez, co wszystko leci na łeb, na szyje. Jeśli chodzi o lokaty, to oczywiście możesz w nie zainwestować, ale dużo na tym nie zarobisz, i jeszcze do tego wszystkiego dojdzie Ci inflacja. Fundusze to już ciekawsza perspektywa, ale może się również skończyć stratą. Jeśli zdołasz załatwić jeszcze troche pieniędzy, to możesz je zainwestować w nieruchomość, po roku dobrze na tym wyjdziesz. Swoją drogą, też mi się wydaje, że bierzesz udział w konkursie " Z klasy do kasy"
Nie wiem po co w sumie zalozylem ten temat:D
Szybko mie rozgryzliscie co do konkursu, narazie idzie mi swietnie. Mam jeszcze jedno pytanie, czy np. brak prezesa i budzetu na biezacy rok, moze spowodowac, ze wartosc akcji spolki leci mocno w dol? czy np. jezli uchwala budzet i wybiora prezesa to sie zmieni? prosze o szybko odpowiedz dziekuje i pozdrawiam
Nie wiem po co w sumie zalozylem ten temat:D
Szybko mie rozgryzliscie co do konkursu, narazie idzie mi swietnie. Mam jeszcze jedno pytanie, czy np. brak prezesa i budzetu na biezacy rok, moze spowodowac, ze wartosc akcji spolki leci mocno w dol? czy np. jezli uchwala budzet i wybiora prezesa to sie zmieni? prosze o szybko odpowiedz dziekuje i pozdrawiam
Co do tego konkursu to też biorę w nim udział i uważam, że jest żałosny i fatalnie zorganizowany...
A w odpowiedzi na twoje pytanie to (z mojego skromnego doświadczenia na giełdzie) uważam, że byle gówno potrafi wpłynąć na kurs akcji, nawet zmiany na stanowisku prezesa spółki. Wystarczy przypomnieć sobie sytuację ze stycznia tego roku. Wielu prywatnych inwestorów srało w gacie ze strachu na wieść o każdej złej informacji ze Stanów. Zainwestowali swoje ciężko zarobione pieniądze bardzo ryzykownie, bo na giełdzie, która charakteryzuje się dużą zmiennością. Oczywiście wiele osób pewnie zrobiło to bez wcześniejszej analizy ryzyka, jakie gotowi są podjąć, bo po co, skoro to było modne, wszyscy tak robili i mówiło się, że można dużo zarobić. A jak zobaczyli w wiadomościach, że w Stanach coś się pieprzy i na skutek tego akcje spadają, to zaczęli wszystko sprzedawać, bo przecież to ich ciężko zarobione pieniądze i nie mogą ich ot tak stracić. No i srali w te gacie i kurs spadał jeszcze bardziej. A przecież co ma sytuacja na rynku pracy w USA do, np. KGHMu? No właśnie, ale trzeba sprzedawać akcje... Oczywiście to tylko moja opinia na ten temat
No niestety tak już jest, że cały świat to jedna wielka giełda, i recesja w USA dotyka całą Europę i Azję. To samo w przypadku cen miedzi na londyńskiej giełdzie, KGHM jest od tego uzależniony. Co do informacji gełdowych, to różnie bywa. PS. Czy możecie grać w tym konkursie na kontraktach terminowych ?
Apropo tego co napisałem to muszę się czymś pochwalić:D Kilka godzin temu po tym jak napisałem ten post na forum przeczytałem artykuł praktycznie o tym samym (o to samo mi chodziło) w Forbesie z marca tego roku, którego autorem jest Maciej Krzak, szef zespołu makroekonomicznego CASE, wykładowca WSHiP. W tym artykule także zaznaczają, że spadki na naszej giełdzie były bezpodstawne.
Witam do kolegi Orient jeśli chcesz otrzymać około 18%-21% na miesiąc przy procencie składanym a z takim kapitałem jest to realne
to zapraszam do rozmowy osobistej,ja nie gram już osobiście bo szkoda czasu są firmy które na platformach na forex zarabiają takie procenty. Pozdrawiam Andrzej GG.8480799 tel.513658997
heheheh
kto ci poda co masz kupić to kupisz:):) bezsensu a na samym kupnie sie nie kończy tylko na siedzeniu dziennie na necie i doglądanie czy juz cale te 100tys przepadło czy tylko część Więc chyba najlepsza opcja to jest samemu sie nauczyć poczytać przeanalizować:) a najlepiej do oszczędzaj jeszcze z 40tys i kup se nowe audi S4 nie zarobisz ale zrobisz furorę no chyba że już masz to ryzykuj na giełdzie. bez ryzyka nie ma przyjemności:):) pozdrawiam
|
|