Agencja interaktywna:
Witam wszystkich.
Ostatnio ze znajomym wpadlismy na pomysłzałożenia agencji interaktywnej zajmującej się głównie tworzeniem serwisów internetowych od strony programowania a także i projektowania wyglądu.
W tym interesie siedzimy już około 4-5 lat więc pojęcie na ten temat jakieś jest jednak mam pare pytan:
1) Czy tworząc taką agencję muszę mieć jakiś lokal tkzw. filie?
2) Czy mogę po prostu zatrudniać grafików / programistów online na zasadzie umowy o dzieło bez potrzeby zajmowania lokalu...
3) Wiadome jest że klienci chcieli by fakturę VAT za wykonane usługi , aby wystawić taką fakturę potrzebuje działalności gospodarczej ?
...chwilowo chciałbym poznać odpowiedzi na te pytania potem jeśli będę potrzebował zadam reszte , z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi.
Sklep internetowy:
Teraz jeszcze pytania apropo sklepu internetowego:
1) Jak to jest z zapleczem towarowym? czy musze mieć magazyn w którym trzymał bym towar i wysyłał do klienta po zakupie czy mogę podpisać umowę z firmą na zasadzie klient zamawia u mnie i płąci - ja zamawiam u dostawcy i płacę a oni wysyłają do klienta gotowy towar? - chciałbym poznać zasadę nabywania towaru...
2) jak z zapleczem pienięznym? czy na taką inwestycję potrzeba dużo pieniędzy czy można zaczynać z małym zapleczem finansowym?