|
40tyś. zł. czy da się z tym działac w biznesie? |
40tyś. zł. czy da się z tym działac w biznesie?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Czy z gotówką 40 tyś. zł. i możliwością lekkiej pożyczki ok.20-30 tyś. moge wogóle myśleć o takim biznesie? Wiem że nie jest to tanie interesuję się tym juz dłuższy czas moge zaliczyć się wrecz do smakoszy tego rodzaju trafików. Czy pasja ,chęć robienia tego co interesujące i taki budżet może zaowocować w mieście 120tyś. ? Wiem że u Mnie w mieście nie ma miejsc z cygarami (chyba że z takimi nie markowymi) a miasto ciągle się rozwija widać że i ludzią lepiej się powodzi czy za takim kapitałem startowym uda mi się wbić w tą nisze? Czekam na konstruktywne opinie.
Jesli NIE to w co opłacało by sie taka kwote zainwestować? Licze na ciekawe pomysły. Z góry dziękuję.
Na samych cygarach na pewno nie zarobisz. Oferta musi być szersza.
Szczegóły, szczegóły i jeszcze raz szczegóły: gdzie mieszkasz, w czym jesteś dobry, na czym się znasz, gdzie pracowałeś, czego twoim zdaniem brakuje w mieście........?
Może lepszym pomysłem byłby sklep + klub miłośników cygar ;)?
Dobrym pomysłem są sklepy typu trafika(papierosy i wszystko związane z tytoniem,od zapalniczek,po tytoń,urządzenia do palenia marichuany(fajki wodne),fajki do tytoniu + cygara (humidory są niestety bardzo drogie) ).Myśle,że coś takiego dałoby rade + dobre miejsce i ładne wnętrzne (np. drewniane)
Same cygara to chyba troszkę za mało. Tak jak koleżanki i koledzy wcześniej się wypowiadali. Musisz mieć szerszą ofertę. Cygaro jest symbolem luksusu więc Twój sklep powiniem dawać takie wrażenie. Wystrój, klimat, muzyka... wszystko ma znaczenie. Pamietaj, że Twoi przyszli klienci, to wązkie grono wielbicieli cygar. W większości osoby zamożne. Jeżeli dodamy do niego papierosy, tytonie, prasę, markową kawę i herbatę to zwiększasz ilość klientów, ale Twoj sklep traci na swoim symbolu jaki chcesz osiągnąć... CYGARO- LUKSUS..
Ciekawy pomysł, ale dobry tylko w wielkim mieście, blisko hoteli, restauracji i biurowców. tak myślę. Jednak może ktoś Ci podpowie, poda ci wskazówkę jak to zrobić w mniej atrakcyjnym miejscu... Życzę Ci powodzenia, bo szczęscie daje biznes nie tylko taki co daje jedynie zyski ale taki co daje możliwość spełnienia swoich zainteresowan oraz zyski ;)
Do cygar mozna dorzucić np sprzęt do gry w golfa jesli w okolicy jest pole golfowe.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "40tyś. zł. czy da się z tym działac w biznesie?": - Jak działać - Czy pośrednik musi działać jawnie? - Forex dla chcących działać bez ryzyka. - Chcę działać na rynku niemieckim - CZY MOJA FIRMA MOŻE DZIAŁAĆ SPRAWNIEJ ?
• Strona 1 z 1
|
|