|
AGENCJA DETEKTYWISTYCZNA |
AGENCJA DETEKTYWISTYCZNA
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jak założyć agencje detektywistyczną ? Jakie trzeba mieć uprawnienia ? POMOCY!
w skrócie " duże "
--po pierwsze znajomość branży (dogłębna) --zezwolenia na przechowywanie broni (pasuje żebyś Ty też miał ) --wykształcenie w tym kierunku --znajomośći --personel --umowy z POLCJIA lub gdzie indziej --stała konsultacjia z prawnikiem Jest wiele innych ale pisać mi sie nie chce =) Pzdr
Witam forumowiczów.
Zostałem ostatnio zaskoczony propozycją mojego znajomego - współudział w agencji detektywistycznej zarejestrowanej w formie sp zoo. Agencja dotychczas tak naprawdę nie działała i wszystkie zlecenia i zapytania przychodzące poprzez stronę internetową znajomy, który w zeszłym roku otrzymał licencję przekierowywał do innych agencji. Mój wkład nie musi być duży bo na początek ok. 15.000zł, w przyszłości trzeba oczywiście doinwestować. Wniósł bym do firmy swoją wiedzę prawniczą ponieważ znam się na prawie i postępowaniu karnym jednak nie zastanawiałem się nigdy wcześniej jakie taki rodzaj działalności niesie za sobą obowiązki, czy jest zapotrzebowanie na takie usługi i czy warto się w to pakować. W tej branży nikt tak naprawdę o wszystkim nie powie i jest trudno się dowiedzieć czegokolwiek. Ceny są negocjowane, często dochodzą koszty dodatkowe. Jeżeli ktoś miał jakieś doświadczenie w tej materii i może się podzielić to bardzo bym prosił. Dla mnie ważny jest czas ponieważ muszę się zdecydować do końca marca br. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|