Witam.
Zarejestrowanie na tym forum skłoniło mnie do tego, aby zadać kilka ważnych i nurtujących mnie pytań. A minowicie:
Wraz z kolegą postanowiliśmy stworzyć własny biznes, tworząc strony www oparte o HTML i CSS oraz inne języki. Wszystko jest ok, tylko nasuwa się konflikt z prawem, którego ja i mój kolega chcemy uniknąć.
Jesteśmy osobami niepełnoletnimi ale mającymi już skończone 16 lat. Czy w takim wypadku, możemy zarejestrować jakoś swoją działalność. Nie potrzeba nam lokalu, doinwestowań ani inny takich rzeczy. Najważniejszą sprawą jest zarobić i nie wejść w konflikt z prawem. Moi rodzice nie wiele zarabiają, a jakoś do przodu trzeba to ciągnąć. Ja nie myśle o kwotach rzędu 2000 zł m-ce. tak 300-400 miesięcznie usatysfakcjonowało by mnie w zupełnośći. Głównym miejscem sprzedarzy było by allegro. Co polecacie zrobić w mojej sytuacji. Czy z taka sytuacja moge walczyć o jakieś ustępstwa. Jak wyglaa podatek i rozliczenia itp. Jak wyglądają rozliczenia na allegro.
Oczekuję odpowiedzi sensownych, starających się pomóc. Jeśli chcesz napisać " nie masz 18 to idż...." i różne tego typu, to w ogóle nie odpisuj. Mam nadzieję, że znajdą się pożądni fachowcy, którzy udzielą mi jasnych i przejrzystych odpowiedzi.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Patryk Cz.