|
400 TYS.ZL.BIALYSTOK.W CO ZAINWESTOWAC? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
WITAM.OD 4 LAT MIESZKAM W USA.W NASTEPNYM ROKU ZAMIERZAM WROCIC DO POLSKI.DYSPONUJE KWOTA OK 400 TYS.ZL.POCHODZE Z BIALEGOSTOKU.CO MOGE ZROBIC Z TAKA KWOTA?MYSLALAM O SALI WESELNEJ,CZY TAKI KAPITAL WYSTARCZY?PROSZE O PORADY.Z GORY DZIEKUJE.
Nie musisz od razu kupować budynku na własność, bo już to może Cię podaną kwotę kosztować. Lepiej Zaopatrzyć się w dobry catering, jakąś bryczkę, wystrój sali, poszukać dobrej orkiestry (bo to 50% sukcesu), ewentualnie zamiast bryczki zabytkowe auto - na to teraz jest moda.
Myślę że sala weselna to dobry pomysł, miało by wzięcie, można by sprobować oferować usługi w tym zakresie że jeśli chodzi o przyjęcie to młodzi nie musieliby się niczym martwić( czyli ty zajmujesz się wystrojem sali orkiestrą itd. bo wiadomo że para młoda na to poświęca najwięcej swojego czasu przed ślubem)to napewno przyciągałoby ludzi nawet drogą pantoflową(jeśli robione byłoby to naprawdę dobrze i z sercem:)) no ale niestety byłoby bardzo czasochłonne dla Ciebie. Jeśli chodzi zaś o samochód to jak poprzednik pisał moda jest teraz na zabytkowe auta a jeśli jest to cabrio to już wogóle jest super :wink:
Wybuduj budynek w centrum w którym wynajmowałbyś lokale.
Sala weselna to dobry pomysł ale w grę wchodzi tylko duże miasto. Prowincja odpada, chyba że na co dzień prowadziłbyś tam działalność (raczej też gastronomiczną lub wypożyczał na kursy, szkolenia itp). Jeśli będzie to lokal na odpowiednim poziomie (a zakładam, że w jednym lokalu dwóch wesel w jeden dzień nie zrobisz) to usługa musiała by trochę kosztować :mrgreen: . W mojej okolicy ktoś robił takie podejścia ale z kosmicznymi cenami przez pół roku zrobił dwie imprezy. Później zmienił się właściciel - trochę obniżył standard i mooocno ceny. Lokal pracuje do dziś na wysokich obrotach i z dobrą marką. pzdr
A CZY KTOS MOZE MI W PRZYBLIZENIU PODAC KOSZTY POSTAWIENIA TAKIEJ SALI?CZY NIE TANIEJ JEST POSTAWIC COS TAKIEGO Z BALI?
Cześć :grin: Ja tez jestem z Białegostoku, i też mam w planach założenie tego typu interesu. Śmiało możesz zakładać w Białymstoku taki interes, gdyż to co znajduje się na rynku nie będzie dla Ciebie zagrożeniem. Jeżeli będziesz miała dobrą orkiestrę, dobre jedzenie, wystrój, i auto dla nowożeńców to będziesz górą :wink: :wink: :wink:
Proponuję wynająć salę, będzie to najniższy koszt, a jednocześnie najmniejsze ryzyko.... A na taką salę bankietową z prawdziwego zdarzenia z wystrojem i wyposażeniem wystarczy Ci połowa twojego kapitału :wink: :wink: :wink: no chyba że chcesz otworzyć np. kilka sal...... np. 2 większe i 1 mniejsza..... ale to nie ma najmniejszego sensu :wink: :wink: :wink: Pozdrawiam :grin:
Najpierw odpowiem ci na pytanie które zadalaś wczesniej.
Najtaniej wybudować nowy obiekt z pustaka, który nadałby sie na sale weselną. Bal w polsce jest stosunkowo bardzo drogi i wybudowanie czegoś takiego to koszt ok. 1 miliona zł albo i wiecej. Niewiem kiedy ci sie to zwroci. Potwierdzam ze tańsze byłoby wynajęcie lokalu. :grin: Ale napewno chcesz w Białymstoku zrobić coś takiego. Jak chcesz to [pisz to pogadamy prywatnie po za forum. Mój adres pawelwinnik@gazeta.pl. Pzdr. :grin:
CZYTALAM,ZE ZA POSTAWIENIE KARCZMY Z BALI (STAN SUROWY ZAMKNIETY)TRZEBA ZAPLACIC OK 160 TYS.MYSLICIE ZE TANIEJ BY WYSZLO Z PUSTAKA?
nie chodzi o to zeby bylo taniej lecz ladniej,co z tego ze zrobisz dom weselny za gtosze jak nikt nie bedzie chcial urzadzic tam wesela!
W mojej miejscowośći jest jeden domweselny z prawdziwego zdarzenia czyli wybudowany pod tą działalność . Miasto ok 13 000 tys osób.
I ten sam gośćiu buduje drugi dom weselny bo ma za dużo chętnych:) Jest to opłacalny interes bo ludzie robili wesela robią wesela i będą robić wesela:) Z tego co słyszałem to za wesela bierze ok. 10 000 tys zł
Co do tego co jest atrakcyjniejsze: bale czy pustak, to zdecydowanie się przychylam do tego pierwszego. U mnie w okolicy jest baaardzo droga restauracja postawiona z bali i podobno klientów nie brakuje, a juz kilka ładnych lat stoi:)
Jak sie zdecydujesz, daj znac. ;-D Znam jedna b. dobra i doswiadczona kapele ;-)
ludzie! sprawdzajcie wiarygodność ta "aga" w marcu pytała się o dofinansowanie z PUP lub UE,czy to nie dziwne jak na kogoś kto siedzi w USA i ma 400 tys zł?
według mnie to ktoś stąd sonduje pomysły,zresztą forma postu od razu wydała mi się podejrzana a archiwalne posty jednoznacznie na to wskazują że mamy do czynienia z cwaniaczkiem
CZY TY JESTES NORMALNY?A CO MA DO TEGO MOJE WCZESNIEJSZE PYTANIA O DOFINANSOWANIE?TAM TEZ ROZWAZALAM DOM WESELNY,ALE BRALAM TEZ POD UWAGE SOLARIUM.POPROSTU PYTALAM.A CO DO ZAINTERESOWANIE DOPLATAMI TO 400TYS NIESTETY WG. MOICH OBLICZEN NIE WYSTARCZY NA KUPNO ZIEMI,ZBUDOWANIE SALI I JEJ ODPICOWANIE I ZROBIENIE JAKIEGOS KONKRETNEGO OGRODU.POWTARZAM PO RAZ KOLEJNY:NIE MA MNIE W POLSCE OD KILKU LAT I NIE WIEM ILE MOZNA DOSTAC Z UE LUB Z URZEDU PRACY.I NIE ZYCZE SOBIE TAKICH POSTOW JAK POWYZSZY.
|
|