|
Agencja PKO - strona 2 |
Agencja PKO
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Już byłem w banku. Wpierw muszę znaleźć lokalizację. Z tym mam spory kłopot bowiem w moim mieście wszystkie atrakcyjne miejsca zostały już zajęte. Pozostało mi tylko miejsce obok rynku - w rejonie znajduje się również niewielkie osiedle oraz niewielka liczba drobnych przedsiębiorstw + 3 licea) albo okoliczne miejscowości.
witam!
chciała bym uruchomic agencję pko pierwsze formalności już mam za sobą ale okropnie boję sie rozmowy kwalifikacyjnej czy mógłby mi ktos odpowiedzieć jak ona wygląda i jakie przykładowe pytania są na niej zadawane czy to jest na zasadzie jakiejs komisji czego mogę sie spodziewać jak sie przygotować. Z góry dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Właściciel Agencji nie ma tak źle jak ma pracownika, który na niego robi. Długo pracowałam w takiej agencji za najniższą krajową - 700netto(agent dostawał ok.5000złnetto) byłam sama i robiłam wszystko: przyjmowanie wpłat, realizacja wypłat, zakładanie ROR-u, otwieranie lokat, zakładanie książeczek MOKO i mieszkaniowych,zlecenia stałe, przelewy, ewidencja zestawień zbiorczych, a przede wszystkim kładli bardzo duży nacisk na sprzedaż kredytów!!. Codziennie słyszałam "sprzedawać KREDYTY". Oczywiście do tego wszystkiego dochodziło sprzątanie i dbanie o dobry wizerunek ag. Środki czystości kupowałam za własne pieniądze bo nie mogłam doprosić się szefa, różne informacje dla klientów np o kredytach drukowałam na swojej drukarce w domu, dysponenci w banku często pracowników agencji olewali i trzeba było stać w kolejkach(nawet po 30min) żeby cos załatwić czy sie czegoś dowiedzieć.
Szef był zadowolony z mojej pracy, ale podwyżki mi nie chciał dać, tylko czasami dostawałam na zachęte prowizje 100-300zł. Robiłam ok 4500 operacji kasowych na miesiąc, kilka kredytów itp. Ruch był taki, że nie miałam kiedy iść do wc, nie miałam zastępstwa, nawet szef nie znał się na programie- co mnie wkurzało!! Lubiłam nawet moją pracę, ale byłam niedoceniona. Szef się zdziwił gdy dawałam mu wypowiedzenie, a gdy nadszedł ostatni dzień tej harówki poczułam się wolna i szczęśliwa!!! Znalazłam sobie bez problemu pracę w banku za 1700netto i jestem b.zadowolona :) Tak więc przyszli pracownicy agencji najpierw się zastanówcie zanim przyjmiecie tak dużą odpowiedzialność finansową za tak małe wynagrodzenie, a Wy agenci - dajcie zarobić swoim kasjerom !!
Witam
Prowadze Agencje PKO. Wszystko jest ok.z agencją problem polega na tym że lokal jest o wiele za duzy i mysle o otworzeniu czegos dodatkowo.Czego?I tu mam problem bo nie wiem co. Myslałam o ubezpieczeniach,ale jest to trudny temat. Może ktoś ma fajny pomysł lub sam cos takiego prowadzi. ewa
Smutne to co piszesz - ale nie uogólniajmy tak nie jest wszedzie. Owszem w każdej branży znajdzie się czarna owca. Może i szef tyran - ale nie rozumię czemu nie miałaś zastępstwa - czyli nie mogłaś iść na urlop - a gdzie prawo pracy? gdzie inspekcja pracy? papier i drukarka swoja - czegoś tu nie rozumie? brak pomocy ze strony oddziału - było to zgłosić do dyrektora, a jeżeli to by nie pomogło to do RODu? i nie wszędzie pracownicy w agencjach są zatrudnieni za najniższą krajową!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! życzę powodzenia
Z TYMI PRACOWNIKAMI TO CZASAMI JEST TAK.
JA PLACE NA REKE 1000,00 CZASAMI 100-200 PREMI ZA NIC. USTALIŁAM JEDNAK Z PRACOWNIKIEM NIEZŁĄ MARŻE ZA PRODUKTY. UWAZAM ZE JASLIBY SIE STARAŁ MOGŁBY ZAROBIC DRUGIE TYLE. A ZE STARA SIE TAK ZE POZOSTAJE MU PODSTAWA TO NAZEKA PEWNIE POZA MOIMI PLECAMI. OPERACJE KASOWE WYKONUJE OK. ALE GDY NIE MA KLIENTOW SIEDZI W INTERNECIE ZAMIAST OPRACOWYWAC[W RAMACH GODZIN PRACY] PLAN DOROBIENIA SOBIE NA PRODUKTACH. ZERO.LENISTWO CZYNI MISTRZA. POZDRAWIAM
Witajcie mam pytanie co myślicie o założeniu agencji banku PKO na pasażu w hipermarkecie. Dodam, że jestem z dużego miasta i banków to fakt faktem nie brakuje. Jednakże jestem osobą bezrobotną, na utrzymaniu mam małe dziecko i to co chcę zainwestować to pieniądze z P.U.P. dlatego chciałabym usłyszeć wasze opinie, spostrzeżenia, może ktoś już prowadzi ich agencję i wie coś więcej.
Proszę piszczcie. Będę wdzięczna.
mam znajomą, która właśnie za pieniądze z PUP założyła agencję PKO w miasteczku ok 5 tys mieszkańców. W miasteczku oprócz agencji jest Bank i coś typu "skok". Wyciąga 1,6-1,8 tys na rękę. Może nie dużo ale sama sobie jest szefem i nie musiała mieć własnego wkładu.Pewnie w przełożeniu na duże miasto zyski będą większe.
Dziękuję za informacje.
Hmmm, moznaby tu rozszerzyc ten temat, bo to ciekawe przedsiewziecie, wlasnie ostatnio myslalem o jakiejs placowce jakiejkolwiek marki jakiegokolwiek Banku. W wiekszosci artykulach wyczytalem ze jest to dosc dochodowy Biznes. Mozna prowadzic to nie majac zbytniego doswiadczenia, specjalnych kwalifikacji, wyksztalcenia. Mam tu na mysli zasady Franchisingu. Ponoc na dogodnych warunkach mozna prowadzic placowke Banku. Duzo by sie rozpisywac, ale mysle ze warto tu podyskutowac na te tematy. Pozdrawiam.
http://franchising.pl/katalog/14/finanse-i-bankowosc/ Powiedzcie mi co o tym sadzicie?...O tym co wyzej wam podalem link
a moze mi kolezanka (ginoo8) udzielic takiej informacji? : Czy znajoma ta agencje PKO prowadzi sama osobiscie majac wyksztalcenie w Bankowosci? Czy zatrudnia kogos w swojej Agencji? Pozdrawiam.
A moze mi kolezanka (ginoo8) udzielic takiej informacji? : Czy znajoma ta agencje PKO prowadzi sama osobiscie majac wyksztalcenie w Bankowosci? Czy zatrudnia kogos w swojej Agencji? Pozdrawiam.
A korzystają jeszcze z tego ludzie?
Ja kiedyś sam korzystałem, płaciłem rachunki, realizowałem czeki. Ale teraz gdy bankowość jest ogólnodostępna na co mi pko, sam mam polecenia zapłaty, kartę do bankomatu et. cetera. życzę Ci aby ten interes wypalił, ale nie wiem czy nadal ludzie z tego korzystają, tym bardziej, że tyle jest tych tanich okienek. A może lepiej właśnie tanie okienko? Ten PAF to już chyba pewna firma.
A więc prowadzi sama od 3 roku studiów kierunku ekonomia
INTAX sporo nowych agencji otwiera(sporo to jakies 1-2 w tygodniu) ;) wiec może warto pomyśleć o tej firmie osobiście nie wiem dokładnie maja warunki ale ludzie raczej chętnie do nich przystępują.
Wkład mały, zyski raczej nie powlaa ale 1,8tys myślę ze można zarobić.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|