Witam wszystkich.
Chciałbym poddać ocenie szacownego forum mój pomysł na biznes. Jeżeli komuś spodoba się idea mojego biznesu - serdecznie zapraszam do współpracy. Zapewne wielu z forumowiczów chciałoby poprawić wygląd swojej sylwetki - schudnąć, nabrać mięśni itp. Czy próbowaliście kiedyś ćwiczyć samemu w domu? A w klubie - pod okiem trenera? Jeżeli tak to na pewno zauważyliście różnicę. W domu ćwiczymy na pół gwizdka, nieraz odpuszczamy sobie trening. Natomiast pod okiem trenera lub współćwiczących jesteśmy w stanie się zmobilizować, zmusić do ćwiczeń i w ogóle dać z siebie więcej. Jednak ćwiczenie w domu ma także zalety - nikt z nas się nie śmieje, że jesteśmy grubi lub wychudzeni, możemy ćwiczyć kiedy nam pasuje itp. Ja próbuję połączyć zalety obu tych rozwiązań. Ćwiczenia w domu pod okiem "Trenera" nadzorującego nas przez Internet. Potrzebna tylko kamerka skierowana na nas (najlepiej od tyłu - po co ma ktoś oglądać naszą twarz - wystarczy sylwetka), połączenie przez Skype'a, zestaw ćwiczeń na kompie i już możemy ćwiczyć. No i osoba, która będzie nas pilnować żebyśmy sobie nie odpuszczali. Nasz "Trener". Oczywiście trzeba mu zapłacić za jego pracę. Za pilnowanie nas 2 razy w tygodniu - 20 zł miesięcznie. Oczywiście nie jest to profesjonalista tylko osoba, która ma nas pilnować, żebyśmy wykonywali ćwiczenia z naszego kompa. Gdzie tu zarobki? Już tłumaczę. Każda osoba która wykupuje karnet zyskuje prawo do znajdywania kolejnych Ćwiczących i do stania się ich Trenerem. Buduje się tym sposobem system zależności - ktoś mnie pilnuje, ja kogoś pilnuję. Pieniądze za karnety idą na konto Aerobiconu i potem są rozliczne w systemie MLM (czy jak kto woli piramidalnym) Każdy trener zyskuje po 4 zł od każdego z Ćwiczących będących na 4 poziomach poniżej niego. Tworzy się piramidka, która może przynieść naprawdę spore zyski. Myślę, że mogą kształtować się od 1000 zł do 2000-3000 zł może nawet do 5000 zł. Co nas odróżnia od perfidnej piramidy finansowej? Sprzedajemy usługę - nadzór nad Ćwiczącym i zestawy treningów i diet, które będą modyfikowane co miesiąc. System działa cały czas - ćwiczymy przez cały czas, miesiąc po miesiącu. Zyskujemy zdrową sylwetkę - sami jesteśmy zmuszani do ćwiczeń fizycznych. Najniższe poziomy piramidy nawet jeżeli nie znajdą wystarczająco dużo chętnych to i tak coś zyskują - zdrowie i kondycję - czyli to za co płacimy na siłowni czy w klubie fitness. Zainteresowanych ideą zapraszam na http://www.aerobicon.home.pl. Proszę o wszystkie komentarze i uwagi jakie się Wam nasuną. Myślę, że ma to szanse wypalić. Nawet w naszym społeczeństwie. A jak dobrze pójdzie to pójdziemy z tym w świat ;-) Pamiętajcie - pierwsi wygrywają. Na stronie także kontakt do mnie: aerobicon@aerobicon.home.pl