witam
Jakiś czas temu zastanawiałem się ze znajomym nad działalnością polegającą na przebieraniu się w stroje znanych postaci z bajek i filmów.Wtedy myślałem o gwiezdnych wojnach,postać vadera albo yody itp.przychodzi mi też do głowy postać shreka (to chyba byłby hit).Tak przebrani moglibyśmy robić sobie zdjęcia z dziećmi a podejrzewam że dorośli też by się skusili np. na deptakach nadmorskich,na pasażach centr handlowych ,festynach i oczywiście na urodzinach dziecka itp.
Zdjęcia oczywiście z dobrego sprzętu (fotka od ręki).
Namiar na takie stroje mam w USA i taki strój wygląda tak że ma się wrażenie jak by się wskoczyło do filmu ;) ,wprawdzie kosztuje on trochę ale myślę że po jednym sezonie zwrócił by się z naddatkiem.
Czy ktoś próbował już swoich sił w takim biznesie ? Albo wie coś ciekawego o kulisach takiej działalności ?
I jeszcze jedna ważna sprawa czy mając taką działalność wpisaną do pozwolenia można bezproblemu ją wykonywać na takich deptakach ? Czy trzeba występować np.do władz ustki o takie pozwolenie ? Czy poprostu jadę ,przebieram się i koszę kaskę ;) .
Z góry dzięki za wszelkie sugestie .