Witam!
Temat nie nowy, ale proszę mi nie mówić poszukaj sobie na forum itp. bo na prawdę nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, na pewne pytania.
Po kilku miesiącach rozmyślania nad środkami na własne utrzymanie doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie wziąć dotacje z PUPu (17.000 tyś) i otworzyć własną działalność.
Przez głową przewinęło się mnóstwo pomysłów a zostało na "agencji reklamowej"
Zdałem sobie sprawę, że tak na prawdę to właśnie w tym kierunku chciałbym się rozwijać i żeby to ''coś'' dawało mi pieniądze na życie.
Do pracy w początkowej fazie działania planuję używać:
- komputera
- kserokopiarki
- aparatu fotograficznego
- prasy termotransferowej
Chcę prowadzić firmę, która będzie się zajmować:
- tworzeniem stron internetowych
- tworzeniem reklam (w każdym możliwym tego słowa znaczeniu)
- projektowaniem koszulek długopisów, kubków, zapalniczek, plakatów (max do A3), czapek, ulotek z logiem adresem firm, własnym czyimś projektem i oczywiście produkcja tych rzeczy u mnie od razu.
- robieniem zdjęć
- drukowaniem zdjęć
- robieniem i drukiem wizytówek
- ponadto własne koszulki z własnymi pomysłami
- i generalnie na każdy możliwy sposób będę chciał wykorzystać urządzenie, które wymieniłem wcześniej.
Mam parę pytań.
1. Jako, że potrzebuję kserokopiarki, która będzie używana częściej niż rzadziej, to czy Konica Minolta bizhub c450 spełni moje oczekiwania ? (znasz inny godny polecenia model to doradź mi)
2. Yellow press 4050 - prasa transferowa do powierzchni płaskich np. koszulki, blachy, puzzle itp. czy to dobry i odpowiedni sprzęt?
Mieszkam w domu z rodzicami. Mam jeszcze dwa pomieszczenia na tym piętrze nie zagospodarowane, więc o lokal sie nie martwię.
Chcę trafiać, do nowo otwartych firm by od początku starać się nawiązywać z nimi współpracę.
Proszę o odpowiedzi na moje pytania, cenne rady, pomoc!
Z góry dziękuję i pozdrawiam!