WItam
Na forum jestem nowy, chodz od dluzszego czasu czytam forum.
a wiec moj problem tzn chec zaczrpniecia opini i pomocy innycch uzytkowników jest nastepujacy,
mam 22 lata odlozone jakies 10 tys na rozkrecenie biznesu. skonczylem technikum budowlane. mieszkam na malutkiej wiosce ale do najblizszego miasta 80tys mieszkancow mam 20 km do 40tysiecznego miasteczka mam rowniez 20km a do 120tys mam jakies 40 km. w tych miastach wiadowo jest wszystko jest.
mam rozne pomysly, oto kilka z nich
- handel (mam dar negocjacji cen, mama mowila ze łysemu grzebien bym sprzedal itp:) wiec tak myslalem np o sciaganiu palet z elektronika z niemiec (retury, koncowki serii itp), odziez z outlet(z koncowek serii itp) badz inne propozycje, cos co oplaca sie sciagac z zagranicy. moze jakies perfumy kosmetyki chemia.
- moja pasja sa samochody, tuning, car audio. w kierunku motoryzacji bym bardzo chetnie szedl ale nie wiem co w motoryzacji mozan zaczac z 10tys( bo komis czy auto-handel racxzej z ta kwota odpada??
prosilbym o jakies opinie , propozycje jaki biznes otworzyc za te 10 tys. dodam ze jestem pracowity, solidny, uczciwy i szczerze mowiac lubie prace. moglbym nawet po 12 godzin zajmowac sie czym dochodowym itp
zawsze mozna sie postarac o dotacje z UP lub unii..?
a i nie chodzi mi o jakies kokosy z tego, chcialbym zarobic jakies 2tys na czysto miesiecznie, oczywisciue wiecej tez wchodzi w gre:)
pozdrawiam wszystkich i zapraszam do dyskusji:)