|
400 TYS.ZL.BIALYSTOK.W CO ZAINWESTOWAC? - strona 2 |
400 TYS.ZL.BIALYSTOK.W CO ZAINWESTOWAC?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
z PUP można dostać około 10 tys,strzelam w ciemno że osobie mieszkającej w stanach i mającej ponad 100 tys $ nie przysługuje takie dofinansowanie
Z PUPu można dostać maksymalnie pięciokrotność średniego miesięcznego wynagrodzenia czyli ponad 12 tysięcy. Nie sprawdzają przy tym czy masz na koncie 100tys $ czy 10milionów euro. Wystarczy, że zarejstrujesz się jako bezrobotny i spełniasz kryteria (w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie odmówiłeś przyjęcia propozycji zatrudnienia lub skierowania na którąś z aktywnych form przeciwdziałania bezrobociu oraz nie otrzymałeś w okresie 5 lat pożyczki z Funduszu Pracy lub z innych funduszy publicznych środków na podjęcie działalności oraz nie prowadziłeś działalności gospodarczej w okresie ostatnich 12 miesięcy). Wszystko :cool:
DZIEKUJE ZA POMOC.MAM JESZCZE JEDNO PYTANIE.TUTAJ(CZYLI W STANACH)NIE ROZLICZALAM SIE Z PODATKOW.KIEDY WWIOZE TE PIENIADZE DO POLSKI CZY MUSZE OD TEGO ODPROWADZIC PODATEK?OCZYWISCIE NIE WLOZE WSZYSTKIEGO NA KONTO,ALE JAK TO MA SIE Z POLSKIM PRAWEM GDY NAGLE PO KILKU LATACH BEDE CHCIALA COS OTWORZYC Z TAKA GOTOWKA?I JESZCZE JEDNO.SLYSZALAM<ZE UNIA NIE DAJE DOTACJI NA SFERE ROZRYWKOWA,A SALA WESELNA CHYBA DO TAKIEJ SIE ZALICZA.CZY TO PRAWDA?
To jakieś bzdury. Oczywiście, że można dostać kasę na dom weselny.
jeżeli nie prowadziałas działalności po 1 maja 2004 roku to teoretycznie możesz już dostać. Kasę dostają te osoby, których biznes plany sa najwyżej ocenione.
A Ty myslisz, że te pieniądze przez granice przewieziesz? 100 tyś. dolarów? Wiesz, że za to sie idzie do więzienia? Przy sobie można mieć co najwyżej pare tysięcy dolarów.
WIEM,WIEM.STOPNIOWO ZACZNE WYSYLAC JE DO POLSKI.RODZICOM,SIOSTRZE ITP.MAM NA TO PONAD ROK CZASU,BO CHCE WROCIC W NASTEPNYM ROKU PRZED BOZYM NARODZENIEM.
Nie wież gotówki przy sobie bo amerykańscy pogranicznicy kradną jak nie ma świadków.
Jedno pytanie... Czy z tego domu weselnego będziesz miała 4-6tys zł miesięcznie i to wolne od podatku? bo jeśli nie to nie ma sensu bo z lokaty możesz mieć właśnie takie zyski...z lokaty nie byle jakiej bo w prywatnej instytucji ale ja akurat takie konto mam i moglibyśmy sie dogadać;) Dla przypomnienia lokata to depozyt terminowy z określoną stałą stopą zwrotu:) pieniążki są oczywiście ubezpieczone przez bank;) a taki dom weselny to inwestycja ktora nie wiadomo czy sie zwróci, nie wiadomo jakie bedą zyski, w sumie niewiele wiadomo...no i trzeba pracowac,pracowac,pracowac;P roczne utrzymanie takiego konta ktoro ja mam kosztuje niecałe 1000 zł. Oczywiście część pieniążków możesz rzucić na konta zarządzane z duuuzo wyższymi stopami zwrotów;) Pozdrawiam.
P.S. hmmm może ja bym firme doradztwa finansowego zalozyl ;P
OCZYWISCIE ZE NIE WIEM ,CZY TAKI DOM WESELNY TO DOBRA INWESTYCJA.NIE JESTEM TEZ PEWNA CZY SIE ROZKRECI.MAM JEDNAK CICHA NADZIEJE ZE TAK.DLATEGO WLASNIE ZASTANAWIAM SIE NAD CZYMS Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA,A NIE NAD JAKIMS BARAKIEM.SAMA SALA TO JUZ TERAZ ZA MALO.TRZEBA ZADBAC O PIEKNY OGROD,Z FONTANNAMI,KWIATOWYMI ALEJKAMI ITD,ITP.MAM TEZ W PLANACH SCIAGNIECIE LIMUZYNY ZE STANOW(MOJ MAZ ZAJMUJE SIE WLASNIE SPRZEDAZA I WYSYLKA UZYWANYCH,LUB LEKKO BITYCH SAMOCHODOW ZE STANOW DO POLSKI)NATOMIAST JESLI CHODZI O LOKATY W PRYWATNYCH INSTYTUCJACH TO CHYBA NIE MAM ZAUFANIA DO TEGO TYPU RZECZY.CO PRAWDA NIE ROZWAZALAM TEGO I TO Z TEJ PROSTEJ PRZYCZYNY,ZE SIE NA TYM NIE ZNAM.CZY TO NAPEWNO BEZPIECZNA INWESTYCJA?
Jeżeli nie masz zaufania do tego typu rzeczy to nie bardzo jest o czym rozmawiać. Ja tylko wystawiłem oferte na stół. Nie jestem naciągaczem na nic nie namawiam. Tym bardziej że ta sytuacją jest skomplikowana, musielibyśmy kombinować z używaniem jednego/mojego konta do transakcji bo nie ma możliwości żebyś otworzyła własne.
Hmm pisałaś że wracasz dopiero za rok. Mam w planach utworzenie jakiejś sformalizowanej struktury/organizacji/firmy która zarządzałaby pieniędzmi, może wtedy by coś wyszło, z tym że nie wiem kiedy sie za to wezme. Trzeba na to licencję i to ogólnie droga impreza. A co do lokat,jest to jedna z najbezpieczniejszych form inwestowania, zyski są gwarantowane pieniadze zabezpieczone przez bank. Pozdrawiam:)
witam jestem z bialegostoku i troszke mam do czynienia z branżą weselna.
Jedno co powiem to 400 tys na sale , wystroj i bryczki itp to jest kropla w morzu potrzeb..... Moze nie jestem w temacie budowy expertem ale ukonczylem miedzy innymi budownictwo na uczeli....i koszt wybudowania jest juz spory...tym bardziej ze nie postawisz parterowej sali gdyz jest to bezsensowne . Odrazu trzeba sie nastawic na 2-3 sale w budynku ktore będą mogły byc wynajmowane (miała byś na to chetnych bez problemu) Jezeli chodzi o wykonczenie to juz w zalezniosci od stylu i jakosci na jakiej Tobie by zalezalo ,polecam jednak dobre materiały bo jak to mówią jak cie widza tak samo oceniaja ,a tutaj widzami byli by potencjalni klienci :/ Bryczka to nie jest ot tak ....do niej trzeba miec przynajmniej pare koni i to tez nie jakies pociągowe ,musisz miec je gdzies trzymac ,karmic......auto zabytkowe tez nie jest tanie ....atrakcyjne to koszt minimum 100 tys ,chyba ze chcesz kupic warszawe i wynajmowac ja za grosze i naprawiac co wesele ( a tu nie ma tak ze zadzwonisz i przeprosisz ze sie zepsulo i wezwiesz taxi) Jednym słowej majaz 400 tys to nie zaszalejesz.......a wiem tez troszke o otwarciu czegos takiego poniewaz nasi znajomi ostatnio otworzyli najlepsza jak narazie sale weselna pod bialymstokiem a raczej dworek ....
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|