Czołem Koleżanki i Koledzy!
Jesten nowy na tym forum. Natknąłem się podczas poszukiwań informacji o branży drzewnej, a konkretnie o imporcie drewna z Ukrainy (mam dostawców). Poczytałem kilkadziesiąt wątków i widzę, że głos zabiera cała rzesza nastolatków - bez kapitału i doświadczenia, ale z chęciami. Popieram taką postawę i życzę powodzenia, jednakże nie do nich piszę.
Zwracam się z ofertą / pytaniem / tematem do poważnych i doświadczonych użytkowników forum.
Otush, posiadam 400 tyś w gotówce + 2 nieruchomości do upłynnienia (jedna w przeciągu miesiąca) co zamknie się sumą około 700 tyś. Mam przeróżne pomysły na inwestycje, ale większość z nich spala się na etapie planowania detali i 'wgryzania się' w temat, bo albo zbyt wiele niewiadomych, albo bariery wejścia zbyt wielkie itp.
Generalnie uczepiłem się tej koncepcji importu drewna z Ukrainy i opracowuję temat, ale w międzyczasie szukam odbiorców w Polsce lub innych, może ciekawszych pomysłów.
Generalnie nastawiony jestem na produkcję lub handel (usługi raczej nie) z naciskiem na tą pierwszą, ale brakuje mi know-how, a nie chcę go zdobywać na forach w internecie.
Chętnie rozważę KAŻDĄ interesującą propozycję oraz przyjmę wszelkie sugestie czy krytykę (konstryktywną!) mojego pomysłu na biznes.
Ze swojej strony mogę zaoferować pomoc w zakresie inwestycji na rynkach finansowych.
Serdecznie Was pozdrawiam
Hube