Sledzę forum i co mnie nie dziwi wiecej jest tu osób z możliwościami niż z konkretnym pomysłem... Ja też sie niestety do tej grupy zaliczam.
Oprócz mojego maksymalnego zaangażowania, osobistych predyspozycji, determinacji i pragnienia posiadania intratnego interesu dysponuję także pewnym kapitałem.
Nie mam konkretnego pomysłu dla samego siebie, ale jesli np dzięki temu forum zebrałoby sie z 2 osoby z zachodniej Polski oprócz mnie, i każdy dysponowałby kapitałem 100 - 200 tyś pln, to z kwotą okolo 500 tys pln wspólnie można zainewstować np w hurtownie elektroniczną, opon czy papierniczą. Wejść na rynek z możliwie najniższymi cenami, prowadzić sprzedaż stacjonarną ale wiekszym stopniu internetową.
Znacie chyba firmy typu max24 , są często tańsi znacznie niż mediamarkt, ale i oni są już dużą firmą z sporą ilością pracowników itd których trzeba utrzymac, rozbudowanymi stałymi kosztami itd, a także właścicielem który już nie cieszy sie pieniedzmi jakie zarabial na poczatku "bo sie dorobil i chce jeszcze wiecej". Takie firmy mogą rozszerzać ofertę ale tańsze juz byc nie mogą, a wchodząć na rynek właśnie cena byłą ich cudowną bronią.
Sensowne dzialania, i w miare poważny kapitał (okolo 500tys pln) na pewno dałyby poważny grunt do stworzenia im konkurencji a "nam" pracę i sensowne zyski. Może jest to kiepskie miejsce do szukania partnerów ale niestety, przebywam poza pl i kontaktów w kraju nie mam wiec piszę tutaj.
Powrót do PL na stałe i prowadzenie własnego biznesu to wręcz cel mojego życia więc zbieram dalej kase i bacznie obserwuję forum.
W razie co, zostawiam namiar mariuszsn(at)onet.eu