zainspirowany nowymy technologiami bardzo prosze o przeslanie dodatkowych materialow o ktorych mowa powyzej na k.wegierek@gmail.com
Prosba oczywiscie skierowana do Pana Gustawa!
Pozdrawiam!
|
30 sensacyjnych technologii |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
zainspirowany nowymy technologiami bardzo prosze o przeslanie dodatkowych materialow o ktorych mowa powyzej na k.wegierek@gmail.com
Prosba oczywiscie skierowana do Pana Gustawa! Pozdrawiam!
W związku z moim zainteresowaniem techniką ogólnie pojętą, również bardzo proszę Pana Gustawa ( jesli to nie sprawi kłopotu) aby mi podesłał materiały związane z wyżej wymienionymi technologiami na adres:
nal2@poczta.onet.pl
Panie Gustawie bardzo proszę kilka informacji na e-mail. Może ma Pan coś związanego z kosmetyką itp.
prosze podac prywatny email- jutro wysle materialy dotyczace projektow w kosmetyce- mam na mysli radykalne odmladzanie organizmu -profesor ktory jest autorem wrocil z Kanady (to co robi stalo sie dla niego niebezpieczne i teraz jest dostepny w Moskwie
gustawsuzzi,
Witam Panie Gustawie od dłuższego czasu interesuje się wszelkimi pomysłami związanymi z energią odnawialną. Aktualnie bardzo poważnie myślę o budowie wiatraka, zajmowałem się już ogniwami słonecznymi, modułem APM. Bardzo mnie interesują Pańskie technologie, jeśli to możliwe to proszę o materiały na adres: placekjw@wp.pl
Pozdrawiam
Martwi mnie nie to, że tak mało osób jest zainteresowanych tematem wytwarzania i zastosowania gazu wodnego. Bardziej martwi mnie brak myślących, podkreślam, myślących i to sceptyków na tym forum. O tym jednak w dalszej części. Teraz o innym zastosowaniu gazu wodnego. Wszyskie elektrownie działające na zasadzie spalania paliwa, udoskonalają metody spalania właśnie, ale tylko w połączeniu z powietrzem. Dlaczego z paliwa nie jest najpierw wytwarzany gaz wodny, a dopiero póżniej spalany. A gdyby tak wytworzony gaz, najpierw użyć w silniku spalinowym napędzającym generator a ciepło spalanie użyć do podgrzania pary i wytworzyć energię w tradycyjny sposób? W silniku spalinowym prawie 80% marnujemy na wytworzenie ciepła. Zdaję sobie sprawę, że wszysko trzeba zbilansować, ale czy ktoś nawet o tym pomyślał. Teraz o tym co mnie martwi. Martwi mnie, że młodzi ludzie bezkrytycznie przyjmują wszystko co powiedzą im tzw. autorytaty, nie starając się nawet znaleźć jakiegokolwiek błędu w ich rozumowaniu. Celowo więc w poscie z 22 listopada umieściłem błąd, aby przekonać się czy ktoś go zauważy. Otóż zamiast "...czterokrotny wzrost wydajności i czterokrotne zmniejszenie emisji spalin", powinno być "... lub czterokrotne zmniejszenie...". Przekonałem się więc, że wprawdzie wszyscy czytają ale już nie wszyscy starają sie zrozumiec to co czytają, a przynajmniej myśleć przy czytaniu. Moje pokolenie było jednak bardziej dociekliwe.
A teraz do wszystkich którym jeszcze chce się mysleć. Napisałem też zdanie: "Czyżby obawiano się deficytu wody." Otóż nie, bowiem ze spalania wodoru powstaje tylko para wodna, czyli woda, którą uprzednio użyto do wytworzenia wodoru. Pytanie brzmi: skąd wzięła się energia powstała ze spalenia wodoru? Z wody otrzymaliśmy wodór ze spalenia wodoru energię ( nie małą zresztą ) i na końcu znowu mamy wode. Perpetum mobile jakieś, czy co? Pozdrawiam M.
mjk1, -
prosze daj wiecej informacji o sobie, gdzie pracujesz? czym sie zajmujesz? jakie plany? niebawem bedzie u mnie w polsce profesor, specjalista od rzeczy o ktorych piszesz. bedzie tez uczony ktory ma zarejestrowanych 450 patentow!!! w metalurgii i procesach spalania (patrz moj post: utylizacja wszelkich odpadow), pozdrawiam gucio@mail.ru
Witam!
Otu mój e-mail: anapola@op.pl Dodatkowo może Pan jeszcze przesłać info o transporcie, aparacie poruszającym się po ścianach i leczenie cukrzycy. Jeżeli ma Pan jeszcze cos ciekawego co nie zostało wymienione w pierwszym Pana poście to również proszę. Pozdrawiam!
Mjk,
to nie jest perpetum mobile bowiem woda przy tych wszystkich procesach ( wbrew pozorom) wytraca się, z tego co słyszałem.
Musze przyznać że początkowo temat wydawał mi się jakby to powiedzieć głupawy, no ale poczytałem, poczytałem i chętnie zapoznałbym się z w/w technologiami.
Jeśli nie sprawi to problemu to poprosiłbym o wysłanie w/w technologi na adres: norbert@megapolis.pl Pozdrawiam
Podaję prywatnego maila dla Pana Gustawa w mailu podalem go z jednym błędem dlatego wiadomość nie dochodziła...
capital-investment@wp.pl
Najlepiej stworzyć własne państwo i tam wprowadzać pionierskie technologie bez obawy o życie ;)
Oczywiście te technologie są niebezpieczne dla gospodarki światowej. Można powiedzieć, że wynalezienie silników na wodę wywróci całą gospodarkę do góry nogami. Technologia taka mogłaby służyć także ocieplaniu budynków itp. Od kilku miesięcy również zastanawiam się nad tym, jakim prostym sposobem wprowadzać samochód w ruch. Obecne silniki są zbyt skomplikowane. Przecież to tylko 4 kółka, które muszą się kręcić, aby samochód jechał. Musi być prostszy sposób ;) A jeśli chodzi o zderzak Lucjana Łągiewki to jest to bzdura i wcale tak nie działa, jak twierdzi to wynalazca. Poszukam materiałów to je tutaj wstawię, że ten zderzak to bujda. ps. Panie Gustawie, otrzymał Pan PMkę?
Witam
na początku również nie byłem przekonany co do tego tematu, ale teraz musze przyznac że jestem zainteresowany dokumentacja, jeżeli istnieje jeszcze taka możliwosc to prosil bym Pana Gustawa o wiecej szczegółów odnośnie leczenia cukrzycy, odmładzania organizmu oraz ufo phizzz@o2.pl
Do Androna. Zagadnienia techniki, poruszane w tym, temacie należą do nauk ścisłych. W naukach ścisłych, nie używa się zwrotów typu: "...w tych wszyskich procesach." czy też: "...wytrąca się z tego co słyszałem". W tym konkretnym przypadku chodzi o proces spalania a prościej o spalanie wodoru. Poproś więc Pana z chemii, aby napisał Ci reakcję spalania wodoru. Bardziej jednak ucieszyłbym się, gdybyś sam ją napisał. Naprawdę jest banalnie prosta. Dla ułatwienia dodam, że wodór to (H), tlen (O), a to co wg Ciebie - się wytrąca - to H2O. Pozdrawiam M.
Hmmm, ja już sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Z jednej strony wydają mi się to bajki, z drugiej strony część wypowiadających się wcześniej osób robi wrażenie bardzo kompetentnych.
Niestety, póki co sam nie posiadam wiedzy, aby ocenić czy rzeczy, o których tutaj toczy się dyskusja są realne do osiągnięcia z punktu fizyki czy chemii. Myślę jednak, że byłbym w stanie dojść do osób, które w tych dziedzinach mają ogromną wiedzę i zapytać ich o zdanie. Proszę więc o przesłanie wszelkich możliwych materiałów na mój adres mailowy: jorul@o2.pl . Proszę także admina, aby nie usuwał mojego posta z prośbą o materiały jak miało to miejsce ostatnio (nie rozumiem czemu!!!). Być może ze sceptyka stanę się megaentuzjasta. PS. Z przeprosinami autora za moje wypowiedzi na początku wątku się jeszcze wstrzymuję, aż do końca się przekonam co do tych tecnologii. Będą to wtedy przeprosiny ostateczne. Niemniej jednak już w tym momencie pragnę Pana przeprosić za nieodpowiedni ton mojej wcześniejszej wypowiedzi. Zdecydowanie zostałem przekonany, że nie jest Pan żartownisiem robiącym sobie żarty na forum. Pozdrawiam i czekam na materiały.
|
|