Myślę ciągle i myślę jak tu zarobić, żeby za bardzo sie nie narobić. Mam wiele pomysłów. Jednym z nich jest wspomniany w temacie handel obwoźny z artykułami AGD.
Moja wizja tego interesu jest następująca:
Otóż, samochodem dostawczym, oczywiście, jeździłbym np. po okolicznych miejscowościach w promieniu, dajmy na to, 100km.
To nie wszystko, uprzednio aby mieszkańcy wiedzieli, że istnieję rozsyłam pocztą zwyczajne ulotki z informacją o dacie pobytu w danej miejscowości, godziny i miejsca. W ulotce tej podany byłby asortyment(ze zdjęciem) i cena towaru.
W miejscowościach pojawiałbym się z określoną częstotliwością i w tym samym miejscu żeby zdobyć zaufanie ludzi i pozyskać stałych klientów.
Co miesiąc lub dwa zmieniałbym zawartość ulotki w której towar uzależniony byłby od pory roku(np. talerze, sztućce - wiosną, słoiki - latem i jesienią, blachy do pieczenia - zimą)
Pracuję w hurtowni AGD, mam pewne doświadczenie w tej branży, wiem jaki towar i w jakiej porze roku "zejdzie" najlepiej. Zauważyłem że towar dobrze sprzedaje się miejscowościach od 500 do 10 tys mieszkańców bo w większych miastach przodują Hiper i Supermarkety.
To taki ogólny zarys, może go ulepszę, kokosów na pewno na nim nie będzie ale myślę, że najgorzej mi nie pójdzie.
Jestem otwarty na waszą krytykę!
Czekam na dziury które zauważyliście.
Piszcie śmiało.