|
Agencja Muzyczna |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam Mam w planie założyc w niedalekiej przyszłości agencje artystyczna tzn, promowanie artystów, oragnizacja imprez itp ale nie wiem od czego zaczać i co mi bedzie do tego potrzebne. Znajomy prowadzi podobna agencje ale nie che sie do niego zwracać o pomoc :) Wiec jesli wiecie cos o tym prosił bym o porady :)
Najważniejsze to miec zaplecze artystów, aby ludzie mogli by ich bukowac u Ciebie.
Ale, powiem ci tak, pracowałem w tej branzy mam na swoim koncie ponad 100 zorganizowanych imprez w tym największy HH koncert charytatywny "Polska scena DLA SARY" (moze słyszałeś) Bez znajomości nie zrobisz nic :), nawet jak masz pieniądze, dlaczego? W tej branzy kazdy sie zna i kazdy jest sobie przyjacielem. Jedyna rada: znajdź talent, zainwestuj w niego 1 000 000 zł, zostan jego managerem i zbieraj kapone Ja zrezygnowałem z tej branzy, chociaz ładnie zarabiałem, ale musiałem często jeździć 300 km w jedna strone, zeby sie z kims spotkac, w tygodniu nawet po 5 razy - to męczace Zmieniłem prace i jestem b. zadowolony. Jesli masz jakieś pytania zapraszam na PW
Dodam jeszcze ze jest to strasznie cięzka branża. I najwazniejsze tak jak pisałem sa ZNAJOMOŚCI, jesli chcesz jakiejś pomocy, pisz na PW.
Oczywiście, jak nawiąnął tede: "świat niestety podlega pieniądzą" moge ci sprzedac kilka kontaktów i doradzić. Żeby sprawdzic moja autentyczność pokaże ci kilka umów z klubami i ze sponsorami. Yo.
zgadza się: znajomości i kontakty w tej branży są najważniejsze (wiem z doświadczenia - pomagam czasem znajomej w takiej właśnie agencji). Jeśli nie masz znajomych muzyków, kontaktów w radiu/prasie to będzie Ci ciężko. Właścicieli lokali też by się przydało znać wtedy można koszta zredukować bądź nie ponosić ich wcale (tak jest np. w naszym przypadku). Poza tym trzeba to lubić i być zdeterminowanym bo parę imprez nie przyniesie Ci żadnego zysku. Pomyśl nad wszystkim - jeśli uznasz że jesteś w stanie podołać to do dzieła. Powodzenia w ewentualnym działaniu :)
Dzieki za info :) Co do znajomości owszem zgadzam sie mam nawet ich sporo wsrod znajomych, jeden nawet ma własna agencje PMG Musze sie jeszcze duuzo przemyslec na ten temat, ale i tak juz wiem ze to che robic bo w niczym innym to ja sie nie widze :)
|
|