Hej, witam Wszystkich
Niedawno założyłem Agencję Pracy Tymczasowej. Jestem ciekaw jakie są Wasze opinie na temat tej działalności, co można usprawnić w funkcjonowaniu takich agencji. Zachęcam do podzielenia się swoimi uwagami!!!
|
Agencja Pracy tymczasowej |
Agencja Pracy tymczasowej
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Hej, witam Wszystkich
Niedawno założyłem Agencję Pracy Tymczasowej. Jestem ciekaw jakie są Wasze opinie na temat tej działalności, co można usprawnić w funkcjonowaniu takich agencji. Zachęcam do podzielenia się swoimi uwagami!!!
Witam serdeczenie!!
Tez kiedyś myślałem o czymś podobnym i tym bardziej jestem ciekawy jak Ci idzie i co inny ludzie myśla na ten temat
Do Artura!
Wiesz to są dopiero początki, jestem na etapie tworzenia logo i stronki internetowej i zastanawiam się nad najlepszym sposobem dotarcia do klientów. Oczywiście cały czas badam rynek, rozpoczynam działalność w ramach inkubatora przedsiebiorczości, aby zminimalizować nakłady i co tu ukrywać, ryzyko takiej działalności. Rynek usług pracy tymczasowej jest wyjątkowo chłonny, odznacza się dynamiką wzrostu ok. 30% rocznie wiec jest to dobry czas na wejście. Jeżeli dalej myślisz o takiej działalności to możemy zacząć docelowo współpracę, gdyż moją ambicją jest stworzyć firmę o ogólnopolskim zasięgu. Pozdrawiam
Witam
Agencja pracy tymczasowej może być poszerzona o inne usługi z tego zakresu jak:doradztwo personalne , możliwośc pracy za granicą i w drugą stronę możliwośc zatrudnienia obcokrajowca przez pracodawce w polsce .Jak rozumiem głównym sposobem dotarcia do klientów byłby internet ( w związków z tym nalezałoby wydac kase w w reklamę ) wobec czego wygląd stronki odgrywa w tym wypadku sprawę priorytetowa.Mam jeszcze pytanie (ale to raczej bedzie na rozmowe prywatną ) jakie miałyby być moje zadania , jaka kwote musiałbym przeznaczyc .Generalnie pomysł mi sie podoba i myśle ze mozna przeznaczyć czas na zaanalizowanie go. pozdrawiam
Fajny pomysł . Naprawde mi się spodobał . Szukam też czegojś dla siebie
Analizowałem wiele moich pomysłów na biznes ,no i mam troche gotówki . Chciałbym cojś rozpocząć , choć narazie mam stałą pracę . Myśle że mogło by się nam udać to o czym myślisz. cytat: gdyż moją ambicją jest stworzyć firmę o ogólnopolskim zasięgu.
siema. Mam pytanie moglby ktos napisac cos wiecej na ten tema do czego trzeba zaczac itd. Studiuje zarządzanie zasobami pracy i chcialbym otworzyc agencje doradztwa personalanego.co musze miec jak zaczac itd.
Z pewnością trzeba wystąpić o zezwolenie z ministerstwa na taką działalność, wiadomo, terzeba być firmą wiarygodną i działać zgodnie z prawem. A poza tym zatrudnić osobę do rekrutacji osób, coby mieć sporą bazę danych i do przodu. Więcej info, na bardzo podobną działalność znajdziesz na http://www.tvn24firma.onet.pl Tam znajdziesz w archiwum agencję opiekunek dla dzieci i osób starszych. To jest ten sam profil działalności - na pewno dowiesz się z tego odcinka wiele ciekawych rzeczy.
Pozdrawiam
Jestem z Warszawy i tez nosze sie z otwarciem Tymczasowej, wiem ze temat jest juz dosc leciwy ale jesli jestes zainteresowany wspolpraca to jestem otwarty na rozmowy, tymbardziej ze tez rozmawiam z inkubatorami przedsiwbiorczosci i czekam na ich decyzje w tej sprawie :) Na wszeli wypadek zostawiam maila: ymp@o2.pl
skoro jesteś zainteresowany współpraca, aby stworzyć firmę ogólnopolską to chetnie dowiem się jakiś szczegółów. w tej chwili zajmuję się handlem autami, ale trzeba pomyśleć nad jakimś innym biznesem, żeby mieć jakieś zabezpieczenie:)
to jest dobry pomysł, kumpel dzwonił z Anglii do mnie, żebym też coś podobnego zrobił, mieszkam teraz w W-wie, on potrzebuje pracowników do pracy. Znam rosyjski i chcemy bardziej zadziałać na rynek tzw. wschodni. Możno nawiązać współpracę z krajami nadbałtyckimi (Estonia, Litwa, Łotwa).
Witam !!!
wlasnie od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem rozpoczecia takiej wlasnie dzialalnosci tylko chcie do tego dodac jeszcze uslugi infobrokerskie, tylko szczerze mowiac sie strasznie boje. Jestem z Łodzi i szczerze mowiac nie wiem do konca co sadzic o tym rejonie, wiadomo Warszawa jest duzo bardziej rozwinietym miastem i ma przed soba wieksze perspektywy. Piszesz o zasiegu ogolnopolskim - swietny pomysl, stworzyc polska marke na rynku HR !!! Bede sledzic ten watek i mam nadzieje, ze uda nam sie do czegos dojsc. Jestes zainteresowany wpolpraca ??? Pozdrawiam
Witam wszystkich.
Razem z kolegą jestesmy w trakcie otwierania agencji pracy tymczasowej. Robimy to wszystko w inkubatorze zeby zminimalizować koszty i ryzyko. Czy ktoś z was moglby nam nieco podpowiedziec. Np. czy do firmy wysyłać oferty współpracy, czy jakos inaczej do nich docierac? Czy dane pracowników katalogować w excelu czy w jakim innym acceso podobnym programie? Liczymy na waszą pomoc.
Witam,
również interesuje mnie ten temat. Może jest ktoś kto juz prowadzi taką agnecję. Głównie ciekawy jestem jak wyglada to od strony formalnej - jakie umowy są zawierane z pracownikiami, jakie z firmami i jak wygląda sprawa kosztów związanych z umowami. Pozdrawiam
jesli inkubator Was przyjal to chyba musieliscie w projekcie napisac jak macie zamiar docierac do klientow i jaki plan dzialania macie...chyba ze dopiero chcesz isc do AIP i pytasz sie jak to rozegrac??
Inkubatorowi tylko przedstawilismy wstepnie czym sie chcemy zajmowac. Mamy sie teraz umowic na takie bardziej konkretne rozmowy. Dlatego pytam jak to wszystko rozpoczac? :)
Sprawdź również podobne tematy:
- Posrednictwo, agencja pracy tymczasowej....
- Świadectwo pracy a Agencja pracy tymczasowej - Jak założyć agencję pracy tymczasowej? - Biuro posrednictwa pracy tymczasowej - Automatyzacja pośrednictwa pracy tymczasowej - Zakładamy Agencję Pracy Tymczasowej-przyłącz się!!! - Szukam pracy dorywczej/tymczasowej w Łodzi (okolice) - Agencja pracy, Agencja turystyczna, Wywoz śmieci a może...? - Pytanie- agencja pracy czy agencja doradztwa personalnego w Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|