|
Abonament na monety |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Witam mam taki problem wykupiłem na allegro 2 abonamenty na 2 szt. dowolnych złotych monet kolekcjonerskich emitowanych w 2008 r. Problem polega na tym że sklep numizmatyczny nie jest w stanie dostarczyć mi tych monet z powodu braku ich posiadania. Czy w takiej sytuacji mogę domagać się zwrotu pieniędzy za abonament ? Bardzo proszę o odpowiedź.
To normalne, myślałem że zapytasz o odszkodowanie.
Zwróciłem się do firmy w której wykupiłem abonament o zwrot kosztów po czym dostałem odpowiedź :
"Jeśli odbierze Pan wszystkie monety jakie do tej pory wychodziły (były objęte abonamentem) wówczas zwrócę Panu koszty zawarcia abonamentu". Nie rozumie dlaczego mam wykupić wszystkie monety objęte abonamentem jak mam go tylko na dwie dowolne monety jakie zamówię w dzień emisji. Dodam tylko że chodziło mi o monetę "90 rocznica odzyskania niepodległości" było wokół niej trochę szumu NBP obciął zamówienia sklepom numizmatycznym cena jeszcze przed emisją wzrosła dlatego pewnie nie przysłali mi tej monety. Co mam zrobić w takiej sytuacji gdy nie chcą zwrócić mi pieniędzy.
Zaraz, zaraz. Czym jest abonament w tym sklepie? Czy tylko możliwością kupna czy już kupnem.
Antykwariat zobowiązuje się do dostarczenia złotych monet kolekcjonerskich emitowanych przez NBP w 2008 roku po cenach emisyjnych NBP
Regulamin prowadzenia abonamentu: 1. Oferujemy państwu abonament na złote monety kolekcjonerskie emitowane w 2008 roku. Abonament prowadzony jest odpłatnie i opłata nie podlega zwrotowi. Abonament zawierany jest na okres jednego roku kalenażowego. 2. abonament obejmuje po 1 szt. każdej monety wyemitowanej przez NBP w 2008 roku. 3. Wszystkie monety będą równe cenie emisyjnej. 4. Termin płatności do 14 dni od daty każdej emisji. 5. W przypadku niedotrzymania w/w terminu umowę uznaje się za rozwiązaną. 6. Nie ponosimy odpowiedzialności za zmiany w planie emisyjnym.
zmiany nie oznaczaja brak, idz do uokik, za darmo ci pomoga - czytaj postrasza sprzedajacego
|
|