Witajcie!
Wlaśnie rzuciłam pracę :) Siedzę sobie na necie i szukam mozliwości zainwestowania moich zarobionych pieniążków.
Mieszkam w UK, w Huddersfield. Z wykształcenia jestem technikiem ekonomistą, mam też ukończony kurs masażu, który uprawnia mnie do prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Mam również jakieś 12000 funtów (to jakieś 65000zl) i zastanawiam się co z nimi zrobić :)
O to moje pomysły:
1 Salon masażu i rehabilitacji w Huddersfield (nie znam kosztów z tym związanych, tutaj w UK). Dodam tylko, że sama narazie nie byłabym w stanie w nim pracować, ze względu na zbyt słaby język jeszcze, więc musiałabym zatrudnić pracowników.
2 Restauracja wegetariańska w Huddersfield (tez nie znam kosztów i nie wiem czy bedzie mnie stać z takimi pieniędzmi na otworzenie, chyba że dostane jakiś kredyt)
3 Kupić mieszkanie we Włocławku (tam mieszkają moi rodzice, wiec mogliby się tym mieszkaniem opiekować podczas mojej nieobecności), wynajmować przez ok rok, potem sprzedać. Za te pieniądze jestem w stanie kupić 2-pokojowe mieszkanie. Czy coś na tym zarobię?
4 Fundusz inwestycyjny, w tym jestem laikiem dopiero co przeczytalam kilka stron internetowych na ten temat. Tutaj jednak do zainwestowania mam tylko jakieś 20000zł.
Proszę Was o rady, jeśli macie jeszcze inne ciekawe pomysły, piszcie proszę.
Kinga