Tak jak w temacie, lokalizacja w centrum dużego miasta.
Czy coś takiego może wypalić??
Proszę o wypowiedź
|
A może apteka 24h |
A może apteka 24h
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Tak jak w temacie, lokalizacja w centrum dużego miasta.
Czy coś takiego może wypalić?? Proszę o wypowiedź
Z tego co mnie wiadomo, to apteki wyznaczają sobie dyżury,kto prowadzi apteke w nocy przez dany tydzień. Czy wypali Twój pomysł? Wiem, że w Gdańsku są tam apteki działające 24h.
Pomysł wypali, gorzej z zarobkiem. Prawo pracy przewiduje pracy nie więcej niż 8h. Jeśli ktoś prosi o nadgodziny to może je wziąć. Ale kto ci będzie pracował więcej niż np. 12 h ?. Czyli ogólem mówiąc muszą pracować co najmniej 3 osoby, ale i tak będzie to mało bo gdzie urlopy?! A zwykłej ekspedientki zatrudnić (chyba) nie możesz, musi mieć wykształcenie farmaucetyczne, więc i będzie chciała więcej zarabiać. Moim zdaniem mało zarobisz, jeśli wogóle coś zarobisz. Zapraszam do dyskusji innych forumowiczów. Pozdro
na tym rynku wystepuje duza konkurencja, ale na pewno interes oplacalny. Jednka wiekszosc malych aptek jest wchlaniana przez wieksze sieci nie znam szczegolowych zasad wspolpracy, ale widze to w dosc duzej czesci kraju ze "rodzinne" apteki zmieniaja sie w sieciowe, wiec moze od razu latwiej by bylo pracowac pod jakims szyldem masz wtedy zapewniona dostawe lekow, a jesli nie masz ich na stanie jestes je sprowadzic w krotkim terminie.
Witam.
Wg mnie warto zainwestować. Sam sie kiedyś zastanawiałem nad tym - ale potrzebny jest spory nakład finansowy. Tylko pamiętaj, że musisz zatrudnić farmaceutów - a tutaj koszty nie są niskie. Jednak jeśli dobrze pomyślisz - to zyskasz na pewno :) Polecam tą opcję - bo ma sporo plusów :)
chyba mozesz zatrudnic technikow farmacji to zejdziesz troche z kosztow, niestety nie wiem jak sprawa z punktu prawnego wyglada
Przeczytaj również posty podobne do tematu "A może apteka 24h": - Apteka - Apteka internetowa - Apteka internetowa - Apteka bez recept - Apteka a Sens otworzenia
• Strona 1 z 1
|
|