|
Agencja reklamy |
Agencja reklamy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mieszkam w około 35tyś myślałem ostatnio nad założeniem agencji rekamy chce umieścić w centrum telewizor LCD i emitować rekklame multimedialną ponadto mam pomysł gdzie w centrum można umieścić banery reklamowe bilbordy i wyporzyczac je ludziom plus oczywićie drukowanie ulotek długopisy czapeczki koszulki szyldy reklamowe naklejki na auta ulotki itp troszkę sie na początku chce wspierać allegro czy to może wypalić w tak małym mieście dodam że jest jedna firma reklaowa r
35 tys mieszkanców to nie taka mała miejscowosc... stworzenie punktu nie typowo reklamowego ..ale usługowego o czym wspomniales...tzn ..wizytówki ,jakies nadruki na kubkach itp...czyli to co moze zamówic takze zwykły Kowalski a nie tylko Firma.....maszynki do takich rzeczy nie sa drogie...a zawsze lepiej miec szczerszy zakres usług....tak wiec moim zdaniem pomysł ma szanse na sukces.. :)
35 tyś? to małe miasteczko gdzie jest kilka supermarketów i hipermarket - przypuszczalnie, dołóżmy do tego okoliczne wioski i firmy regionalne, żeby złapać klienta na bilbord on będzie chciał wiedzieć kto może być potencjalnym oglądającym oglądającym i ilu takich będzie - od takich czynników zależy cena miejsca pod reklamę.
Następnie to trzeba wykupić lub wydzierżawić takie miejsca a to dosyć skomplikowane i czasochłonne a przewszystkim wymagające wiele kosztownych zezwoleń. Mówię to nie po to żeby zniechęcić tylko żebyś zastanowił się czy podołasz temu wyzwaniu. A ja życzę Ci powodzenia, i żeby było więcej takich jak ty chcących coś tworzyć i rozwijać rodzimą gospodarkę.
mam pytanko jakie bedą mi potrzebne zezwolenia na zainstalowanie w środku miasta powiecmy telewizora lcd czy bilbordu dodam że bilbordy i lcd były by w ścisłym centrum ile można zarobić na takim bilbordzie powiecmy o wymiarach 4;3 za reklame miesięcznie igdzie biegać za zezwolenimi??
Wydaje mi sie ze najpierw musisz isc do urzedu miasta, potem ewentualnie do mieszkancow bloku lub czlonkow firmy na ktorej budynku chcesz umiescic telewizor. Zapewne bedziesz musial pisac podanie do prezydenta miasta na ktore czeka sie minimum miesiac.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Agencja reklamy": - Agencja Reklamy i PR - Agencja reklamy. - AGENCJA REKLAMY?? - Firma Agencja Reklamy - Agencja reklamy laserowej
• Strona 1 z 1
|
|