Może to nie wiele , ale zawsze coś. Moje pomysly to -
1. kupno busa (3,5t) i uslugi typu - male przeprowadzki , przewoz towaru,dostarczanie polskiej zywnosci do UK(hurtownie,sklepy) Wydaje mi sie , ze zawsze jest ktos kto ma cos do przewiezienia. U mnie w
miescie(okolo 80 tys. mieszkancow) koszt takiej uslugi to 45-50 zl./h.
2. otwarcie budy z kebabem , zapiekankami itd - niewazna konkurencja - wazne jak dobre jest to co sprzedajemy. Jesli dobre - klient zawsze wroci , mimo ze konkurencja bedzie miala taniej , ale za przeproszeniem-gówno.
3. sklep z rzeczami po 2,5 zl - wiem , ze takie są i funkcjonują
Prosze Was o pomoc drodzy forumowicze , bo chce cos zrobic , ale to jest tak w zyciu , ze czlowiek gówno ma(30 tys) i boi sie tego ruszyc , bo - moze straci. Chce wrócić do kraju(obecnie mieszkam w Anglii) - do "siebie" , na swoje stare smieci. Ale nie chce tez isc do roboty - 8h i tak zaginac do emerytury. Każdy dzien w pracy "ryje mi psyche"(praca w fabryce na linii produkcyjnej). Człowiek jest uzalezniony od urlopow , stałej pensji(zazwyczaj gównianej pensji) - nie mowie tu o politykach , prezesach , ale o zwyczajnych ludziach - takich jak ja i jak pewnie wiekszosc z Was. Mam srednie wyksztalcenie , ale co z tego? Wizja pracy po 8h-dziennie jest wysoce niezadowalajaca. Potem biedna emerytura , a potem... do piachu.
Jesli ktos moglby sie kompetentnie wypowiedziec na temat moich pomyslow,oplacalnosci itd. - bede wdzieczny. Moze akurat robi cos , o czym napisalem.
Pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia w biznesach.