|
150 tys ?? |
150 tys ??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Witam jestem młody ( 19 lat ) i mam działki budowlane i rolne o kwocie przekraczajacej 150 tys czy jakis bank udzieli mi pozyczki w tej wysokości ( 150 tys ) pod zastaw tych działek?? chodzi o kredyt na rozwuj DG??
Na 100% wartości działki ale tylko budowlanej. I jeszcze jeden wazny aspekt dotyczacy dochodów. Musi być zdolność.
nigdy nie bralem kredytu wiec nie zalegam a co do zdolnosci to nie pracuje i nie mam zadnych dochodow ale to kredyt pod zastaw to sie nie da ??
ponawiam pytanie
Zacznijmy od tego, czy wiesz jak prowadzić firmę? Bo bankiera musisz przekonać o tym. Biznesplan, to tylko kawałek papieru z literkami i cyferkami. Pamiętaj, że bank ocenia Ciebie!
no powiedzmy ze napisze dobry biznesplan i pojde do tego banku ... ale po co ja mam ich przekonywac skoro daje zastaw ( hipoteke ) i jesli nie bede splacal sprzedaja moje dzialki??
Działalność banków polega na udzielaniu kredytów i przyjmowaniu depozytów (na tym banki zarabiają, talk pokrótce), a nie na handlu gruntami czy też innymi nieruchomościami.
To jest tylko zabezpieczenie na wypadek gdybyś przestał płacić. Bank to nie lombard.
W biznesplanie jest pozycja: menedżerowie - kwalifikacje i doświadczenia, czyli lista Twoich sukcesów w biznesie. Jak masz te sukcesy, to złapiesz parę punktów. Bankowi nie zależy na tym, żeby sprzedać twoje działki. W banku zakładają, że udzielą Ci kredytu, jak z biznesplanu oraz z oceny ciebie oraz twoich menedżerów wynika, że spłacisz kredyt. Hipoteka jest dodatkowym zabezpieczeniem.
no ale ja mam 19 lat i nie mam sukcesow w biznesie i teraz niewiem czy ktos mi da taki kredyt >??
Zacznij od zainwestowania we wlasną wiedzę!
Jest konkurs o nazwie "Milion na start"... jeśli twoja działalność jest związana z e-biznesem to polecam stronę: http://milion-na-startup.pl/ ... może tu ci wyjdzie
Przeczytaj również posty podobne do tematu "150 tys ??":
• Strona 1 z 1
|
|