Hej, witam Wszystkich
Niedawno założyłem Agencję Pracy Tymczasowej. Jestem ciekaw jakie są Wasze opinie na temat tej działalności, co można usprawnić w funkcjonowaniu takich agencji. Zachęcam do podzielenia się swoimi uwagami!!!
|
Agencja Pracy Tymczasowej |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Hej, witam Wszystkich
Niedawno założyłem Agencję Pracy Tymczasowej. Jestem ciekaw jakie są Wasze opinie na temat tej działalności, co można usprawnić w funkcjonowaniu takich agencji. Zachęcam do podzielenia się swoimi uwagami!!!
Witam serdeczenie!!
Tez kiedyś myślałem o czymś podobnym i tym bardziej jestem ciekawy jak Ci idzie i co inny ludzie myśla na ten temat
Do Artura!
Wiesz to są dopiero początki, jestem na etapie tworzenia logo i stronki internetowej i zastanawiam się nad najlepszym sposobem dotarcia do klientów. Oczywiście cały czas badam rynek, rozpoczynam działalność w ramach inkubatora przedsiebiorczości, aby zminimalizować nakłady i co tu ukrywać, ryzyko takiej działalności. Rynek usług pracy tymczasowej jest wyjątkowo chłonny, odznacza się dynamiką wzrostu ok. 30% rocznie wiec jest to dobry czas na wejście. Jeżeli dalej myślisz o takiej działalności to możemy zacząć docelowo współpracę, gdyż moją ambicją jest stworzyć firmę o ogólnopolskim zasięgu. Pozdrawiam
Witam
Agencja pracy tymczasowej może być poszerzona o inne usługi z tego zakresu jak:doradztwo personalne , możliwośc pracy za granicą i w drugą stronę możliwośc zatrudnienia obcokrajowca przez pracodawce w polsce .Jak rozumiem głównym sposobem dotarcia do klientów byłby internet ( w związków z tym nalezałoby wydac kase w w reklamę ) wobec czego wygląd stronki odgrywa w tym wypadku sprawę priorytetowa.Mam jeszcze pytanie (ale to raczej bedzie na rozmowe prywatną ) jakie miałyby być moje zadania , jaka kwote musiałbym przeznaczyc .Generalnie pomysł mi sie podoba i myśle ze mozna przeznaczyć czas na zaanalizowanie go. pozdrawiam
Fajny pomysł . Naprawde mi się spodobał . Szukam też czegojś dla siebie
Analizowałem wiele moich pomysłów na biznes ,no i mam troche gotówki . Chciałbym cojś rozpocząć , choć narazie mam stałą pracę . Myśle że mogło by się nam udać to o czym myślisz. cytat: gdyż moją ambicją jest stworzyć firmę o ogólnopolskim zasięgu.
siema. Mam pytanie moglby ktos napisac cos wiecej na ten tema do czego trzeba zaczac itd. Studiuje zarządzanie zasobami pracy i chcialbym otworzyc agencje doradztwa personalanego.co musze miec jak zaczac itd.
Z pewnością trzeba wystąpić o zezwolenie z ministerstwa na taką działalność, wiadomo, terzeba być firmą wiarygodną i działać zgodnie z prawem. A poza tym zatrudnić osobę do rekrutacji osób, coby mieć sporą bazę danych i do przodu. Więcej info, na bardzo podobną działalność znajdziesz na http://www.tvn24firma.onet.pl Tam znajdziesz w archiwum agencję opiekunek dla dzieci i osób starszych. To jest ten sam profil działalności - na pewno dowiesz się z tego odcinka wiele ciekawych rzeczy.
Pozdrawiam
Jestem z Warszawy i tez nosze sie z otwarciem Tymczasowej, wiem ze temat jest juz dosc leciwy ale jesli jestes zainteresowany wspolpraca to jestem otwarty na rozmowy, tymbardziej ze tez rozmawiam z inkubatorami przedsiwbiorczosci i czekam na ich decyzje w tej sprawie :) Na wszeli wypadek zostawiam maila: ymp@o2.pl
skoro jesteś zainteresowany współpraca, aby stworzyć firmę ogólnopolską to chetnie dowiem się jakiś szczegółów. w tej chwili zajmuję się handlem autami, ale trzeba pomyśleć nad jakimś innym biznesem, żeby mieć jakieś zabezpieczenie:)
to jest dobry pomysł, kumpel dzwonił z Anglii do mnie, żebym też coś podobnego zrobił, mieszkam teraz w W-wie, on potrzebuje pracowników do pracy. Znam rosyjski i chcemy bardziej zadziałać na rynek tzw. wschodni. Możno nawiązać współpracę z krajami nadbałtyckimi (Estonia, Litwa, Łotwa).
Witam !!!
wlasnie od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem rozpoczecia takiej wlasnie dzialalnosci tylko chcie do tego dodac jeszcze uslugi infobrokerskie, tylko szczerze mowiac sie strasznie boje. Jestem z Łodzi i szczerze mowiac nie wiem do konca co sadzic o tym rejonie, wiadomo Warszawa jest duzo bardziej rozwinietym miastem i ma przed soba wieksze perspektywy. Piszesz o zasiegu ogolnopolskim - swietny pomysl, stworzyc polska marke na rynku HR !!! Bede sledzic ten watek i mam nadzieje, ze uda nam sie do czegos dojsc. Jestes zainteresowany wpolpraca ??? Pozdrawiam
|
|