|
Agencja ochrony |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A co sądzicie o franczyzie w firmie ochroniarskiej czy jest możliwość działania pod szyldem wielkiej firmy liczącej się w tej branży i działać na jej koncesji??
Kolego mialem tu troche juz rozpisany kosztorys etc ale zostawie to na pozniej
Wszystko ladnie pieknie,2 osoby/jeden samochod patroluje okolice i tak 3 samochody kraza po 3 okolicachraz dziennie??dobrze zrozumialem czy zle?a co z przykladowym wlamaniem i kradzieza mienia??przeciez zlodziej nie halasuje ani nie mafifestuje swojej dzialalnosci wiec dla mnie to takie troche na "gebe" robione.Wolalbym zrobic oplate instalacyjna jak normalne firmy w kwocie ktorej jest system powiadamiajacy centrale etc.Mowilem to wszystko jest do rozegrania ale troche w/g mnie w zlym kierunku myslisz.Chcesz to na jutro juz otworzyc a taka dzialalnosc wymaga posiedzenia i przemyslenia kilku rozwiazan :)Nie zebym Cie zniechecal ale jak robic to porzadnie :)
waldus zapraszam na priv.
Ciężko to widz -dzienne koszty objazdu (paliwo + samochód +pracownicy) pokryłyby koszty monitoringu. Wystarczą tylko dwie GI nr1- dwie osoby, nr 2-jedna osoba plus jedna osoba na monitoringu Po drugie nie wyobrażam sobie, że każda GI objeżdża sto obiektów dziennie licząc, że na kontrole jednego obiektu poświęci się min 5 min +dojazd to przerwa między pierwszym a następnym objazdem będzie trwała ponad 8h sam sobie możesz wyobrazić, co może zrobić potencjalny włamywacz w tym czasie.
Jeżeli chcesz świadczyć tego rodzaju usługi to monitoring jest obowiązkowy Koncesja jest potrzebna, bo twoi przyszli pracownicy będą przy interwencjach stosować środki przymusu, które bez licencji są zakazane, ale widzę rozwiązanie zatrudniasz pracownika z licencją II stopnia na niego jest koncesja takie rozwiązanie jest zgodne z prawem
Dzwoniłem do MSWiA gdzie odpowiedziano mi na kilka pytań n.in:
Aby otrzymać Koncesje na ochrone muszę mieć ukonczone 21lat ja mam niestety 18 ale jest to do przejścia gdybym założył spółke prawa chandlowego z osobą posiadającą licencje 2 stopnia oraz któa ukończyła 21lat mam pytanie czy mozna jakos obejsc ten przepis??
Chyba takiego przepisu nie uda ci się obejść i będziesz musiał poczekać te trzy lata. W tym czasie możesz wszystko zorganizować, uzbierać pieniądze na otwarcie itd. Co do otwarcia firmy, ochroniarskiej, to nie za bardzo jestem zorientowany w temacie. Mogę ci pokazać przykłalodową firmę, która zajmuje się ochrona mienia www.prof-us.com.pl, ochrona mienia to jedna z ich działalnośći, oprócz tego wykonują sprzątanie, ale z ich strony możesz dowiedzieć się w co inwestują teraz firmy ochroniarskie, jakiego sprzętu używają itd.
Kolego obejdziesz ten przepis, i w momencie gdy firma by się rozrosła i przynosiłą spore dochody, stracisz te firmę. Bo w Poslce tak jest jak się wychylisz, i jak obok są wspólnicy czyli wielcy "przyjaciele", zawsze na tym stracisz.
Więc radzę najpierw odwiedzić jednostkę wojskową, przejsć 9 miesięcy i wtedy wogóle o czym kolwiek rozmawoiać. Masz 18 lat i chcesz agencję ochrony. Puk puk jest tam kto ? Pozdrawiam.
Jest jest rozumiem cię i to doskonale ale ja się w tym sektorze obracam mam dobre "wtyki" w wielu ważnych w tej branży miejscach oraz w szeregach wojskowych i myślę że jestem bardziej odpowiedni od większości osób które zaliczyły koszary ponieważ survival sztuki walki oraz tego typu działalność to moja pasja którą chce wykorzystać w zarabianiu na życie i nie wydaje mi się aby "puk puk jest koś tam" czy cos takiego nie jest na miejscu!!!!!!!!!
Posłuchaj masz 18 lat i mówisz o wtykach ? Chłopcze wtyki to ty masz ale w gniazdku, możesz mieć znajomych ochroniarzy to możliwe, możesz znać szefów agencji ochrony i co z tego, myślisz ze którykolwiek będzie rozmawiał z dzieckiem ?
Co z tego ze masz kolege, co ma największą agencję w Polsce, szeregi wojskowe ? Oni mogą gadać teraz, ale jak przyjdzie co do czego, powiedzą ci "wiesz ale to nie takie łatwe", a o wtykach proszę cię nie mów o tym na Forum, bo ciebie dzieciaku wyśmieją :) Ale się ubawiłem. Wtyki to mają ludzie, którzy też siedzą na tym forum, z ta różnicą że mają więcej w główce od Ciebie, i nie chwalą się tym, jak byś miał w głowie to też byś się zamknął. Co dla Ciebie znaczy wtyka ? A sztuki walki jak ci w głowie, to zacznij trenować ochroniarzy, a nie świruj z agencjami, bo to nie takie proste. Poza tym zbyt duża konkurencja chłopcze, abyś teraz wskoczył, trzeba dużą kasę i czasu. Myślisz że jak kupisz gazika, zatrudnisz kolegę, i znajdziesz 10 domów do ochrony to z tego wyżyjesz ? Najpierw znajdź jeden dom, który ktoś ci odda w opiekę bez żadnych systemów monitoringowych. Jak masz kasę próbuj, zatrudnij z 10 ludzi, kup 5 samochodów, systemy do monitoringu, niezbędne akcesoria, i chroń. Aby tak dalej. ps. Przestań walczyć, lepiej zajmij się nauką. Pozdrawiam.
A przepraszam mówiąc "wtyki" co Ty masz na myśli?? ZNAJOMEGO W RZĄDZIE KTÓY ZAŁATWI COŚ ZA "KOPERTE" :) Posłuchaj mnie mówiąc wtyki mam na myśli ludzi którzy mi pomogą bez względu na wszystko i nie powiedza ze to trudne i nie dzieciaku nie jestem Twoim synem a w "główce" mam więcej niż niejeden taki jak Ty na tym forum i nie myślę ze wiek jest przeszkodą a wręcz przeciwnie. Jeżeli masz zamiar krytykować to wogóle się nie udzielaj ja mam zamiar usłyszeć zdanie ludzi na poziomie któzy rozumieją co to znaczy sukces w biznesie i znają się na tej branży bardziej niż ja!!!!
Dzieciaku, każdy przediębiorca 18 'letniego dzieciaka, nie słucha. Tylko się udaje, ale co ty mozesz o tym wiedzieć.
I kończę rozmowę z takimi szczeniakami nie bede dyskutował, twohje miejsce jest teraz na szkolenej stołówce. Żegnam. Pozdrawiam.
jaki Ty bezczelny jestes a moze konkurencja.... ??? mam 18lat mam prawo głosować czyli decydować o losach Polski oraz moge założyć firme więc nie bedziesz mnie nazywał dzieciakiem tylko dlatego że jesteś starszy!!! Zobaczymy za 5-7 lat gdy rozwine jakąś działalność a ja wtedy się do Ciebie odezwe i zobaczymy co powiesz!!!
Heh. Kolego a co powiesz jak moje działalności rozwiną się za 5 lat ?
Konkurencją nie jestem, nie interesuje mnie ta działka, działam w branży IT. Tylko powtarzam ja nie bronie ci robienia biznesu, zwyczajnie trzeba zastanowić się co się pisze. Jeśli szpanujesz kontaktami, i mówisz ze masz 18 lat. Każdy ma te kontakty, w każdym biznesie, jak masz głowę będziesz miał biznes i kontakty. Podstawa to nie pisać tekstów „ mam kontakty tu i tam”. A kogo to obchodzi z tego forum ? A wiesz ile inni mają „kontaktów” ;) Takie jest życie że jesteś jeszcze dzieciakiem, który nie ma pojęcia o biznesie np. agencji ochrony. Chłopcze jeśli ty pytasz ile potrzeba kapitału na rozpoczęcie takiej działalności, to jest gorzej niż źle, masz net posprawdzaj sobie ile co kosztuje - orientacyjnie. I wtedy zastanów się czy chcesz ubiegać się o koncesję, licencję czy inne ! Jeśli tak krzyczysz ze znasz właściciela wielkiej firmy z tej branży to zapytaj go i nie truj kitu że nie chcesz go pytać, a powiedz od razu że ten koleżka to szef u którego pracujesz albo coś takiego. Co do interesów, z tobą nikt nie będzie chciał robić ich, jesteś małolat który trochę się musi jeszcze pouczyć, wiem marzy ci się własny biznes, normalka, jesteś przedsiębiorczy i dobrze. Jak będziesz trochę starszy i pokorniejszy dowiesz się więcej, teraz z małolatami się nie gada. Wiesz czemu ci tak napisałem ? Bo jak wchodziłem na te forum, posty były w miarę konkretne a teraz gimnazjaliści zaczęli nawet pisać i się wymądrzać o czyś o czym nie mają pojęcia, ty zaliczasz się do tej grupy, bo człowiek w miarę dojrzały „umysłowo”, nie pisze takich bzdet jak ty. Co do moich umiejętności, chciałbyś mieć takie jak ja, i wiedzę taką jak ja. Wiem to nie skromne było, ale cóż fajna była 18’a ? Z natury jadę prostu z mostu. Pozdrawiam ablo
|
|