Już jakiś czas przeglądam to forum i szukam pomysłu na własną działalność. Moje pomysły zmieniają się z dnia na dzień, cały czas robie obliczenia kalkuluje zyski i możliwości strat. Bo przecież zawsze trzeba mieć wszystko przekalkulowane. Koniec rozpisywania napisze co mam, a wy doradzicie powiecie co jest potrzebne. Narazie pracuje zarabiam koło 2500zł-3000zł miesięcznie ale wiadomo za taką kace trzeba się narobić. Posiadam prawojazdy kat. A,B,C,B+E,T i robie C+E i mam zamiar robić pozwolenie na wózki widłowe no ale czasu brak wykształcenie średnie. Mieszkam na wsi posiadam gospodarstwo 7h jestem w trakcie nabywania 2h i zamierzam nabyć jeszcze koło 6h. Kasy odłożyłem narazie 30.000 zł mam mieszkanie wartość koło 150.000zł wynajmuje bo mam z tego troszke zysku. Moje pomysły to tartak, paleciarnia, myślałem też o dyskotece i wiadomo mieszka na wsi to też można pomyśleć o czymś związanym z wsią, ale powiem tyle klasa mojej ziemi to: 4 , 5 , 6z to nie nadaje się na uprawe, tylko biznes czy dom, albo zalesienie. Moja wiedza na temat drzewa jest bogata więc dlatego te pomysły tartak itp. i mój tata pracuje w LP. A jego wiedza jest bogata bo tematem drzewa zajmuje się od 25lat. No ale temat zwjązany z maszynami u mnie jest skromny np. wiem co jest potrzebne ale potrzebuję wiedzy na temat wymogów unii. Także będę wdzięczny jeśli ktoś wypowie się na temat paleciarni. No słyszałem o takich paletach EPAL nawet jest spora wiedz na ten temat na tym forum. Ale ja potrzebuję nowości no też mogą być też podstawowe wiadomości czy opłaca się paleciarnia za 30.000zł czy za 500.000zł. No przecież każda daje zyski. Liczę że temat się rozwinie to dodam coś o rynku.
Sorki za błędy.
Czekam na info.
Najlepej osoby, które ostatnio zakłądały tartak, paleciarnie czy coś związane z obrabianiem drzewa