|
A co myślicie o cateringu barmańskim? |
A co myślicie o cateringu barmańskim?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
teraz firma ze strony cocktailservice proponuje stoły barmańskie już za 1200zł. Drugie tyle trzeba włożyć w sprzęt barmański i reklamę. z tego co wiem, a wiem z pewncyh źródeł można zarobić nawet do tysiąca złotych w jedną weselną noc. ALe to już nie na moje stare kości. Pozdrawiam serdecznie zapracowanych
to wynajmij ludzi , zapłać 500 zł za noc i jeszcze ci zostanie 700zł
. . bzdura juz widzę jak na weselu goscie zamiast pić darmową wódę która zawsze stawia pan młody , lecą do ,,stołu " barmanskiego " aby przepłacać za to co stoi na stołach za free i mogą pic do oporu za darmola tak wiem co teraz mi powiesz ze ten 1000 zł to za wynajęcie a drugie tyle za resztę zabawek ???? juz widzę chcetnych do wynajmowania
GOście za nic nie płacą,=. Ale nie wiem czy zauwazyles, że goście już nie walą wódy na weselu dlatego ze jest za darmo. te czasy juz się konczą, bo teraz kazdy ma w domu w barku wodke a w lodowce szynkę. moge sie mylic, ale sam po sobie widzę, że nie chodzę na wesela tak jak dawniej ludzie chodzili zeby sie najesc i napic. Bardziej mi zalezy na dobrej zabawie i na tym zeby milo spedzic czas z rodzina. Bar na weselu to jest bardzo dobry pomysł.
Spojrzmy na to oczami pana młodego. Usługa barmana 500zł plus trzeba kupić alkohole z ktorych ten barman bedzie przyrzadzal drinki. Ilosc alkooli zalezy od ilosci gosci powiedzmy ze na wesele na 150 osób potrzeba alkoholi za 1000zł plus soki i likiery. Dajmy na to ze razem ze razem z sokami i likierami wyjdzie 1200zł.500zł plus 1200zł wychodzi 1700zł. Tanie to nie jest, ale wesele to wesele, a stony internetowe z tego typu usługami mnożą się jak grzyby po deszczu. Najlepiej będzie jak wpiszecie w google usługi barmańskie i zapytacie się panów barmanów ile cenią sobie swoje usługi. To jest najlepszy dowód na to, że biznes się opłaca. osobiście polecam cocktailservice.pl, bo mam ich wizytówkę z ostatniego wesela. napewno pomogą CI zrozumieć kwintensencję tego biznesu. zapytaj się ich o koszty jakie ponieśli na rozpoczęcie działalnośći, bo mi sie juz nie chce tobie nic tlumaczyc, bo nieźle mnie wkurzyłeś. P.S. i juz nic nie pisze o stołach owocowych, fontannach czekoladowych czy stolach rybnych, bo znowu zostanę zwniczowany za pomysły z kosmosu.
miło ? Z RODZINĄ ?
to juz wole się najesc i napić no policzmy : - słół barmanski 1200 - pozostałe ( sam pisałęs x2 tyle ) 2400 - teraz i za barmana 500 + grzała kilka tysięcy i za taka kasę wywalona przez pana młdego mam siedzieć i miło czas spedzać ? to juz wolałbym się nawalić jak pershing albo inny mesersmith na takie wesele to chyba Kulczyka by było stać
chyba nie miales jeszcze wlasnego wesela? te kwoty sa raczej norma przy weselu na 100-150 osob.
jestem fotografem i mam wesela cały czas tyle tylko, że nie swoje :) spotykam się z wieloma ludźmi z tej branży. I stąd podłapałęm ten pomysł. Stoły owocowe, stoły rybne, fontanny czekoladowe stają się normą tak jak stoły wiejskie.
W tym roku natomiast stoły barmańskie robią furorę. Nie wiem jak Wy to liczyliście, ale caly koszt tej atrakcji weselnej wraz z alkoholem nie przekracza 2 tysięcy przy weselu na 150-200 osób. Dobry barman jest w stanie zrobić na jednym weselu ponad 500 drinków. I jeśli mi ktoś powie, że żeby wydać dwa tysiące więcej na weselenego barmana, to trzeba by być Kulczykiem to neich sobie taki ktoś w okienku cudów google wpisze "usługi barmańskie" i przekona się ilu już jest barmanów na telefon. To jest dobry interes. praca jest ciężka, ale taki barman najmniej te 500 stów dostanie a to zawsze ajkis pieniądz. Pozdrawiam barmanów.
jurekber może jesteś po prostu człowiekiem z grupy tych którzy chodzą na wesela po to żeby "bawić się miło z rodziną". Widziałem takie osoby na weselach - siedziały one przy stołach i tylko gadały, nie tańczyły i tak naprawdę nie bawiły się tak jak powinni się bawić na weselu. Jednak zdecydowana większość [w tym ja] wybiera się na wesele w celu ostrego nawalenia się. Nawet panuje przekonanie że im mniej pamiętasz tym lepsza impreza była ;D
Co do Twojego pomysłu - Pewnie znajdziesz chętnych, ale nie będzie ich wiele - jednak żyjemy w Polsce i polskie tradycje co do wesel [wódka i taniec] wszystkim się podobają i najpewniej przetrwają :). To że jest duża konkurencja nie oznacza że klientów też jest wielu :)
Moim zdaniem świetny pomysł Widziałem to ostatnio na jakiejs imprezie firmowej Stalo 2 barmanów i lali tylko proste drinki ale kolejka nie mijała... Chętnie dowiem się czegoś więcej na temat stołow owocowych, wiejskich i innych. Chociaz chyba domyslam się na czym to polega...
Pozdrawiam sosen
dokładnie tak jest nawet teoria ze jesli mozesz opowiedziec o weselu , jesli coś w ogóle pamiętasz , to zmarnowałes czas i pieniadze napan młodego na wódkę i pieniadze zony na prezent 99 % normalnych ludzi , zamiast stac w kolejce do barmana i ocierac się o spocone baby i pijanych facetów to woli jak śliczna połóweczka stoi sobie spokojnie na stole , zagrycha paruje na talerzu a ja sobie nalewam kiedy chcę z boku zawsze jakas sympatyczna zona pijanego faceta zasze naleje drinia stac na weselu w kolejce po drinia ???? qurna , gorszego obciachu być nie moze
NIe no chłopaki, nie mam do Was siły. Ja Wam podsuwam pomysł na dobry interes, a Wy mi tu ciągle o tym piciu wódy i zagrysce. No może to WY macie racje, a możę barman nie na każde wesele się nadaje. no już sam nie wiem. ale powiem Wam, że mnie załamaliście swoim entuzjazmem. Poddaję się.
wziąłem wizytówkę od barmanów z ostatniego wesela. www.coctkailservice.pl to jest ich strona. Spokojnei można do nich dzwonić napewno pomogą, bo z tego co widziałem na ich stronie to można u nich nabyć stoły barmańskie czy bary mobilne. I numer 501789222. P.S. czekam na Wasze pomysły. Jak tylko jakiś pomysł się pojawi to obiecuję, że pojadę po nim jak po łysej kobyle Pozdrawiam sympatycznie :)
jurekber to jest bardzo dobry pomysl chetnych tez napewno bedzie wielu nie masz sie co przejnowac jakimis wiesniakami ktorzy nie chca pamietac wesela np. wlasnego brata bo tr\eba sie nawalic za darmo! ludzie nawalic za darmo?? i potem w kosciele 30 osob a na weselu 150. barman na weselu to swietny pomysl juz przy tym bylem i to bylo naprawde oblegane miejsce. a i widzailem takich jak te losie co mowia ze to zly pomysl bo sie naje*ia i do oczepin nawet nie dotrwaja. jurekber moglbys cos wiecej napisac?? jak myslisz reklaowac sie w lokalnej prasie czy wystarczyly by slupy ogloszeniowe?? moze do tego kupis wlasnie kilka fontann czekoladowych do wynajmu?
a ja to widzę tak
skoro to taki dobry pomysł to kup te stoły , fontanny i barmanów , otwórz stronę i ,,pomagaj " innym w czym problem ? tylko jak widzę ze wszystkie twoje posty ( no moze za wyjatkiem jednego ) a wiec WSZYSTKIE POSTY dotyczą promowania stołów barmanskich oraz ,,ich " strony , to bardziej mi to na spam wyglada niz na dyskusje o biznesie wiec zgadzam się ze to dobry biznes i MASZ MOJA ZGODĘ na kupno tych stołów proste ? jeśli wszystkie posty dotyczą zachwytów nad stołami a pozniej pojawia się link do strony , to trzeba być zupełnie neikumatym zeby się nie zorientowac do czego to zmierza a skoro tak to trzeba zachwalac to jaki to ,,dobry biznes "
myśolałem nad zakupem fontann czekoladowych, ale ceny są kosmiczne. Tak naprawdę cały problem w przyrządzeniu stołu owocewgo to zakupt chociaż jednej porządnie wyglądającej fontanny. owoce przygotwowac trzeba na pare godzin przed weselem plus czekolada. owoce plus czekolada razem to koszt na moje oko około 100zł. Wiem ze przygotowania stołuowocowego jest liczone od osoby 3-4zł, plus cean wypożyczenia fonntanny i jej obsługi.
stoły rybne te co widziałem to szkoda mówić. pare ryb rozłożónych na lisciach sałaty. Nic specjalnego. a można by to przygotowac naprawdę pysznie. ja generalnie boję się brać za barmańśtwo. W tym wieku co ja jestem nie czulbym sie mile oblsugujac nawalonych gosci. To jest robota dla mlodych ludzi. moze ten wynajem fontann czekoladowych, ale kurcze jedna kosztuje pare tysięcy... a trzeba by kupic z kilka. Poza tym mając same fontanny czekoladowe to troszke malo. Cos jescze zeby bylo. Reklamaa... Najlepij roznieść ulotki po salach weselsnych plus telewizja kablowa. parę wesel i pożniej już tylko z poelcenia A link do strony powtórzę www.coctakilservice.pl , bo lubię i będę promował przedsiębiorczość, bo chyba oto chodzi, zwłaszcza jeśłi to nic nie kosztuje. I nie lubie takich psów ogrodników co to myślą ze ktos cos robi to juz nie trzeba mu pomagac, bo nie daj boze jeszcze dorobi sie wiecej niz on sam. A teraz do roboty!!! Kaszka manna z nieba sama nie spadnie. I pamiętajcie, że żeby otworzyc biznes potrzebne są dwie rzeczy: dobry pomysł i skłonność do ryzyka. Pomysł to jedno, drugie to odwaga żeby w coś wejść. Powdzenia, żeyczę wszsytkm milionów pomysłow i milardów tna kontach.
to i ja się dołacze do zyczen
tym którzy by chcieli kupic ale za drogo zyczę zeby sobie kupili tym którzy chceliby stoły barmanskei ale nie cha obsługiwac nawalonych gości zyczę wódki bezalkoholowej i wesel bez gorzały psom ogrodników zyczę sukcesów a promujacym własne strony i udającym głupa - zycze wiecej rozumu i wiecej finezi w spamowaniu wszystkim innym zyczę duzo prezentów pod choinkę i cukierków na podwieczorek a jak ktoś nie ma kasy to tez mu po-zycze
Przeczytaj również posty podobne do tematu "A co myślicie o cateringu barmańskim?": - CO SĄDZICIE O CATERINGU? - Szukam wspólnika do cateringu Wrocław - 5000-9000zł zysku jak myslicie co myślicie?? - Szukam kreatywnego wspólnika do cateringu Wrocław - Szukam kreatywnego wspólnika do cateringu Wrocław
• Strona 1 z 1
|
|