|
A może sklep z wyposażeniem domu + architekt wnetrz |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Tan pomysł juz nie raz mi przez mysl przeszedł. Tylko czy bedzie na to zbyt w Polsce. Zastanawiałam się czy wartałoby otworzyć sklep z różnego rodzaju wypozażeniem wnętrz. Na poczatek nie wliczam w to mebli, bardzoej dodatki takie jak wiklinowe i ratanowe półeczki,kwietniki, rzeźby itp. A do tego usługa w postaci doradcy,który powiedziałby jak dane pomieszczenie urządzić. Niestety ja nie posiadam zmysłu archtektonicznego ale moja znajoma tak i myślę że bardzo chetnie praca na umowę zlecenie by jej odpowiadała. Czemu taki interes, wydaje mi się że jest wielu zamożnych ludzi pozbawionych kompletnie wyczucia smaku i gustu,którzy z miłą chęcią przy pomocy kogoś zaznajomionego z tematem urządzliby sobie mieszkanie lub dom. Co wy na to?????
Na zachodzie to podstawa, w polscve jeszcze nie ma takiego silnego lobby aby było modne mieć fajnie wyposażony dom czy mieszkanie.
wikline to w Cepeliach sprzedawano i co sie teraz dzieje z tymi sklepami?? zamiast wikliny to stringi robione na drutach sprzedaja
Bo jest na to popyt, dodatkowo starają się o wyłaczność, żeby tylko stringi były chyba tylko z Koniakowa. Ale skoro oscypkom się nie udało..
i co myslisz ze samymi stringami wyżyjesz?? ha ha ha dobre .. chyba żebyś miała studio fotograficzne i pstrykał akty to mozesz wiskać te majty na modelki .. o i to jest plan na interes
Widzę że kolega jest typowym polakiem, który twierdzi że wszystko jest złe, że się nie uda, że nie warto. Na stringach nie zarobisz? Smieszy mnie taka odpowiedź, bo znam akurat ten temat i jest to złoty interes. Szwaczki czy pleciarki siedzą w domu, robią na umowę zlecenie, ty kupujesz od nich i nakładasz marże nawet 200% i odsprzedajesz do sklepu, lub jak sam chesz go prowadzić to marże możesz spokojnie dać wyższa. Interes bielizny oryginalnej, nietypowej (bez skojarzeń) kwitnie i kwitnąć będzie.
jasne ... a Ty myslisz e to ma taaaakie branie...... to nie usa że łykają wszyscy marża jasne to i podatek wiekszy
Ale też dochód większy a o to przecież chodzi..
Tak, wiem o czym mowa. Sam juz kombinuje z czyms w rodzaju punktu doradczego w hipermarketach budowlanych. Ale podobno to niewypał. Znam przypadek z Krakowa, gdzie 3 kobiety po archietkturze założyly firme, wynajeły powierzhcnie w takim markecie, i teraz kasuja od projektów i koncepji po 500zl sztuka, sztuk w tygodniu 7, w miesiacu 40. Kasa sie kreci, dochód jest super. Tylko sklepu nie maja ;]
|
|