mam 10tys ile zarobię na 4 miesięcznej lokacie . na 9%
czy naprawdę będzie to na czysto 1.111zł
czy to ściema i musze coś bankowi odpalić ???
|
10tyś ile zarobie l ?? |
10tyś ile zarobie l ??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
mam 10tys ile zarobię na 4 miesięcznej lokacie . na 9%
czy naprawdę będzie to na czysto 1.111zł czy to ściema i musze coś bankowi odpalić ???
Skarbowi Panstwa na pewno :)
np dam 10tyś na 10% 5 mieś
to nie dostane 1tyś zł?? i tu moje pytanie ile dostane bo na ppewno nie 1tyś zł
Około 400 zł. http://www.money.pl/banki/kalkulatory/lokatowy/
9% jest w skali roku, czyli Ty otrzymasz 10 000 * (4/12) * (9/100) czyli ~ 300zł - podatki
243 zł na czysto z 10 tysięcy.
a na przykład z 1 mln ile bym na czysto już po odliczeniu już tak ile wyjmę ... :::??< dzieki
Pozdr..
Przestań marzyć :) Jak będziesz miał milion to będziesz mógł sie zaliczać do klientów w grupie private banking. Tutaj można trochę ponegocjować z bankiem, zwłaszcza w tych czasach.
Nie mam miliona i nie mażę bo dobrze mi się żyje . Ale pytam ile móglł bym zarobić na 1mln ,a jaki % wchodzi w grę .
ale załózmy że mam 1mln i daję na lokatę 9% to po roku ile wyjmę na czysto
ok. 30 000zł/rok
9% jest to w skali roku. W tym momencie podatek Belki to 18 %. Przy obliczeniu lokaty 120 dni zysk na czysto to dokładnie 242,89. a przy założeniu 10 lokat po 1000 PLN to zysk 245,90
Ps za 5 PLN obliczam dokładnie
Dzieląć tę kwotę na mniejsze lokaty przy lokacie 84 zł podatek Belki wynosi 0 PLN i całkowity zysk (łącznie 119 lokat) to 296,31 i jest to największa kwota do osiągnięcia w takim okresie i takim oprocentowaniu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "10tyś ile zarobie l ??": - Ile zarobię na giełdzie GPW? - centrum edukacyjne- ile na tym tak naprawdę zarobię? - zarobie dla ciebie duże pieniądze - Ile tak naprawdę zarobię (koszty firmy,podatek itp) - Biznes Polsko-Niemiecki,może na tym zarobie krocie.
• Strona 1 z 1
|
|