|
50 tyś, budynek w centrum miasta, co myślicie? |
50 tyś, budynek w centrum miasta, co myślicie?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
A więc chciałabym się dowiedzieć jak postapilibyście, jaki biznes założylibyście mając budynek w centrum miasta, 2 pietrowy, do wyremontowania - ale na to poszłaby osobna kasa, miasto ok 25tyś, czyli miasteczko właściwie, jest w nim kilka restauracji, salonow kosmetycznych tez, myjnia bezdotykowa,2 stacje paliw, ze 4 solaria... a myslalam wlasnie o otwarciu solarium polaczonym z fryzjerem i tipsami.. ponieważ sama umiem wykonywać piękne tipsy ale jak na zlosc dowiedzialam sie,ze na przeciwko mojego budynku ma otworzyć sie wlasnie cos takiego..chociaż do końca nie jestem pewna mogą być to tylko plotki,chociaz jak na miasto 25tyś to są już w mieście jakieś 4 salony tego typu,a fryzjerów troche wiecej. Mam wolne jakieś 50 tyś i zastanawiam sie nad działalnością : co wy byscie zrobili? W jaka branże uderzyli? Obecnie studiuje ale mam zamiar przenieść się na studia zaoczne i otworzyć swój biznes..mam możliwość to chcę ją wykorzystać. Proszę o opinie... A dodam jeszcze, że myslałam o otwarciu sklepu motoryzacyjnego, moi rodzice mają już taki sklep ale w mniejszej miejscowosci obok, w której mieszkamy, sklep współdziała z warsztatem samochodowym(też moich rodziców) , tylko ,ze ten biznes funkcjonuje juz 25 lat czyli sa juz stali klienci i wypracowana renoma. A co do tego sklepu to myślałam o otwarciu go właśnie w tym wiekszym miescie, tylko ,że tam chyba już jest za duża konkurencja... hmm potrzebny mi jakis oryginalny pomysl;) Proszę o jakieś sugestie.. Pozdrawiam
rób po prostu swoje,to na czym się znasz i niewazne ,ze ktoś otwiera ,a moze i nie konkurencje.ważne jest to ,ze na rynku zostaje ten ,który jest lepszy.pozdrawiam i życzę powodzenia
A ja bym Ci poradził studio florystyki , czyli krótko mówiąc kwiaciarnie - na pewno jest kilka takich w Twoim mieście , tylko co one oferują poza podstawowym produktem jakim są kwiaty? Poszukaj w internecie wyglądów/stron internetowych/opisów ofert prawdziwych eleganckich takich studiów.Jeżeli w tym mieście 50% to nie są osoby starsze (emeryci i renciści) , którzy przy wyborze tego typu produktów będą się kierowali ceną to masz szanse na powodzenie.Teraz dekoracje domu (nie mam na myśli kwiatów) są bardzo w modne , a nie każdy kupuje przez internet czy też ma ikee w swoim mieście.
Pozdrawiam
Witam ,
zastanów sie nad wlasnym sklepem obuwniczym mysle ze moglibysmy spróbowac . Pozdrawiam poie com pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "50 tyś, budynek w centrum miasta, co myślicie?": - Budynek w centrum miasta 15tys.mieszkańców - Centrum Handlowe, a może sklep w centrum miasta? - 18 km od centrum krakowa posiadam budynek - Centrum 300 tys miasta - Mam dzalke w centrum 70 tys miasta i 100 tys
• Strona 1 z 1
|
|