|
Agencja opiekunek |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Mam nadzieje że ten temat was zainteresuje, chociaż już był poruszany na forum... Co powiecie o agencji niań? Jestem z woj. śląskiego- nie ma tu jeszcze za dużej konkurencji, ale też nie jestem pewna czy popyt będzie. Mam wrażenie że coraz więcej rodzin szuka niań do dzieci czy opiekunek do osób starszych, ale wiadomo są to usługi więc klienta najprawdopodobniej od razu nie będzie...a koszty biura, reklamy trzeba będzie płacić. Pozdrawiam!
Witam.
Nie wiem nic na temat niań do dzieci, ale wiem co nieco o opiece nad osobami starszymi. Zaczynając taki biznes musisz zwrócić uwagę na sposób w jaki twoje miasto świadczy usługi opiekuńcze. Ważna dla ciebie informacja dla ciebie to kto jest wykonawcą tych usług oraz wielkość dopłaty z budżetu miasta. Dopłaty mogą byc dla ciebie miłe jeśli je przejmiesz. Gorzej, jeśli już jakiś prywatny przedsiębiorca działa na zlecenie miasta. Wtedy nie masz praktycznie szans o przeciętnego klienta. Jeśli miasto realizuje swoje obowiązki za pomocą jakiejś jednostki samorządowej to pływasz właśnie w wielkich możliwościach :) Usługi opiekuńcze są coraz bardziej potrzebne. Mamy coraz więcej osób starszych, coraz więcej osób po wypadkach w pracy czy komunikacyjnych. Ujmę to tak: jest to rynek bardzo rozwojowy :| Słów kilka o dopłatach. Jeśli weźmiesz 10zł za godzinę od klienta a ktoś inny weżmie 1zł mając dodatkowe 9zł od miasta to jak widać leżysz. Chwilowo ludzie ratują się opiekunkami pracującymi na czarno, ale taka sytuacja nie będzie trwała wiecznie.
Agencja Niań to bardzo dobry pomysł , dlatego bo ludzie bardziej zaufają takiej agencji niż jakiemuś ogłoszenie z gazety jakiejś prywatnej osoby . Agencja niań kojarzy sie z profesjonalizmem i ludzie chętniej dadzą pod opoieke swoje dziecko takiej agencji niż jak wcześniej mówiłem jakiejś prywatnej nieznajomej osobie . Ponieważ każdy ma świadomość ze taka niania nie mogła by np czegoś ukraść czy uderzyć dziecko bo byto odziaływało nie korzytnie na firme , zniszczyło by dobrą reputacje i interes by można było wtedy zamknąć. :)
W pełni zgadzam się z PierwszyBiznes
Jest wiele ogłoszen w internecie na temat opieki nad osobami starszymi oraz dziećmi poza granicami naszego kraju (Niemcy ,Wielka Brytania chyba najwiecej) Moze spruboj tez w ten sposob rozszerzyc dzialalnosc ,nawiaz wspolprace z ludzmi poszukujacymi takiej uslugi za granica .
Moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysł spodobał mi się nawet i rzeczywiście to ma jakis sens oraz racje bytu
Ludzie są za biegani nie maja czasu aby opiekować się swoim dzieckiem bardzo często zdaża się również tak że nawet jeśli ktoś ma ciężko chorą osobe w rodzinie np: matke, ojca To również z różnych powodów zdaża się (ciagłej bieganiny za pracą; piniędzmi i przyszłościa) że nie ma człowiek czasu na opieke Weźmy naprzyklad ludzi ktorzy wyjezdzaja do pracy w krajach unii maja rodziny i dzieci tu w polsce i zdaza sie ze nie maja z kim zostawic dziecka czy tez kogos ciezko chorego pod opieka wowczas taka agencja opiekunek zdala by egzamin moznaby rowniez siegnac dalej nawiazac jakies kontakty wyszukac ich w internecie i szukac opiekunek klientom z krajow unii zapewne wyjdzie im taniej a i ty rozwiniesz swoja firme Jestem za bo przeciez nie zawsze czyjas rodzina czy tez znajomi musza miec czas aby sie tak poswiecic i opiekowac sie czyims dzieckiem czy tez chora matka, ojcem sasiada
Dzięki. Też myślę że chyba byłby to dobry pomysł i też myślałam żeby później rozwinąć się na inne kraje w tej branży...ale to byłaby to sprawa późniejsza- najpierw trzeba byłoby u nas się rozwinąć- bo inaczej klapa
Ale wiesz wczoraj znalazłem informacje w internecie że aby prowadzić taką agencje to należy zdobyć odpowiednie certyfikaty Wejdź sobie na stronki gdzie firmy zajmujace się tą branża prowadzą takie usługi to znajdziesz tam informacje że te firmy właśnie takie certyfikaty posiadają
No Fakt, nie zwróciłam na to uwagi...czy może ktoś z was orientuje się gdzie się udać żeby taki certyfikat uzyskać ( z tego co się dowiadywałam to na początku jest czasowy a potem na stałe)...Będę wdzięczna za info..Pozdrawiam!
|
|