|
30 000 - w co zainwestować ? |
30 000 - w co zainwestować ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Chciałem załóżyć lokatę na 30 tys. zł. Gdzie jest teraz najlepsza oferta bo ja znalazłem Getin Bank - Lokata na start i dostaje 6,47% - odsetki jednodniowe i mogę założyć 10 lokat po 10 tysięcy. Na forum widać tematy gdzie ludzie ogłaszają, że mająprodukt zapewniający 18% zysku - podchodzę od tego trochę z dystansem. Ktoświe coś więcej na ten temat ? Czy to bezpiecznie inwestycje czy raczej firmy "Krzak" ?
Masz 30 tys. czy 100 tysięcy?
Na twoim miejscu kupiłbym ziemię, czy jakąś inną nieruchomość. Lokaty to strata kasy i czasu.
Witam, Od lokat lepsze są obligacje korporacyjne firm z dobra historią. Przedstawiam parametry tej emisji obligacji: -12% rocznie -odsetki wypłacane kwartalnie (po 3% za każdy kwartał) -żadnych opłat -wyjście możliwe w kazdej chwili - zysk naliczany jest wtedy proporcjonalnie do czasu ich posiadania -gwarancja kapitałowa notarialna na kapitał i odsetki Przedstawię konkrety zainteresowanym osobom, które napisza do mnie na PRIV. Zainteresowani -po wymianie potrzebnych informacji, otrzymają mailem bezpośrednio od oferującego PROPOZYCJĘ oraz UMOWĘ do akceptacji. Emisja rusza w poniedziałek. To emisja pozagiełdowa. Płynność jest lepsza niz na Catalyst - to już kolejna emisja tych obligacji i wszystkie poprzednie były udane. Pozdrawiamm, L.
wiesz moim zdaniem najlepsza będzie lokata w SKOK-u Wołomin, czemu najlepsza?? bo sama tam mam ulokowane pieniądze około 40 tys. Jestem bardzo zadowolona z ich usług, a tym bardziej ze oprocentowanie jest wysokie bo około 8%, a tak na marginesie to właśnie ich produkty reklamuje Siudym lokata z klasą coś takiego, nie pamietam dokładnie.
inwestycja z zabezpieczeniem umową w polskiej firmie ze zwrotem 24-49% rocznie netto
info na PW
Ja na twoim miejscu poszukałbym dobrego domu maklerskiego. Mam znajomego maklera który gorąco mi ich polecał. Możesz oczywiści sam zacząć grać na forex ale jak nie masz wystarczającej wiedzy lepiej oddaj je w ręce fachowców. Zyski mogą być naprawdę spore, w ciągu miesiąca możesz zarobić więcej niż na jakiejkolwiek lokacie ale co oczywiste, wiąże się to z sporym ryzykiem...
Umówmy się, lokata to nie jest inwestycja. Lokata to próba ucieczki przed inflacją. I to próba raczej mało skuteczna.
30 tys. zł można pomnażać z fajną stopą zwrotu, przy zachowaniu sporego bezpieczeństwa. Pytanie brzmi jednak, czy te pieniądze mają już jakieś konkretne przeznaczenie, czy raczej są traktowane jako gotówka na czarną godzinę? Znając odpowiedź na to pytanie, będę też w stanie podpowiedzieć jakieś ruchy...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "30 000 - w co zainwestować ?": - 25 tys w co zainwestowac?? - Mam 40 tys zl i w co zainwestowac? - W co zainwestować? - 100 tys zl jak zainwestowac - Jak zainwestowac 50 000 ?
• Strona 1 z 1
|
|