|
30 sensacyjnych technologii |
30 sensacyjnych technologii
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
:roll: To ja poprosze UFO
To jakaś bajka przepraszam ? jaka pewność że to nie jest blef? prosze podwarzyć swoja teze na temat tych projektów bo coś mi się tu nei podoba takie projekty a nie ma chętnych na finansowanie...?
Ufo za 200 tys. USD to podejrzana sprawa :roll:
-dziendobry
-................ - jeden lek na cukrzyce poprosze -................ -tak namiejscu prosze -................ -ile place???
Jeśli to wszystko prawda to wychodzi na to że z dostępną technologią jesteśmy 100 lat za murzynami :D Eh... jakoś mi się w to wierzyć nie chce, ale podobno na świecie są rzeczy które nawet filozofom się nie śniły ;)
Widzę, żę Panowie powstrzymujecie się od śmiechu i jawnej kpiny. Ja też się postaram w takim razie, ale są to brednie najczystrzej postaci. Ja mam do autora takie proste pytanie odnoście punktu pierwszego: samochód na wodę. Pomysł opracowany już dawno-czemu nikt go nie wykorzystał? Jakim cudem trafiły projekty tych technologii do Pańskich rąk? Jakim cudem przy tak genialnych pomysłach mogą być problemy z kasiorą?
Sorry, ale nie mogę sie powstrzymać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mnie też to smieszy jednak nie do końca po dłuższym zastanowieniu się jest w tym "trochę racji":
Dobra ale żeby taka woda mogła się nagrzać muszą o siebie ocierać molekuł tylko wody a w przypadku innego ciałą stałego / cieczy ? Powiedzmy mam ciało stałe w postaci krystalicznej które z ciała stałego przechodzi po nagrzaniu w ciecz izotropową molekuły cieczy nie wykazują już uporządkowania dalekiego zasięgu, mogą się swobodnie przesuwać i obracać względem siebie.
samochody na wode istnieja.
Z tym się zgodze że istnieją, nie znam się za dobrze ale z tego co wiem to pod wpływem prądu elektrycznego w procesie elektrolizy zamieniają wode na tlen i wodór a następnie spalają wodór jako paliwo...nie mylę się?
PS. Ja też mam dostęp do pewnej technologi, jak podgrzać wodę za pomocą strumienia elektronów, żeby wprowadzić projekt w życie potrzebuje szklanki wody i kawałek kabla oporowego, znajdą się inwestorzy? Przepraszam, że się tak nabijam :) Może w końcu wypowie się autor tematu i opisze dokładniej co i jak, bo przyznam, że jestem ciekaw :roll:
wiecie chlopaki zadziwiacie mnie wiedza chemiczna, powaga
do autora moze masz jakas cudo masc na since bo ci chetnie skopie dupke ;) koledzy sie tu sila zeby cie nie wysmiac, co ci sie konkret nalezy co do twoich pomyslow, tez je mam, kupilem na allegra.ru sory :D
To proszę bardzo o rade jak wyleczyć cukrzyce, bo mój ojciec jest chyba na to chory. Ma bardzo złe wyniki i musi badac poziom cukru co kilka godz,:(
Produjkowac cukier ze słomy to ludzie potraflili już w latach 30 20 wieku albo wcześniej. Działając HCL na słomę (czyli skrobię) następuje rozkład skrobii do sacharozy. Dziecko skończ z tymi bajkami ;) Jak masz materiały, które mogą mnie przekonać to prosze na adres sonne2@gazeta.pl bo ja myśle, że to bajki tylko raz to czytałem i znalazłem 1 błąd to to ludzie już dawno potrafili robić Przekonaj mnie albo nie pisz bajek
Co do samochodów na wodę, to takowe istnieją, przykładem może być eksperymentalny samochód skonstruowany przez odkrywcę gazu HHO ( inaczej aquygen(tm) otrzymywany z wody destylowanej), dla zainteresowanych tu jest link: http://hytechapps.com/aquygen
Gaz ten znalazł zastosowanie w spawalnictwie itp, osobiście zastanawiam się nad sprowadzeniem urządzeń wytwarzających ten gaz do Polski. Przy moich wyliczeniach wychodzi taniej niż stosowanie tradycyjnych butli z acetylenem i tlenem...
odpowiadam wszystkim:
-nie twierdze ze te technologie sa nowe, przeciez pisalem, ze leza w sejfach. -skad mam dostep do takich rzeczy? uczeni ktorzy to opracowali lub pracuja nad tym chca z tym wyjsc, nie chca aby ich prace lezaly w kurzu. -dla naprawde zainteresowanych i powaznych osob proponuje spotkanie, juz we wrzesniu jestem do dyspozycji z jednym z profesorow, ktory odpowie na panstwa pytania. prosze sie nie gniewac, ale interesuja mnie ludzie naprawde powazni. (tematy o ktorych mowa zagrazaja poteznym finansowym korporacja np produkcja paliwa ze slomy lub z wierzby energetycznej -super! - a lobby naftowe?! auto na wode -ok!- a panstwo bez akcyzy i innych podatkow?!- kto na to pozwoli? leczenie cukrzycy-ok! a czy wiecie jaka jest objetosc swiatowego rynku insuliny? wiec nie chodzi tu o to pieniadze, lecz o rozpowszechnienie technologii, a wtedy pieniadze same przyjda. -wiekszosc urzadzen o ktorych mowa moge zademonstrowac, powaznym osobom gotowym wyjechac na kilka dni z Polski. urzadzenia sa zwykle w jednym, dwu egzemplarzach roznych instytutach naukowych (z powodow o ktorych napisalem wyzej) -wiele osob pyta mnie o UFO - to ma kilka panstw. a na czy rzecz polega: -podczas szkolenia pilotow stawiano na poligonie np czolgi. leci samolot, wchodzi w rejon, wykrywa czolg lub inny obiekt, strzela rakiete, ktora naprowadza np. laser i cle zniszczony. zeby nie stawiac roznych prawdziwych celow zbudowano urzadzenia holografii sferycznej. jesli projekcja ma wizerunek np. czolgu to widac go ze wszystkich stron, kamera go resestruje, pilot go widzi. ale co np z laserowym naprowadzaniem? otoz w miejscu gdzie bedzie wyswietlony czolg, wczesniej stawia sie na "kiju" specjalny aluminiowy talerzyk i to wlasnie na niego trafia laser i potwierdza, ze cel zlokalizowany. ta metoda bardzo obniza koszty cwiczen, bo mozna gdzie sie chce, wyswietlic co sie chce. jest wiecej informacji na ten temat, ale nie chce sie tu rozwodzic i tak wiele fanatykow UFO rozczarowalem. ktos powie: no dobrze to sa cwiczenia na poligonach, ale UFO widzalo wiele osob w miastach i nie sa to czolgi na niebie. jesli jest tu osoba ktora ma dostep do dwu rzeczy to prosze sprawdzic: - data, godzina , miejsce pojawienia sie zagadkowego obiektu (czytaj: obrazku w powietrzu) -data godzina przelotu nad tym miejscem sztucznego satelity. teraz prosze zlozyc oba harmonogramy... a dlaczego to jest robione-mozemy sie domyslac... z szacunkiem dla wszystkich gustaw [ Dodano: Nie Wrz 03, 2006 2:04 pm ] Witam, prosze przeczytac na forum moja informacje. jesli intersuje sie pan spawalnictwem to mam w polsce urzadzenie PLAZAR Pistolet do ciecia i spawania na wode destylowana (http://www.plazar.ru)-moze zaczniemy to sprzedawac w PL?. oraz biznes plan na niezwylka spawarke, na ktora szuka partnera do produkcji pewien rosyjski instytut naukowy. koszt wytworzenia jednego urzadzenia ok240$. pozdrawiam gustaw gucio@mail.ru
Gdybym miał więękksząą sumę pieniędzy to bym podjął temat /ty i zapoznał się bliżej.
Panie Gustawie Lipiński,nasuwa mi się odrazu pytanie czemu ci naukowcy sami sie nie skontaktują z bogatymi firmami np z Niemiec, UK czy Usa, szczególnie jeśli mają już zarejestrowane patenty.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|