|
Agencja Reklamowa - pomysł na biznes - strona 6 |
Agencja Reklamowa - pomysł na biznesBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Myśle ze spoko - zwłaszcza ze mozecie atakować strony zagraniczne i robić serwisy w 3 językach dla wielu firm to ważne. Ciężko się przebić na rynku, ale jak się nie spróbuje to napewno człowiek nic nie osiągnie.
Jeżeli byś potrzebował osoby do pracy to jestem chętny obecnie kończę Reklamę zaocznie z tytułem technika:) Oczywiście pomysł godny uwagi do końca nie musisz się obawiać konkurencją, widzę po moim mieście około 100tyś. mieszkańców i 12 agencji reklamy .Na początek przeprowadziłbym rozmowy z drukarnią a wiarę rozwoju interesu zakupiłbym maszyny offsetowe i inne drukarki:)
Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
Jeżeli byś potrzebował osoby do pracy to jestem chętny obecnie kończę Reklamę zaocznie z tytułem technika:) Oczywiście pomysł godny uwagi do końca nie musisz się obawiać konkurencją, widzę po moim mieście około 100tyś. mieszkańców i 12 agencji reklamy .Na początek przeprowadziłbym rozmowy z drukarnią a wiarę rozwoju interesu zakupiłbym maszyny offsetowe i inne drukarki:)
Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
Dzien Dobry,
Planuje otworzyć działalność Handlową. Dokładnie to firme która bedzie zajmowała sie reklamą. Jaka była by najlepsza dla mnie forma opodatkowania? Planuje duzo kupować (nową drukarkę, systematycznie papier, laptopa itd.)
Witam,
mam pytanie o możliwość uzyskania dofinansowania na założenie agencji reklamowej, w szczególności reklamy w internecie. Od 4 lat zajmuje się projektowaniem i wykonywaniem różnego rodzaju usług internetowych poczynających od stron www, przez witryny e-commerce, pozycjonowanie, kampanie reklamowe w internecie, pozycjonowanie itp. Do tej pory działałem na umowę zlecenie dla różnych firm i osób prywatnych, ale chciałbym to zmienić i zacząć robić "na swoje". Dodatkowo dysponuje profesjonalnym studiem muzycznym (wraz z realizatorami dźwięku) umożliwiającym nagrywaniem spotów reklamowych, jingli radiowych, produkcji dźwiękowych efektów specjalnych i szeroko pojętej rejestracji głosu do wszelkiego użytku. Wdałem się trochę w szczegóły by w miarę realistycznie przedstawić sytuacje jaką mam na starcie. Wobec tego mam pytanie jakie są szansę na uzyskanie dofinansowania na prowadzenie działalności agencji reklamowej? Czy dysponowanie studiem muzycznym jako swego rodzaju poszerzeniem oferty może wpłynąć na pomyślność/atrakcyjność tego wniosku? Gdzie powinienem się najpierw udać i komu przedstawić swój plan? Wiem, że niektóre pytania są banalne, ale mam nadzieje, że Państwa opinie i rady pozwolą mi na skuteczną realizację mojego pomysłu, a przede wszystkim obranie dobrego toru na starcie. Pozdrawiam, Wojtek Mikołajewski
Witam,
Moim zdaniem pomysł bardzo dobry. Dlaczego tak twierdzę? Mieszkam w miejscowości ok. 15 tyś jest tutaj jedna agencja która nie może odpędzić się od klientów i to dosłownie! Jeżeli mieszkasz w większym mieście wydaję mi się że nie powinno być problemu z dobrze prosperującym biznesem a jeżeli w małym to warunkiem będzie brak takiej agencji. Dodatkowo polecałbym Ci wyrób pieczątek, projektowanie wizytówek, ulotek, gazetek itd. Z dofinansowanie z PUP raczej nie będziesz miał problemu chyba że Twoje miasto jest zapchane takimi agencjami.
W moim mieście mieszka ok 400tyś. Odnośnie agencji z regionu mam rozeznanie i jest ich tyle, że jeszcze jedna się spokojnie 'zmieści'.
Może jakieś rady na początek gdzie z tym pójść / jak to zrealizować?
Witam,
mieszkam w miejscowości w której jest ok. 15 tyś. mieszkańców. Od pewnego czasu myślę nad otwarciem agencji reklamowej - ulotki, wizytówki, karty, gazetki i itp. W przyszłości widziałbym również produkcję kubków, smyczy i innych tego typu gadżetów. Jako że widziałbym u siebie osoby z następujących dziedzin (studenci): - grafika komputerowa - programowanie - reklama i marketing i mieszkam w małym mieście chciałbym również wejść na e-rynek (oferowanie swoich usług w internecie) Myślę też na zakupie sprzętu do produkcji owych sposobów reklamy i teraz pojawia się moje pytanie: - jaki sprzęt (najlepiej konkretne modele) byłby najbardziej odpowiedni? Nie ukrywam że liczę na dofinansowanie z racji założenia własnej działalności gospodarczej :) Dziękuję i pozdrawiam
Widze masz bardzo dobry pomysl plan i praktycznie wszytko wiesz xD jestem w bardzo podobnej sytacji tylko problem polega na tym ze zeby otrzymac dotacje trzeba mieć skończona szkole z tego co sie dowiedziałem 2 zyratnow o dochodze 1700 netto.
Zamiast pytac sie ludzi idz do urzedu pracy tam wszytko Ci powiedzą bez problemu
na samochód nie dostaniesz dofinansowania jeśli chodzi o resztę to sam sobie odpowiedziałeś od razu jednak mówię, że będzie Ci ciężko dostać dofinansowanie - każdy wydatek musisz uzasadnić. Przy takiej branży jak nasza(ja zajmuje się pozycjonowaniem i adwordsem) nie ma za dużo kosztów stałych, serwer+wyposażenie biura = koszt góra 4-5k moim zdaniem lepiej kupić to samemu niż za pieniądze z PUPu, za dużo załatwiania
możesz od razu zatrudniać ile chce i na jakich chcesz warunkach.
samych kosztów poza zusem oraz biurem(dolicz internet+prąd minimum 100zł) nie ma. samo prowadzenie firmy nie kosztuje dużo. ale zastanów się jak wygląda sprawa z księgowością, to koszt albo 100-150zł/m-c albo prowadzenie samemu, jeżeli nie masz pojęcia o księgowości zleć prowadzenie.
poszukaj w google, z tego co wiem jest trochę takich organizacji
tak, dowolne umowy z dowolnymi ludźmi/firmami. Jeżeli nie łamiesz prawa to możesz robić wszystko
powodzenia:) pozdrawiam, Wojciech Skarbek www.seolider.pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Agencja Reklamowa - pomysł na biznes - strona 6": - agencja reklamowa - Agencja reklamowa - Agencja reklamowa - Agencja reklamowa - agencja reklamowa
|
|