|
5 zł za litr paliwa coraz bardziej realny w tym roku? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Tak się zastanawiam, czy będziemy w tym roku płacić 5 zł za litr paliwa? Cena amerykańskiej ropy skoczyła w tym tygodniu o 5 dolarów w górę i kosztuje 70 $ za baryłkę, tłumaczą to huraganem. Najgorsze jest to że raczej później nie idzie w dół, czyli może być tylko gorzej. Dobrze że mam auto na LPG..
Przed wyborami będą dużo mówić o akcyzie na paliwo, papierosy, alkohol a potem i tak zrobią swoje. Paliwo do samochodu staje się towarek luksusowym i tylko zamożni polacy będą jeździć autami, mniej też będzie krzyczało że złe drogi są. Jak go nie kijem to pałką.
Ustawa o zwrocie VAT wejdzie w zycie, zobaczymy co Minister Finansów teraz na to. Baryłka już 71 $ dziś kosztuje. Nieźle...
A ja jeżdzę na ON (czasami :>) i w sumie teraz to ja zazdroszczę benzynowcom.
Czyżby krezusie przyznajesz się publicznie do tankowania opału? :))) Wiem, wiem... każdy orze jak może..
Może to idealny czas na otwarcie firmy instaującej instalacje gazowe, jednak czy na pewno ?
Zależy czy w Twoim mieście już takowa jest, jeśli tak to czy się wyrabia , czy dobrze zakłada. Biznes dobry ale musisz mieć wykwalifikowaną załogę bo uczyć się na pierwszych klientach zakładania instalacji to byłby strzał do własnej bramki - prendzej czy późnej rozeszła by się wieść że zakładać nie potrafisz..
Teraz u nas jets coś takiego jak diesel BIO, 50 groszy tańszy niż normalny ON.
25-30 groszy akcyza w dół, na przyszło rok wzrost o 80 groszy zapowiadają, czy ten rząd ma nas za idiotów?
A Ty się łudziłeś że ma nas za obywateli?
Wybory są..
|
|