|
80- 100tys. jak to wykorzystać i co otworzyć? |
80- 100tys. jak to wykorzystać i co otworzyć?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Mam do dyspozycji 80-100 tys. i chciałabym otworzyć jakiś własny interes. początkowo myślałam nad projektowaniem i dekoracją wnętrz. Wydaje mi sie,ze mogloby to przyniesc jakies zyski. Niestety nie mam o tej dziedzinie pojecia. musialabym zatrudnic kilku projektantow. Czy ktoś się orientuje jaki moze byc miesieczny koszt utrzymania takiego pracowanika?? i co mi bedzie potrzebne na poczatek? drugim pomyslem byl salon rehabilitacyjny, ale tu potrzebny jest raczej duzy wklad finansowy. DOdaje , ze mieszkam w Warszawie. Jezeli ktos miałby spostrzeżenia do moich koncepcji, albo nowe pomysly to prosze o pomoc. za wszystkie rady dziekuje.
przede wszystkim zastanów się w czym Ty jesteś dobry i jak Ci to może pomóc, jeśli uważasz że to nie wystarczy to się zastanów w czym dobrzy są Twoi znajomi, najlepiej wykorzystać też ich wiedzę i umiejętności. Ja właśnie tak zrobię, niedługo otwieram własny biznes i selekcjonuje do pomocy moich znajomych.
Jak nie masz znajomych którzy Ci są potrzebni to znajdź ich, poznaj i przedstaw swój pomysł, to myślę całkiem przemyślana droga Pozdrawiam
No własnie.angazowanie sie w dziedzine o ktorej nic sie nie wie jest wysoce ryzykowne.Wyklucza to kreatynowsc,znajomosc tego rynku oraz stwarza duze koszty zatrudniania kompetentnych ludzi.Zastanow sie ile musialbys dac projektantowi w zamian za prace dla ciebie zeby oplacalo mu sie to bardziej niz projektowanie na wlasny rachunek.Ponadto nieznajomosc dziedziny stwarza ryzyko bycia oszukiwanym przez pracownikow bedacych w niej specjalistami.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "80- 100tys. jak to wykorzystać i co otworzyć?": - 50-100tys. zl - w co zainwestowac 100tys. zł? - 100tyś i co dalej? - 100tys zł na oddłużenie - POSIADAM 100TYŚ
• Strona 1 z 1
|
|