|
4 tys. zl. na miesiac w Warszawie? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam pytanie, czy 4 tys. zl. w Warszawie na miesiac gdzie moja praca polegalaby na tym, ze wstaje na 10:00 do pracy wlaczam komputer i do godz. 17:00 siedzie przy komputerze odbierajac tel. i wysylajac e-maile i czy to jest duzo czy malo? Niedziele oczywiscie wolne :-)
No ciekawe nawet, a napisz czy jestes zawodowym "Informatykiem", jesli tak to czy skonczyles Studia Informatyczne i zrobiles moze Magisterke? bo jesli tak to moglbys nawet wiecej za godz. dostac pensji. Pozdrowienia.
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 9:41 pm ] Ja Ci powiem ze Ja jestem Technikiem Informatykiem po Studium prywatnym, ale jednak i tak na tym nie zamierzam konczyc, postanowilem ze pojde na Studia Informatyczne, a pozniej zrobie wszystko by zaliczyc na Magisterce z dziedziny Informatyki. Przemyslajac to wszystko, doszlem do wniosku ze zrobic Magisterke i poszukac dobrej roboty w dobrze prosperujacym Przedsiebiorstwie Informatycznym na wysokim stanowisku jest o wiele latwiejsza i lepsza sprawa niz zakladanie Firmy komputerowej, bo mozna sie zatrudnic, wykonujesz obowiazki, dostajesz odpowiednia pensje, do Zus, na Emerytalne, Chorobowe, do Skarbowki wszystko "idzie" i jestes zabezpieczony na reszte zycia [a Informatycy po Magisterce wcale nie zarabiaja malo, podam Ci przyklad, znajomy, po 30 - ce, oczywiscie po Magisterce, awansowal na Dyrektora jakiejs Firmy Informatycznej, dostaje od 20.000 do 35.000 Pln brutto i to w Polsce ] ja nie bylbym taki pewien czy z wlasnej Dzialalnosci nowo rozpoczetej bym jakieskolwiek dochody mial ze pozniej utrzymanie Firmy staloby pod znakiem zapytania, skoro rynek Polski jest tak przesycony. Pozdrowienia. [ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 9:46 pm ] Mysle ze te linki Ci sie moga przydac : http://www.praca.egospodarka.pl/7262,Wy ... ,46,1.html http://www.pracuj.pl/telekomunikacja_653.htm#top http://www.pracuj.pl/8223_8694.htm#top http://www.wynagrodzenia.pl/index.php?p ... cle&id=753 Poczytaj sobie, obejrzyj statystyki, sa to witryny poswiecone dla Informatykow [i nie tylko] o wynagrodzeniach w Polsce, za granica itd.
[quote="Megi"]No ciekawe nawet, a napisz czy jestes zawodowym "Informatykiem", jesli tak to czy skonczyles Studia Informatyczne i zrobiles moze Magisterke? bo jesli tak to moglbys nawet wiecej za godz. dostac pensji. Pozdrowienia.
[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 9:41 pm ] [, znajomy, po 30 - ce, oczywiscie po Magisterce, awansowal na Dyrektora jakiejs Firmy Informatycznej, dostaje od 20.000 do 35.000 Pln brutto i to w Polsce ] ja nie bylbym taki pewien czy z wlasnej Dzialalnosci nowo rozpoczetej bym jakieskolwiek dochody mial ze pozniej utrzymanie Firmy staloby pod znakiem zapytania, skoro rynek Polski jest tak przesycony. Pozdrowienia. quote] bardzo dobrze zarabia twoj znajomy, jesli moglbys powiedziec w jakiej to firmie tyle zarobi bylbym wdzieczny.
Nie nie jestem zawodowym informatykiem wystarczy, ze znasz sie na obsludze komputera i internetu i to ogolnie wszystko musisz tez posiadac swoj prywatny komputer. Stawka jaka otrzymujesz miesiecznie ( 4 tys zl.) moze sie zmieniac wraz z awnsami. Niestety nie moge podac jaka to jest firma, ale moge powiedziec, ze ponad 3 mln ludzi w Polsce korzysta z uslug tej firmy...
pozdrawiam
No to są to naprawdę niezłe pieniądze. A te 4 tys to brutto? Nawet jeśli to i tak nieźle.
Ja bym się zastanawiał czy nie zmienić pracy jak bym taką ofertę dostał.
No wielka szkoda, bo liczylem ze powiesz cos wiecej na temat jakiejkolwiek takiej firmy co zatrudnia i oferuja taka pensje, a czemu nie mozesz powiedziec wiecej na ten temat? nie wiesz czy przypadkiem ta firma nie ma oddzialow na terenie Slaska, na pewno sie odwdziecze za ta informacje. Jakbys bal sie napisac tutaj publicznie, to sprobuj na moj GG. 7132527. Pozdrawiam i licze na pozyteczne informacje.
Czuje bzdure nosem... Pomylscie : gdyby firma potrzebowala osob tylko do odbierania maili i telefonow to stworzylaby centrum telemarketingu lub znalazlaby tysiace osob chetnych do roboty za 1000zl. hehe, 4tys za odbieranie maili i telefonow - usmialem sie....
Ta Firma dziala na terenie calej Polski (nie moge zdradzic jaka to firma bo w koncu kto by chcial sprzedac informacje ktora jest pewna na bank...) Nie mieszkam w Warszawie i tylko chcialem sie dowiedziec czy to jest duzo jak na Warszawe...
Wielkie dzieki za odp. i pozdrawiam
Hmmm jesli chodzi oto ze jest tez na terenie Slaska to co Ty bys mial do stracenia jesli powiedzialbys mi jaka to nazwa Firmy, no chyba ze masz konkretny powod z ktorego nie chcesz zdradzic nazwe Firmy, po prostu cos krecisz. To podaj mi kwote ile chcialbys w gotowce za ta informacje, caly czas poszukuje roboty, mam Dziecko, Zone, probuje sobie zapewnic warunki pracy nawet na Necie, a tutaj gosc pisze mi takie rzeczy, ze nie moze zdradzic nazwy Firmy, podaj chociaz namiary, podziel sie z ludzmi potrzebujacymi, Tobie to na pewno by zdradzili wszyscy na tym Forum, bo to Forum, tu sobie pomagamy, nie znajac sie, nie widzac, wiec co Ci sie stanie...wykrztus to z Siebie. Pozdrowka
sajmon cos mi sie zdaje ze tata ci daje 4000 zl kieszonkowego a ty siedzisz na kompie i piszesz bzdury po forach:)
a nie mozesz zdzradzic jaka to firma,bo tata by sie wkurzyl
sajmon cos mi sie zdaje ze tata ci daje 4000 zl kieszonkowego a ty siedzisz na kompie i piszesz bzdury po forach:)
a nie mozesz zdzradzic jaka to firma,bo tata by sie wkurzyl hehe dobre :-) jak pewnie zauwazyles na tym formu nikt Ci nie napisze gdzie masz isc, co powiedziec, gdzie zadzwonic, z kim porozmawiac, jak sie ubrac, i co zjesc, zeby otworzyc wlasna firme albo dobrze zarabiac. Dostajesz tylko wskazowki ktorymi na wlasnie ryzyko mozesz sie kierowac, nikt Ci nie napisze dokladnie co gdzie i jak... Moze napisze inaczej troche dokladniej to nie jest tak, ze ja zadzwonie sobie do tej firmy i od jutra zaczynam prace (jakby tak bylo to ta firma by juz nie istniala) ja akurat znam kogos kto w tej firme pracuje i tylko dla tego, ze zna ta osobe dostalbym ta prace... pozdrawiam
No to było jasne że musiałem mieć znajomości. W Polsce nikt nie zapłaci tyle pracownikowi z ulicy bez idealnego CV
|
|