Jak w temacie. W co moge zainwestować mając 16 lat, 8tysiecy zł, i zapał.
Znam się na wszystkim po trochu i mam sporo wolnego czasu.
|
8tys, 16 lat, zapał do inwestowania i zarobku |
8tys, 16 lat, zapał do inwestowania i zarobku
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Jak w temacie. W co moge zainwestować mając 16 lat, 8tysiecy zł, i zapał.
Znam się na wszystkim po trochu i mam sporo wolnego czasu.
Jak możesz mieć sporo wolnego czasu jak masz 16 lat, a nauka ?
Zapał to za mało. I jak można znać się na wszystkim po trochę, określ się Nie zarobisz większych pieniędzy inwestując w coś na czym się nie znasz i nie jest twoją pasją. A przypuszczam że zależy Ci na dobrym zarobku w przyszłości.
Mówiąc, że mam sporo czasu myślałem o godzinach po szkole, weekendach i wakacjach.
A znam się na: -znam się troche na telefonach komurkowych, -troche na komputerach, -troche na dj'ce(ostetni niewypał był o nią oparty, a konkretnie prubowałem sił jako mobilny dj, lecz z powodu mojego wieku w ciągu roku zagrałem tylko dwie imprezy i rezygnuje z tego. A propo mam troche sprzętu na sprzedaż), -troche na sprzęcie i technice estradowej(nagłośnienie, oświetlenie), -troche na urządzeniach elektrycznych-elektronicznych, -ogólnie to na wszystkim po troszku, -przedewszystkim na zawracaniu innym czterech liter.
To określ sobie czym chcesz się w przyszłości zajmować i po problemie.
-troche na dj'ce(ostetni niewypał był o nią oparty, a konkretnie prubowałem sił jako mobilny dj, lecz z powodu mojego wieku w ciągu roku zagrałem tylko dwie imprezy i rezygnuje z tego. A propo mam troche sprzętu na sprzedaż). Nigdy się nie poddawaj, ten kto się podda nigdy niczego nie osiągnie.
Arus co do djki to tu żeby sie wybić to trzeba o to naprawdę walczyć i sie promować albo mieć znajomości. Idź graj nawet za darmo jak masz okazję, zaproponuj jakiemuś djowi, że będziesz za nim plyty nosił żeby tylko Cie czegoś nauczył i póxniej moze gdzieś wkręcił.
A jak chciał byś trochę pohandlować w szkole i u znajomych to pisz na gg: 5069898 coś dla Ciebie znajdę :)
Pohandlować może bym chciał, ale nie tym co masz w ofercie. Pisaliśmy już kiedyś na GG.
Może hosting serwerów gier multiplayer . Dużo potencjalnych klientów . Jak coś napisz na gg 12209977 a pogadamy o tym .
jestes mlody, zdobądź conajmniej wykształcenie średzie a z zarabianiem sie nie śpiesz. Poproś rodziców żeby ci kase wpłacili na lokate terminową na 4 lata. piszesz ze lubisz elektronike wiec pójdź do takiego technikum (naprawde ciekawe rzeczy sie tam robi i uczy). Akurat po skończeniu takiego technikum bedziesz miał kase na otworzenie własnego biznesu bądź zainwestowania w swoją edukacje. Jeśli spodoba Ci sie kierunek w technikum studiuj go dalej zaocznie na politechnice i zatrudnij sie w firmie, w zawodzie. zdobadź trche doświadczenia i załóż własną firmę i napisz biznes plan o dofinansowanie, utrzymaj firmę rok, później posz projekty unijne o dalszą kasę. Pamiętaj inwestycja w wykształcenie to najlepsze zagospodarowanie własnych pieniędzy. Nigdy tego nie pożałujesz!
Pierwsze pieniądze zainwestuj w słownik ortograficzny, A znając się na wszystkim nie znasz się na niczym...
nie ma nic gorszego niż znać się na wszystkim po trochę. to może doprowadzić do kłopotów, a nawet do tragedii. trochę pływać trochę rozbrajać bomby, trochę na grzybach itp. moja rada? wyspecjalizuj się w bardzo wąskiej dziedzinie, ale tak do perfekcji. Jeśli będziesz najlepszym specem, będziesz doceniony i będziesz tłukł dużą kasę. i napewno da ci to satysfakcję. pyzdro
"Pierwsze pieniądze zainwestuj w słownik ortograficzny, A znając się na wszystkim nie znasz się na niczym..."
MAM DYSLEKCJE
Wróc do szkoły !!! Najpierw skończ podstawówkę !!!
dyslekcja to tylko przykrywka dla dzięciołów co sie nie uczą :)
I rowniez z powodu wieku moze Ci nie wyjsc w kazdym innym "biznesie". Z dziecmi nikt interesow nie bedzie robil, musisz najpierw skonczyc 18 lat, a potem myslec o inwestowaniu ;) Pozdrawiam
masz 8 tyś to zrealizuj jakieś marzenie:) ja bym np kupił motocykl:)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "8tys, 16 lat, zapał do inwestowania i zarobku": - Daję biuro w Lublinie, Ty dajesz pomysł i zapał do pracy - biznes w 8tys miasteczku - 8tys zl Gdynia pomysl na biznes - 8tyś na doposażenie baru, szybki zwrot - Rozlewania perfum w 8tys mieście, cena do 30zł
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|