|
12-15 tyś na reklamę w Poznaniu - otwarty na pomysły |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam. W przyszłym roku chciałbym otwierać firmę działającą telefonicznie. Usługi, które mają być oferowane przez moją firmę są jak dotąd nieoferowane na rynku co ma swoje odzwierciedlenie w zerowej wiedzy społecznej dot. tych usług. Oferta byłaby skierowana dla szerokiego spektrum potencjalnych odbiorców (oprócz dzieci) a w szczególności ludzi usytuowanych, między 25 a 50 rokiem życia. Jakie wg. Was działania marketingowe musiałbym podjąć jeszcze przed i po rozpoczęciu działalności żeby dostać się do jak największej liczby potencjalnych klientów? Na jaki okres przed rozpoczęciem działalności musiałbym zacząć działania marketingowe? Czy lepiej zacząć wcześniej i słabo, czy później imocniej? Środki dostępne na reklamę na pierwszy miesiąc działalności oraz przed otwarciem to 12-15tyś zł. Bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
Temat dosyć ogólnie opisany.
Moim zdaniem działania marketingowe powinieneś realizować przed samym rozpoczęciem działalności. Po co rozkręcać marketing, skoro usługa będzie dopiero dostępna później? (chyba, że masz już termin rozpoczęcia i adekwatnie do tego zaczniesz realizować etapami strategie marketingowe) W przypadku rodzaju działań marketingowych, to nie bardzo mam pomysł, ponieważ podane informacje są dosyć ogólne, a więc i odpowiedź byłaby ogólna, a co za tym idzie niepotrzebna. W przypadku wszystkich innych działań (czyli poza marketingowymi) zaczynaj jak najwcześniej i spokojnie, żeby nie robić nic potem na szybko i na siłę, bo wtedy istnieje największe ryzyko popełniania błędów. W razie zainteresowania indywidualną pomocą, pisz do mnie. Dane są profilu. Pozdrawiam.
To zależy od branży i zakresu oferowanych usług -> nie znając ich ciężko cokolwiek podpowiedzieć. Zapraszam na priva. Pozdrawiam.
Od paru lat działam w branży reklamowej. Widziałbym pewne możliwości. Jeżeli chodzi o termin to radziłbym zacząć max miesiąc przed startem. Wcześniejsza reklama tylko zmęczyłaby ludzi i efekt mógłby być wręcz odwrotny do zamierzonego - ludzie przywykliby do takiego stanu że usługa jest reklamowana i kiedyśtam dopiero zostanie uruchomiona. Oczywiście wszystko zależy od szczegółów konkretnego pomysłu. :) Zapraszam do dyskusji przez email (widoczny w moim profilu).
Ludzie o tej usłudze mają "0" pojęcie. Tak piszesz. Co może być jednoznaczne z brakiem potrzeby korzystania z produktu. Dlaczego mieliby to kupić, jaką korzyść mogliby osiągnąć, przed czym mogłoby ich to uchronić..... Zadaj sobie kilka takich pytań zanim pomyślisz o otwieraniu firmy i reklamie.
pozdrawiam cieplutko
|
|