|
A może sklep warzywny ale... |
A może sklep warzywny ale...
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
z warzywami z gospodarstw ekologicznych, mieszkam w bardzo dużym mieście i szczerze mówiąc nie wiem czy jest tu takie miejsce gdzie można kupić warzywa ekologiczne. Sama jestem mamą i bardzo mi brakuje takiego warzywniaka żeby przynajmniej dziecku ugotować coś zdrowo.Zaczęłabym od warzyw, miodów, makaronów i z czasem mogłabym poszerzać asortyment. Co o tym sądzicie i czy znacie już może takie sklepy?Nie wiem czy w takich ze zdrową żywnością są warzywa?Zapraszam do dyskusji.
Branża zdrowej ekologicznej zywnosci bardzo szybko sie rozwija i jest coraz wieksze zapotrzebowanie na tego typu produkty .Kazdy chce zdrowo sie odrzywiac a przedewszystkim tak jak piszesz dbac o zdrowie swoich pociech .Mysle ze ma to racje bytu ,powodzenia
Od paru lat prowadzę stoisko warzywne w hipermarkecie. Zrobilśmy kiedyś ekspozycję z warzyw ekologicznych -efekt mizerny. Warzywa te hodowane są bez nawozów, przez to są mniej dorodne. Są dużo droższe gdyż ich uprawa i uzyskanie certyfikatu wymaga specjalnych zezwoleń, są cały czas jakieś kontrole gleby itp.
Pozatym ludzie do końca i tak nie wierzą (mimo wywieszonego certyfikatu, iż to są warzywa ekologiczne). Pewność mają jedynie wtedy, jak zerwą je we własnym ogródku. Powodzenia. Krzysztof
Na warzywach jest duże przebicie;)
np u mnie worek 30kg kartofli kosztuje 4-5 zł (małopolska), a kuzyn w łódzkim płaci 15 zł:) czysty handel...
No to bierz się za ten handel,a zobaczysz ile trzeba sprzedać żeby się opłacało.To nie te czasy ,kiedy sprzedawało się duże ilości. Najłatwiej liczyć czyjeś zyski..Żeby wyrażać opinię trzeba samemu spróbować i dopiero podliczać. opica szczerze odradzam.
Nie handluję warzywami, widzę tylko jaka jest przebitka. A z wielkością sprzedaży jest tak jak w handlu innymi towarami... więcej sprzedasz - więcej zyskasz, normalne.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "A może sklep warzywny ale...": - SKLEP WARZYWNY. - SKLEP WARZYWNY NA OSIEDLU i PIECZYWO - warzywniak, sklep owocowo-warzywny - warzywniak sklep owocowo-warzywny - Handel na targach warzywami lub sklep warzywny
• Strona 1 z 1
|
|