|
60 tys. mała stacja lpg przy ruchliwej drodze. starczy? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mam 60tys i chcialbym w cos zinwestowac ale nie wiem w co pomyslalem o stacji LPG ale nie wiem czy wystarzczy chociarz na małą? matywacja do tej inwestycji jest fakt iż w tym miejcu gdzie chcę to wybudowac niedługo będzie wylatywala obwodnica. i z jednej strony na opdcinku 15 km nie ma gazu a z drygiej 5 km. prosze doradzcie
Interesowałem sie tym troche ze dwa lata temu , i musze cie zmartwić ale raczej nie starczy, bo koszt postawienia takiej stacji i zezwolen jak dobrze pamietam to ponad 100 tyś zł. pomysł dobry, próbuj jakis dotacji lub kredytów .
Pozdrawiam
odradzam ci ten interes! teraz takie stacje sprzedaja mniej wiecej od 600 do 1000 litrow dziennie, oczywiscie sa i tez takie co sprzedaja ponad 2000 dziennie ale badzmy realistami teraz jest stacja na stacji wiec wszyscy walcza o klijenta, obnizaja ceny a co do tego idzie mniej zarabiaja na litrze. Sa takie stacje co maja 5 groszy zarobku i ledwo pierdza! oblicz to sobie dokladnie wez pod uwage ze bedziesz sprzedawal 800, 900 litrow dziennie, policz pracownika bo watpie czy wyrobisz samemu, zus, oplaty!!!! ODRADZAM
|
|